ανάρτηση στο «Τα χάλια» έχει τίτλο σαφέστατο: Ο αριθμος 407 είναι μαγικος! (Αυτο λέω κι εγω, απάνω-κάτω. 🙂 )

Τί είναι, λοιπον, αυτο το «407»; Εαν διαβάσουμε τη σχετικη ανάρτηση (καθως κι άλλες παρόμοιες, επίκαιρες, που θα τις βρούμε εύκολα με λίγο ψάξιμο), βλέπουμε πως είναι ένα άρθρο κάποιου νόμου για να «μπαλώσει τρύπες» (γνωστη νεοελληνικη πατέντα), όσον αφορα τη διδασκαλία στα ελληνικα (ο Θεος να τα κάνει) πανεπιστήμια (παρομοίως). Στο περίπου, αφορα άτομα που αναλαμβάνουν διδασκαλία στα πανεπιστήμια ως συμβασιούχοι, μ’ ελάχιστα χρήματα.
Ως φαίνεται, τώρα τελευταία (και με αφορμες κάτι «μνημόνια» και κάτι τέτοια) το ντοβλέτι «την καταβρήκε», διότι αποφεύγει την πληρωμη του βοηθητικου προσωπικου των πανεπιστημίων. Ή, αν αναγκαστει τελικα να πληρώσει, δίνει ελάχιστα. Ο αρθρογράφος της ανάρτησης, όπου παραπέμπω, εξηγει πολυ καλα την κατάσταση.

Επομένως, το δικο μου το κείμενο δεν θα χρειαζότανε, εαν δεν συνέβαιναν δύο τινα – που η καλη αυτη ανάρτηση δεν τα καλύπτει:

  • Εαν δεν είχε γεμίσει ο τόπος απο διδάκτορες, και μάλιστα συγκεκριμένου χρώματος… επειδη οι πράσινοι πολιτικάντηδες θέλανε να γεμίσουν με «δικους τους» κάθε …τρύπα του Δημοσίου. Εφ’ όσον με τα διδακτορικα «έχουν μόρια» οι άνθρωποι, κι εφ’ όσον τη λαϊκη βάση της πρασινίλας ήθελε (α) να την ξεφορτωθει η πράσινη «κορυφη», μη και ζητήσει (μισθολογικως) σοβαρώτερες θέσεις απ’ το δασκαλίκι, και (β) να της «κλείσει το στόμα», διότι ο διδάσκων σε πανεπιστήμιο είναι …κάποιος, πώς να το κάνουμε! Δεν βόσκει γίδια! (Άρα, φάε δόξα και σκάσε.)
  • Και εαν δεν συνέτρεχαν και καναδυο μεταφυσικοι λόγοι για το φαινόμενο αυτο – ένθα και κάνει παρέμβαση η αφεντια μου, σύντροφοι.

Ο νεοέλληνας, γενικως, είναι μαθητης δύσκολος: τα ξέρει όλα απο γεννησημιου του, άρα οι καλες συμβουλες δεν έχουν καμμία τύχη με του λόγου του. Περνάνε μέσα απ’ το κεφάλι του και φεύγουν, σαν αιθέρας. Δεν αφήνουν πίσω τους αποτέλεσμα.
Ακόμη κι όταν φτάσει στο σημείο να πάθει ο κώλος του εγκαύματα τρίτου βαθμου, πάλι δεν τον αφήνει η ξεροκεφαλια του να βάλει μυαλο.

Γέμισε ο τόπος διδάκτορες, μεν… Αλλα κανεις τους δεν σκέφτηκε ότι τα πανεπιστήμια δεν έχουν άπειρη χωρητικότητα. (Όσα …ανώτατα ΤΕΙ …Ιχθυοκομίας και να χτίσεις σε Άνω και Κάτω Περαχώρες!) Επίσης, κανεις τους δεν σκέφτηκε ότι η εγχώρια πιάτσα ούτε τα χρειάζεται αυτα τα διδακτορικα, ούτε θα τα πληρώσει. Άρα, προς τί τα -όψιμα- παράπονα;
Γράφει ο καλος αρθρογράφος πως, ένας κάτοχος διδακτορικου, που θέλει να διδάξει σε πανεπιστήμιο, φτάνει στο σημείο να περάσει τα σαράντα του, γυρνώντας σαν πλασιέ «407» όλη την Ελλάδα, και βάζοντας κι απ’ την τσέπη του. Εγω, τώρα, τί να προσθέσω; «- Φτάσε στα …πενήντα σου, και …βλέπεις!»; 🙂
Χρειάζεται, δηλαδη, πολυ μυαλο να παραδεχτεις πως έκανες λάθος επιλογη επαγγέλματος, και ν’ αλλάξεις ρότα, όσο είναι καιρος; (Περνάει η ρημάδα η ζωη πολυ γρήγορα, ξέρετε…) Ή κάνει λάθος ο «Αρχαίος», που λέει συνεχως: «- Παρατήστε τα όλα, και πίσω στο χωριο και στην τσάπα!»;

(Εκείνο που δεν λέει ο «Αρχαίος», αλλα και …δεν χρειάζεται να το πει – τουλάχιστον στους πραγματικα μορφωμένους, είναι πως βιβλία και γνώσεις βρίσκεις σήμερα όσα θες! Μπορεις να τσαπίσεις και το …μυαλο σου απ’ τα διανοητικα αγριόχορτα, παράλληλα με τις χειρωνακτικες εργασίες.

«- Ἄλει, μῦλε, ἄλει, καὶ γὰρ Πιττακὸς ἀλεῖ!»)

Ακόμη, όμως, δεν σας μίλησα για τον μεταφυσικο λόγο της κατάστασης αυτης! Λοιπον, το ξεχαρβάλωμα των πανεπιστημίων έχει και μία άλλη, μισόκρυφη παράμετρο:

  • Να πάνε τα καλα μυαλα της χώρας μας και να παραμείνουν μαντρωμένα εκει, όπου θέλουν «κάποιοι».

Διότι, λογικο: ο κάθε καλος μαθητης, φοιτητης, πτυχιούχος, διδάκτωρ, επιστήμων αναρωτιέται, και πολυ σωστα: «- Γιατί έκανα τόσο κόπο; για να φάω εγω κλωτσιες απ’ την κοινωνία και ν’ ανταμείβεται ο κάθε μαλάκας;»
Σ’ αυτο το σημείο, λοιπον, παρεμβαίνει ο κάθε πονηρος (συνήθως δυτικα του Ατλαντικου), και δίνει στον καλο μας επιστήμονα αυτο που πραγματικα του αξίζει: θέση, χρήματα, μια καλη ζωη κι ένα άριστο εργασιακο περιβάλλον.

Με αντάλλαγμα, όμως, την ψυχη του!!!

Βλέπετε, οι συναλλαγες με τον διάβολο δεν είναι παίξε-γέλασε…

Πιστεύω, επίσης, να καταλαβαίνετε τώρα το γιατί επιμένω να θεωρω τους «ελληνοαμερικανούς» (δηλ. τους Αμερικανούς ελληνικης καταγωγης) οριστικα χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα, και να εξαγριώνομαι, όταν μαθαίνω πως πίσω απο κάθε όπλο, που σημαδεύει την πατρίδα μου, βρίκονται αυτοι. (Πχ… ποιος έφτιαξε το HAARP, μωρε; )

Θα πει κανεις… Ωραία, και πού βρίσκεται το μεταφυσικο, ή το παράξενο; Έχεις χρήμα και δύναμη, αποκτας ακόμη περισσότερο χρήμα κι ακόμη περισσότερη δύναμη. Άρα, μπορεις να «κλέψεις» και τα καλα μυαλα άλλων χωρων, αν τα χρειαστεις.
Το μεταφυσικο βρίσκεται στο ότι η χώρα, απο την οποία στερουν τα μυαλα της, είναι εν προκειμένωι η Ελλάδα. Ο συμπαντικος προορισμος της Ελλάδας είναι ν’ ανοίξει τα μάτια των υπολοίπων! Άρα, χωρις τους σοφους της, θα κλείσουν τα μάτια όλων. Και τα δικα της!

Εαν, αναγνώστη μου, στο σημείο αυτο γελας, τότε πάρε δρόμο. Ξοδεύεις τον χρόνο σου εδω, και μάλιστα όχι επωφελως για σένα. Δεν σε λυπάμαι, που έφτασες μέχρις αυτο το σημείο, διότι δεν είμαι κηδεμόνας σου, να σου πω τί θα κάνεις και τί όχι.
Εαν, όμως, συμφωνεις, τότε θα καταλάβεις άριστα ότι αυτη η διαβολικη φάμπρικα ξεπουλήματος ελληνικων ψυχων πρέπει να σταματήσει! Κι εφ’ όσον ο νεοέλληνας δεν καταλαβαίνει απο σεβασμο στους άλλους (ώστε να κάνει πίσω), τότε παρεμβαίνουν κάποιες ανώτερες δυνάμεις και κλείνουν το φράγμα.

Συνεχίζεται μεν ο προαιώνιος πόλεμος Ατλαντίδας-Ελλάδας, αλλα δεν είμαστε μόνοι μας δε!

Να γιατί τα εγχώρια πανεπιστήμια θα πάνε απ’ το κακο στο χειρότερο, μέχρις ότου κλείσουν οριστικα και απαξιωθουν στα μάτια των νέων και της κοινωνίας! (Αν ο νέος δεν έχει εξ αρχης τις σπουδες ως προοπτικη, σιγα μη θελήσει να πάει για σπουδες στις ηπαπάρα στα …25 του!) Να γιατί ο νόμος του «407», που είναι του …1980, ενεργοποιείται τώρα: Όχι επειδη εγω καταράστηκα να κλείσουν το Βιολογικο της Κνωσσου και το Κομπιούτερ Σάϊενς της Ιωλκου, αλλα επειδη έτυχε να συμφωνει με την άποψη αυτη και η Θεία Δικαιοσύνη!

Και πού ‘στε! Θα δούμε τρις χειρότερα στα εγχώρια γιουνιβέρσιτιζ! Θα με θυμηθείτε!…

Υγ: Ο κυρίως «ιθύνων νους» πίσω απ’ την ίδρυση του «…και Δικτύων» της Ιωλκου, γνωρίζει άριστα το ότι στην περιοχη υπάρχουν ατλάντεια κατάλοιπα – και πού, συγκεκριμένα. Κι αν δεν τα είδε αυτος αρχικα, τα είδαν άλλοι – εδω και τρεις αιώνες! Και τον ενημέρωσαν σχετικως…

Είμαι 1000% σίγουρος γι’ αυτα που γράφω εδω.

Είδες, όμως, μάγκα μου με το ωραίο υπεροπτικο χαμόγελο, ποιος κερδίζει στο τέλος; Δεν το περίμενες, έ; 😉

Advertisements