τάσαμε, λοιπόν, στο «διά ταύτα». Η έκρηξη του 2012 από τον γράφοντα θεωρείται κατά 99% δεδομένη, αλλά τί κάνουμε τώρα; Μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τον θυμό του ηφαιστείου; Μπορούμε να μετριάσουμε την ένταση της έκρηξης… ή να τη μηδενίσουμε, δηλαδή να μη συμβεί καθόλου έκρηξη; Και πώς;

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

1. Μεταφυσική παρέμβαση, προσευχή

Πολλοί ίσως γελάτε με τον τρόπο αυτόν, αλλά αρκετοί συνάνθρωποί μας τον δέχονται. Απόδειξη, οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού: μετά την δεύτερη πιό ισχυρή ιστορικώς καταγεγραμμένη έκρηξη του ηφαιστείου, το 726 μΧ, όπου ο καπνός έφτασε μέχρι απέναντι, στα παράλια της Ιωνίας, οι κάτοικοι έδωσαν (με προσευχές κτλ) μέγιστη σημασία στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης

…η οποία εκκλησία έδωσε το όνομά της στο νησί μέχρι σήμερα, μέσα από την λεκτική παραλλαγή των Φράγκων κατακτητών (το 1207) του νησιού υπό τον Μάρκο Σανούδο.

Και όντως, το ηφαίστειο …ειρήνευσε…

Σχετικά ειρήνευσε, δηλαδή, αλλά έκρηξη σαν του 726 μΧ δεν ξανάκανε.

Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται στην Περίσσα (προς το «Μέσα Βουνό»), έναν όμορφο οικισμό στο ανατολικό μέρος του νησιού, και μέχρι το 1992 ήταν θαμμένη κάτω από μία κατολίσθηση – γι’ αυτό και μέχρι τότε δεν μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει το όνομα του νησιού. Δεν βρισκόταν τέτοια εκκλησία! Αυτή, τώρα, που εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα, είναι ό,τι απέμεινε από μία (μάλλον επίσης «Αγία Ειρήνη») παλαιοχριστιανική βασιλική. Η Αγία Ειρήνη, που «ειρήνευσε» το ηφαίστειο, ήταν λαμπρός βυζαντινός ναός κτισμένος ακριβώς πάνω από την εκκλησία που βλέπουμε. Και, κτίστηκε λαμπρός, ακριβώς γιά να εκφράσει την ευγνωμοσύνη των κατοίκων.

Γιά τον ίδιο λόγο, χτίστηκε το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου επάνω στην Παλαιά Καμμένη.

Φυσικά, το εκκλησάκι αυτό δεν χτίστηκε γιά να εκκλησιάζονται …ενορίτες! 🙂

(Θέλω να ρωτήσω τον Κουπάκια, που ανέφερε ακόμη μία εκκλησία, την «Παναγία του Καλού», και μάλιστα είπε πως βρίσκεται επάνω στη Νέα Καμμένη, αν μπορεί να μου δείξει ιστοσελίδα με φωτογραφίες της εκκλησίας αυτής.)

Λοιπόν, ακριβώς την Αγία Ειρήνη, και -μέσωι αυτής- την ειρήνευση του ηφαιστείου επικαλούμαι, με τον τίτλο του παρόντος άρθρου!

Αν ρωτήσετε την προσωπική μου άποψη, ο γράφων πιστεύει σε ανώτερες δυνάμεις. Όχι ιδιαίτερα από θρησκευτικότητα, αλλά επειδή είναι ωραίο να έχεις (και να κάνεις) φίλους παντού!

Εάν τα περί προσευχής και παρέμβασης «άνωθεν» δυνάμεων σας φαίνονται αστεία, τότε σίγουρα θα σας φαίνεται αστείο και το ανάποδο: το να υπάρχουν διάφοροι, που επικαλούνται «μαύρες» δυνάμεις, γιά να κάνουν το κακό.
Θα γελούσαμε παρέα, αλλά δυστυχώς αυτές οι ιστορίες έχουν ανθρώπινα θύματα – και δεν μπορώ να γελάσω με κάτι τέτοιο. Αντίθετα, το μόνο κακό που προκύπτει απ’ την υπερβολική θρησκευτικότητα, είναι να τα τσεπώσει κάποιος άπληστος ιερέας απ’ τους πιστούς. Αλλά τα ανθρώπινα θύματα είναι το κάτι άλλο. Ουδεμία σύγκριση!

Είχα αναφέρει παλιότερα ότι το ναυάγιο του «Τιτανικού» ήταν προσχεδιασμένη ανθρωποθυσία, και καθόλου τυχαίο. Αν παρακολουθείτε την επικαιρότητα, θα μάθατε πως κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με μία νέα «θεωρία συνομωσίας», πως δηλαδή τον «Τιτανικό» τον σαμποτάρανε Ιησουΐτες, που θέλανε να εμποδίσουνε κάτι μεγαλοεβραίους να πάνε στις ηπαπάρα, γιά να μην φτιάξουνε οι τελευταίοι τη διαβόητη FED. (Η οποία έγινε τελικά το 1913 – λες και δεν υπήρχαν άλλοι εβραίοι πέραν του Ατλαντικού.)
Δεν γνωρίζω αν ισχύει, πάντως «μυρίζομαι» ότι όντως ήταν προσχεδιασμένη η μοιραία πορεία του πλοίου, και όντως κάποιοι ήθελαν ανθρωποθυσία – διότι ήξεραν τί θα επακολουθήσει με το παγόβουνο. (Λεπτομέρειες του γιατί και του πώς δεν γνωρίζω.)

Και… κάτι μου λέει πως σε τρεις μήνες (μέσα Απριλίου 2012, δηλαδή) πάλι θά ‘χουμε τέτοια…

…Διότι έχουν οργανωθεί όχι, μία, όχι δύο, αλλά τρείς κρουαζιέρες, που θ’ ακολουθήσουν ακριβώς τη ρότα του «Τιτανικού» …»επετειακώς»… και τα εισιτήρια έχουν προ πολλού ξεπουληθεί! (Η ανθρώπινη χαζομάρα δεν έχει όρια – γνωστό αυτό. Μάλιστα, λένε πως είναι …εγγυημένο ότι οι σημερινοί μουσικοί των τριών αυτών κρουαζιερών θα συνεχίσουν να παίζουν, αν τα πλοία αρχίσουν να βυθίζονται. Βλέπετε, τους διάλεξαν προσεκτικά, ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους!…)

«Μυρίζομαι» ακόμη μία ανθρωποθυσία του είδους, το πρόσφατο ναυάγιο του «Costa Concordia» – αν και το ηφαίστειο Στρόμπολι (θυμάστε τις 360 μοίρες του «Σωκράτϋ»; ) βρίσκεται στο Τυρρηνικό Πέλαγος μεν, αλλ’ αρκετά νοτιώτερα απ’ το σημείο του ναυαγίου δε.

Όλη αυτή η συζήτηση γιά τα δήθεν τυχαία ναυάγια πλοίων, αλλά στην πραγματικότητα σκοπούμενες ανθρωποθυσίες, έγινε γιά να καταλήξουμε στο ναυάγιο που μας ενδιαφέρει: αυτό του «Θαλάσσιου Διαμαντιού» στην καλντέρα της Σαντορίνης, ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου του 2007.
Ο συμβολισμός είναι περισσότερο από προφανής: η Μ. Παρασκευή είναι ακριβώς η μέρα που ο Χριστός βρίσκεται στον Άδη, και άρα πάνω στη Γη …χορεύουν τα ποντίκια…
Στο συγκεκριμένο ναυάγιο εξακολουθούν ν’ αγνοούνται μέχρι σήμερα δύο άτομα Γαλλικής καταγωγής, ένας πατέρας με την κόρη του, τα οποία μάλλον κατά τη βύθιση κοιμόντουσαν – κι όταν ξύπνησαν, ήταν ήδη αργά.

Παλιό το κόλπο! Ο μιλημένος καμαρώτος (κατά κανόνα κάποιο καθήκι του υποκόσμου, που ναυτολογείται ειδικά γιά τέτοιες βρωμοδουλειές) πάει την τελευταία στιγμή και κλειδώνει τα υποψήφια θύματα, αυτά πνίγονται, κι ο πλοιοκτήτης εισπράττει την ασφάλεια. (Χωρίς θύματα, δεν πληρώνουν οι ασφαλιστικές.) Εάν, δε, στα ναυάγια με ανθρώπινα θύματα εμπλέκονται και τίποτε δώσαντες εντολή γιά ανθρωποθυσία («ποδίτσες», ή μη), αυτοί μετά προχωρούν στα επόμενα κεφάλαια της …τελετής…

Το ύποπτο είναι πως η σύζυγος του αγνοούμενου Γάλλου απέφευγε συστηματικά τις κάμερες, κι έφυγε άρον-άρον απ’ την Ελλάδα. Ακόμη, όπως …αναμενόταν, η Ελληνική (; ) Δικαιοσύνη (; ) ξανάκανε το θαύμα της στην υπόθεση αυτή. Μέχρι σήμερα, ουδείς ένοχος! Και ουδείς ουσιαστικός μάρτυρας έχει κληθεί σε κατάθεση, εξ όσων γνωρίζω – μεταξύ των οποίων ουσιαστικών μαρτύρων και η «βιαστική» Γαλλίδα.

Κατά τ’ άλλα, τους εγχώριους εισαγγελείς τους φταίνε οι βρισιές στα ιστολόγια!

Σας είχα μιλήσει ακόμη και γιά τον συμβολισμό του ονόματος του πλοίου, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον μύθο των Γνωστικών, όπου ο Αρχάγγελος Μιχαήλ άρπαξε τον πολύτιμο λίθο του σατανά, ύστερα από την πάλη τους και την ήττα του τελευταίου.
Έ, λοιπόν, η βύθιση του «Θαλάσσιου Διαμαντιού» ανήμερα τη Μ. Παρασκευή, συμβολίζει ακριβώς την αντίθετη πορεία – δηλαδή, την επανάκτηση από τον σατανά του πολύτιμου λίθου. (Άρα, και το να ενδυναμωθεί ο σατανάς εξ αρχής, να ξανακάνει τα ίδια.)

Εντάξει (; ), λοιπόν. Ανθρωποθυσία, και με συμβολισμό. Και στη Σαντορίνη. Αλλά προς τί;

Προς τον σκοπό να ξαναεκραγεί το ηφαίστειο!

Βλέπετε, το 2007 απέχει μόνον 5 χρόνια από το 2012, πράγμα που μου δείχνει πως: (α) «κάποιοι» ήξεραν πολύ καλά τη χρονοσειρά, (β) είχαν λάβει υπ’ όψη τους και το πιθανό περιθώριο μιάς τετραετίας στη στιγμή της αναμενόμενης έκρηξης, και (γ) είχαν …προνοήσει!…
Το μόνο λάθος τους, ήταν που περίμεναν την αρχή της χρονοσειράς το 2012, επειδή σκέφτηκαν ότι η ένταση ξεκινάει από το 1650 (που τελειώνει η προηγούμενη περίοδος), περνάει από τα διαστήματα των «παύσεων», και δυναμώνει σιγά-σιγά προς την τρίτη έκρηξη. (Αυτό το δυνάμωμα στη μουσική ονομάζεται «κρεσέντο».) Δηλαδή, περίμεναν η δυνατώτερη έκρηξη μετά το 1650 να γίνει το 2012, οπότε ξανακλείνει ο κύκλος και πάλι απ’ την αρχή.

(Τώρα που το σκέφτομαι… Τα πέντε διαστήματα των 72 ετών του «γραναζιού», μας κάνουν 360 έτη. Πάλι το «360» του «Σωκράτϋ»!)

Με όσα ανέγραψα στην προηγούμενη συνέχεια, τους έδειξα ότι η αρχή έγινε το 1868, άρα κακώς, κάκιστα έκαναν όσα έκαναν. Θα μου πεις, αναγνώστη μου, τί σημασία έχει πότε γίνεται η ανθρωποθυσία, αφού έτσι κι αλλοιώς είναι έγκλημα! Ο χρόνος τέλεσής της μας μάρανε; Θ’ απαντήσω ότι μ’ αυτά που γράφω, τρέφω την ελάχιστη ελπίδα πως ακόμη και τέτοιοι εγκληματίες θα καταλάβουν πόσο υπάνθρωποι είναι και διανοητικώς, και θα συνετιστούν. (Διότι: ψυχικώς, το ξέρουν πολύ καλά πως είναι σκουπίδια. Άλλως τε, το επιδιώκουν και υπερηφανεύονται γι’ αυτό. Έλα, όμως, που νομίζουν πως είναι κι έξυπνοι!… σε αντίθεση, όπως νομίζουν, μ’ όλους εμάς, το κατ’ αυτούς δυστυχές «πόπολο»…)
Γι’ αυτό κι αφιέρωσα τόσο χρόνο στην προετοιμασία της προηγούμενης συνέχειας, ώστε ν’ αποδείξω τη θέση μου (δηλ. το πότε ακριβώς αρχίζει η χρονοσειρά).

Και πού το ξέρουμε πως όντως, έτσι έχουν τα πράγματα; Πού το ξέρουμε ότι η ανθρωποθυσία αυτή σχετίζεται με τη μελλοντική έκρηξη του ηφαιστείου;

Το ξέρουμε, επειδή το κλείσιμο των σκοτεινών δυνάμεων του Κάτω Κόσμου με τελετουργικά «καπάκια» (σήμερα, αυτόν τον ρόλο τον παίζουν οι εκκλησίες) είναι πανάρχαιη τεχνική. Όπως και το αντίθετό του, το άνοιγμα της «πόρτας» -πάλι με τελετουργικό τρόπο, κατά κανόνα με ανθρωποθυσίες– να μπουν οι σκοτεινές δυνάμεις του Κάτω Κόσμου στον δικό μας.

Advertisements