arxigramma-Deltaεν συνηθίζει το παρόν ιστολόγιο να σχολιάζει επίκαιρα θέματα ενόσω αυτά «βράζουν», όμως σήμερα θα τιμήσουμε τη …μη συνήθεια!

Αυτές τις μέρες, δύο γεγονότα μας έκαναν να δούμε ψηλά. Να έχουμε, δηλαδή, …υψηλές βλέψεις!

  • Το πρώτο:

gynaika-sto-tabani-ths-Boulhs

Να σε ρωτήσω, αναγνώστη μου, τί βλέπεις εδώ;…

…Κι αφού μου απάντησες, να σου πω κι εγώ τί βλέπω;

Βλέπω, λοιπόν, ότι η Ελλάδα, εκεί που πάει να πέσει στην Κόλαση, σώζεται έστω και την τελευταία στιγμή. Άνωθεν. Κρατημένη κι απ’ τον ιμάντα των παραδόσεών της.

Μπορείς να ισχυριστείς, αναγνώστη μου, πως είμαι γιά ψυχιατρικό ίδρυμα. ‘Ντάξ’, δικαίωμά σου. Αλλά, ας δούμε μαζί και

  • το δεύτερο γεγονός των ημερών:

meteoriths-sth-Sibhria

Εδώ, αναγνώστη μου, δεν θα σε ρωτήσω τί βλέπεις. Μονάχα θα σου επιστήσω την προσοχή σε μερικά δεδομένα.

Ας πούμε, το ότι η (κατά τρία χρόνια) προηγηθείσα πτώση μετεωρίτη στη θάλασσα της Καλιφόρνιας (έξω απ’ την Καταλίνα), όχι μόνο βρίσκεται στο ίδιο μεσημβρινό με τον μετεωρίτη του Τσελυάμπινσκ (δες εδώ), αλλά και ορίζει σχέση χρυσής τομής μ’ αυτόν, με ενδιάμεσο σημείο τον Βόρειο Πόλο!!!

Κάτι άλλο, τώρα, που διέφυγε ακόμη και του Γκόρο Αντάτσι: Ο επίφοβος (να χτυπήσει τη Γή) μετεωρίτης DA14-2012 πλησίασε τη Γή στην ελάχιστη απόσταση που όριζε η τροχιά του, στις 19:27′ ώρα Γκρήνουϊτς. Ναί, αλλά τα 27 λεπτά της ώρας είναι 0.47 στο δεκαδικό.

Στις 19.47 ώρες!!!!!

Αν εδώ δεν σας κάνει εντύπωση το περίφημο «υπερδιαστατικό» νούμερο, τί να σας πω! Τζάμπα η μελέτη των σοφιών μου! Παρατήστε το παρόν ιστολόγιο, και πάτε γιά καφέ, καλύτερα!

Ά! Να μην το ξεχάσω… Ο μετεωρίτης στη Σιβηρία έπεσε περίπου στις 9:20′ με 9:30′ τοπική ώρα. Να σας το δώσω κι αυτό στο πιάτο, αν δεν το είδατε ήδη: 9:20′ τοπική ώρα μας κάνει 7:20′ ώρα Γκρήνουϊτς.

Δηλαδή, ακριβώς 12 ώρες πριν την εγγύτατη προσέγγιση του DA14-2012!!!!!

Τί σημαίνουν όλ’ αυτά;

Κατ’ εμένα (και την άγρια φαντασία μου), σημαίνουν ότι:

  • Πίσω απ’ τις κινήσεις των μετεωριτών αυτών, υφίσταται έλλογη διάνοια. Που έχει την ικανότητα να τους ορίζει την τροχιά.
  • Πολύ πριν το ανακαλύψω εγώ, το πήραν χαμπάρι οι (νύν και προσωρινώς) κυβερνώντες τον πλανήτη μας… διότι το μήνυμα ήταν σαφέστατο, και είχε ως παραλήπτες αυτούς ακριβώς: «- Ή αλλάζετε μυαλά, ή θα βλαστημήσετε την ώρα και τη στιγμή – διότι οι επόμενοι μετεωρίτες θα πέσουν απάνω σας!» Εξ ού και οι ηλίθιες ανακοινώσεις της στρουθοκαμήλου, του τύπου: «- Δεν ξέρουμε τί ήταν αυτό το σύννεφο καπνού!» (γιά το περιστατικό της Καταλίνας), κτλ κτλ. Μωρέ, ξέρετε και παραξέρετε! Όπως ξέρετε και το ότι έχετε μόλις έξι χρόνια καιρό – και το χρονόμετρο συνεχίζει να μετράει ανάποδα.

Βλέπεις, αναγνώστη μου, μετεωρίτες (αρκετά μικρότεροι) χτυπάνε τη Γή κάθε χρόνο σε συγκεκριμένες εποχές. Περσείδες, Λεοντίδες, και τα ρέστα. Δεν έχουν ετήσιο ραντεβού με τη Γή μας, αλλά η τροχιά του πλανήτη μας περνάει μέσα από τα όρια της ζώνης θραυσμάτων του Φαέθωνα. (Η εξήγηση της προελεύσεως των Λεοντιδών, στον δεύτερο σύνδεσμο, σκέτη μαλ επιεικώς αχαρακτήριστη.)

Δεν είναι, δηλαδή, σπάνιο το φαινόμενο. Ωστόσο, πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη Ιστορία έχουμε απανωτά φαινόμενα μεγάλων μετεωριτών, που υπακούουν σε συγκεκριμένα «σημαδιακά» χωροχρονικά δεδομένα.

Άρα…

Έχουμε ελπίδες, συνΈλληνες! Δεν μας ξέχασαν «άνωθεν»!

Υγ: Από τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ακόμη κάτι: Πως τα μέσα των «κρατούντων» είναι εντελώς ανεπαρκή γιά την αντιμετώπιση τέτοιων μετεωριτών. Παρά το ότι τους βλέπουν εγκαίρως με τα τηλεσκόπιά τους – ή με τα τηλεσκόπια καλών ερασιτεχνών.

Ακόμη, όμως, κι αν προλάβουν ν’ αναπτύξουν κάποιες άμυνες μέχρι το 2019, η ιέρεια (με τις πινακίδες του πανάρχαιου Ελληνικού Λόγου) περιμένει…

Και δεν θα υπάρξει οίκτος γι’ «αυτούς».

Advertisements