ιλικρινα σας λέω! Το διάβασα, κι ακόμη κλαίω απ’ τα γέλια! Η είδηση εδω κι εδω.

Οι …Φυσικοι (ο …Θεός με το …σωματίδιό Του να τους κάνει!) του CERN ζητάνε, λέει, …τη βοήθεια του κοινου (όπως στα τηλεπαιχνίδια με τις ξανθιες παρουσιάστριες!), μπας και βρουν το περιβόητο σωματίδιο! (Του Γιαχβέ!)

Ο πρώτος σύνδεσμος το ξεκαθαρίζει, ότι ζητάνε τη βοήθεια των ηλεκτρονικων υπολογιστων του κοινου, ώστε ν’ αυξηθει η διαθέσιμη υπολογιστικη ισχύς. Ώστε να ψάξουν (για χρήσιμα συμπεράσματα) τις καταχωρήσεις με τ’ αποτελέσματα του πειράματος πιο γρήγορα.

Δηλαδη, κάνουν «καταμερισμένη επεξεργασία» (όπως λέγεται) μέσωι Διαδικτύου, κάπως όπως παλιότερα έκανε το Seti@home.

Ο δεύτερος σύνδεσμος, όμως, το χοντραίνει πολυ: Διασαφηνίζει ότι ζητάνε και την επιστημονικη βοήθεια του κοινου!!! Διότι χρησιμοποιουν εκφράσεις όπως (ώ, Θεοί!!!) …»πολίτες-επιστήμονες» (δηλαδη, αυτοι τί είναι; στρατιώτες-επιστήμονες; ), ή «εθελοντές».

Καλα, ρε άχρηστοι, τί κάνατε επι τρία χρόνια τρεις χιλιάδες (και πλέον) άτομα, με τόσους πανεπιστημιακους τίτλους μαζεμένους, με τέτοιον εξοπλισμο και τέτοιον προϋπολογισμο; Και τί ζητάτε τώρα; την επιστημονικη γνώμη του κυρ-Μήτσου, του περιπτερά;

(Ξέρετε, έχουμε άπειρους νεοέλληνες ξερόλες στα καφενεία! Δοκιμάστε να τους ρωτήσετε κι αυτους, δέν ‘ν’ κακό! Μπορει και να σας ξελασπώσουν – μ’ αντάλλαγμα δεκαπέντε λεπτα διασημότητας!

Ού να μου χαθείτε, σούργελα!)

Τελικα, ας πάει και το παλιάμπελο! Όσο είχα στεναχωρηθει κάποιες δεκαετίες πριν, που «κάποιοι» δεν μ’ άφησαν να συνεχίσω με μεταπτυχιακα, αποπληρώθηκε τώρα – και με χοντρο τόκο!

Όντως, η εκδίκηση είναι φαγητο, που τρώγεται κρύο!

Υγ: Μπας και ζητάτε και τη δικη μου την …επιστημονικη συνεισφορα; Να μη σας πω τί θα πάρετε απο μένα! Στη χούφτα μου τα κρατάω! 🙂

Υγ 2: Το ανεπανάληπτο αυτο …»πολίτες-επιστήμονες» προφανως έρχεται σε αντιδιαστολη με το: «μυημένοι επιστήμονες»; Παναπει, μέλη ενος …θεόκλειστου, σκοτεινου, μαύρου, σατανικου (και σατανιστικου) ιερατείου, το οποίο θεωρει πως έχει κληρονομικα κυριαρχικα δικαιώματα στην όποια γνώση της ανθρωπότητας, και στο οποίο δεν γίνεται δεκτος ο πάσα ένας;

Γι’ αυτο, πουλάκια μου, φοράτε μαύρες τηβέννους, όταν αποφοιτάτε;

Advertisements