ώρα, που καταλάγιασε ο θόρυβος από την κλοπή στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, θα πω κι εγώ την άποψή μου.

Και συμφωνώ, και διαφωνώ με όσα εγράφησαν. Τα κυριώτερα σημεία είναι τα εξής:

  • Δεν «έτυχε» να κλέψουν το χρυσό δαχτυλίδι με την παράσταση των ταυροκαθαψίων.

Αυτό, και μόνον αυτό, ήταν ο στόχος της κλοπής εξ αρχής.

Επόμενη τοποθέτηση:

  • Οι κλέφτες ήταν (φιλόδοξοι) ερασιτέχνες. (Άρα, …»έτυχε».)

Συμφωνώ, αλλά γιά τον εξής λόγο: οι …εξειδικευμένοι κλέφτες μουσείων είναι σεσημασμένοι. Ετούτοι εδώ ήταν αδίστακτοι «ερασιτέχνες», γιά να μην υπάρχουν φάκελλοί τους στα διεθνή αρχεία των αστυνομιών. Εάν η δική μας αστυνομία τους βρει τελικά, υποθέτω ότι θα τους βρει …οριζόντιους. Και όχι ζωντανούς.

Άλλος ισχυρισμός των ειδησεογραφικών ΜΜΕ και sites:

  • Το δαχτυλίδι θα καταλήξει σε κανέναν μανιώδη συλλέκτη, που θα το κλείσει σε τίποτε υπόγεια.

Μεγαλύτερο λάθος, δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιος!… Διότι, του διαφεύγουν ορισμένα στοιχεία.

Το δαχτυλίδι αυτό δεν είναι ούτε «μυκηναϊκό», ούτε «Μεσσηνιακό». Είναι Κρητικό. Τελεία και παύλα. Αν το φορούσε κάποιος ηγεμόνας ή άρχοντας της προϊστορικής Μεσσήνης, αυτός δεν ήταν ντόπιος. Ήταν είτε Κρητικός, είτε Σαντορινιός – απ’ αυτούς που διέφυγαν πριν την έκρηξη του 1625 πΧ. (Ενδιαφέρον στοιχείο… να βρούμε και πού αλλού εκτός Κρήτης πήγαν τελικά.)

Επίσης… πρέπει να συνδυάσετε με το γεγονός ότι τα δαχτυλίδια πάντα τα φοράνε οι ηγεμόνες και οι διάδοχοι… διότι είναι αναμφισβήτητα εμβλήματα διαδοχής. Δείχνουν ποιός είναι ο νέος κύριος!

Να συνδυάσετε και με το διαβόητο δήθεν δημοψήφισμα γιά ανεξαρτησία της Κρήτης μέσα στο 2012. (Αλήθεια, κοντεύει να τελειώσει κι ο Φεβρουάριος, δηλαδή το 1/6 του έτους, και δημοψήφισμα δεν βλέπουμε! Τί θα γίνει, ρε εβρ …έεεε… εχθροί της Ελλάδας; θα μας κρατήσετε πολύ ακόμη σε αγωνία; 🙂 )

Το δαχτυλίδι, λοιπόν (και κατά τη γνωμούλα μου), θα το δείτε κάποια μέρα να το μοστράρει κάποιος …ηγεμών, απ’ αυτούς που ονειρεύονται (α) ανεξάρτητη Κρήτη, και (β) τα πετρέλαια της …ανεξάρτητης Κρήτης.

Εννοείται, ΑΝ τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουν τέτοιοι «ηγεμόνες».

Υγ: Ν’ αποτολμήσω από τώρα το όνομα «Ροκφέλλερ»; Εκτός των άλλων «προσόντων» που αναφέραμε, διαθέτει και …μουσείο δικό του, αν δεν κάνω λάθος.

Advertisements