ζάμπα τον έπιασα στο στόμα μου, βρε, τον άνθρωπο! (Εδω, κάτω-κάτω.) Τελικα θα το πάρει το κορίτσι!

Ο λόγος για τον πρίγκηπα Γουλιέλμο της αγγλίτσας, ο οποίος -σύμφωνα με τις ειδήσεις– αρραβωνιάστηκε επισήμως την καλη του, την Κάθριν! (Παρένθεση: εαν απορείτε γιατί γράφω το όνομα αυτης της χώρας με μικρο αρχικο γράμμα, ο λόγος είναι πως πρόκειται περι -με κάθε σημασία!- μικρης χώρας! Εξ ου και το υποκοριστικο.)

Τώρα, τί ζόρι τραβάμ’ εμεις κι ασχολούμαστε; Να σκεφθείτε, ούτε στο γαμήλιο γεύμα δεν μας κάλεσαν, να φάμε στον μπουφε μέχρι να σκάσουμε! 🙂
Ο λόγος της παρούσας ανάρτησης είναι το δαχτυλίδι, με το οποίο αρραβωνιάστηκε ο πρίγκηψ. Τό ‘δειξαν κατ’ επανάληψη οι κάμερες στις ειδήσεις, και μάλιστα σε κοντινα πλάνα. (Να το πιάσουμε το νόημα, να μη μας ξεφύγει… Είπαμε: όπου μεγάλη δημοσιότητα, κι «αυτοι» απο πίσω.)
Αυτο είναι το ίδιο δαχτυλίδι αρραβώνων, με το οποίο αρραβωνιάστηκε και η μητέρα του, η τραγικη πριγκήπισσα Νταϊάνα. Χρυσο, με μια μεγάλη μαύρη πέτρα!… Έ, δεν μπορει ν’ αποφύγει κανεις τους συνειρμους με τον τραγικο θάνατο της Νταϊάνας!
Υπενθυμίζω: Τροχαίο «ατύχημα», σε στοά, στο Παρίσι, σε μέρος όπου στην αρχαία Λουτετσία (αρχαίο Παρίσι) υπήρχε βωμος προς τιμην της Αρτέμιδος (Diana) – που κάποιοι την ταυτίζουν με τη Σελήνη… και φημολογείται πως η μακαρίτισσα ήταν έγκυος!!!
Η Σελήνη το βράδυ της 31ης Αυγούστου 1997 ήταν σχεδον «νέα», …και δεν είμαι ο μόνος, που σκέφτηκα τη λέξη «ανθρωποθυσία»!

Εκείνο, πάλι, που διέφυγε απο πολλους, είναι ότι τέλος Αυγούστου με αρχες Σεπτεμβρίου άλλαζε η χρονιά στην αρχαία Ελλάδα. Στην ελληνιστικη Αλεξάνδρεια. Πέντε ή έξι ημέρες ήταν οι λεγόμενες «εμβόλιμες» (για να έρθει η αρίθμηση των ημερων του έτους στα ίσα), τις οποίες ο λαος θεωρούσε «γρουσούζικες» για οποιαδήποτε δουλεια, και τό ‘ριχνε στα γλέντια.
Ίσως να είχαν και οι Μάγιας κάποιο τέτοιο έθιμο, αλλα μου διαφεύγει τώρα.

Άρα, συμβολισμος κάργα!

Μέχρι στιγμης, πιστεύω ότι το πιάσατε το νόημα, έτσι; Μαύρη μοίρα περιμένει και την έρμη την Κάθριν! Δηλαδη, ίσως να μην είναι μονάχα ο Γουλιέλμος, που …«θα το πάρει το κορίτσι»… για να κάνω …μαύρο χιούμορ, αν και απεύχομαι «με χίλια» το δεύτερο ενδεχόμενο…
Αν ήμουνα πατέρας της, θα της άστραφτα δυό χαστούκια αμέσως μόλις μάθαινα με ποιον τά ‘χει, και θα της έλεγα: «- Μακρια απ’ αυτην τη σκατο-οικογένεια, ή δεν ξαναβλέπεις το πατρικο σου σπίτι!»

Εκείνο, που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως και η νύν του μπαμπα του Γουλιέλμου, η Γκαμήλα, κόντεψε να πάθει τα ίδια με τη Νταϊάνα… Ένα τροχαίο «ατυχηματάκι» – αλλα η Γκαμήλα ήτο τυχερη, και τη γλύτωσε με καναδυο γύψους στο χέρι.
Οι φήμες θέλουν τη Γκαμήλα ιέρεια της Βήτσα (Wicca), όπως και τη Νταϊάνα. Δεν είναι επιβεβαιωμένο, αλλ’ αυτη η μανία των κατοίκων του Μπάκινγχαμ ν’ ανακατεύονται με ξένες προς αυτους θρησκείες (πχ Κάριολος στο Βατοπέδι), εμένα μου είναι ανεξήγητη.

Και για να συμπληρώσουμε τον συμβολισμο, το δαχτυλίδι παραπέμπει ευθέως στον «άρχοντα των δαχτυλιδιων», τον Κρόνο!
Επίσης, το δαχτυλίδι παραπέμπει και σε τροχια πλανήτη – μόνο που αυτη πρέπει να είναι σχεδον κυκλικη. Τέτοια τροχια (σχεδον κυκλικη) έχουν η Γη …και η Σελήνη.

Ειλικρινα, ακόμη δεν καταλαβαίνω πού το πάει ο Αντάτσι, και συνδέει Εωσφόρο, Χιλιανους μεταλλωρύχους (καλα… τη σύνδεση των δύο πρώτων την πιάνω!) και πρίγκηπα Γουλιέλμο. Αλλα το πράγμα, όσο πάει και γίνεται πιο ενδιαφέρον.

Εγω, μεν, δεν βλέπω ακόμη το γιατί ο αρραβώνας αυτος έχει κάποια σημασία για όσα εξετάζουμε εδω. Αλλα έγραψα όλη αυτη την ανάρτηση, μήπως και κάποιος-α απο σας την πάρει σαν …άσκηση στο Παράξενο, και μας διαφωτίσει.

Θα δείξει!

Υγ: Στις 16 του μήνα έγινε ο αρραβώνας, με Αφροδίτη ανάδρομη στον Ζυγο (έρωτες και τέτοια). Δεν περίμενε ο μάγκας δυο μέρες ακόμη; Τόσα χρόνια την τραβολογούσε την κοπέλλα, οι δυο μέρες τον πείραξαν; Σήμερα γίνεται ορθης φορας η Αφροδίτη!

Αλλα, θα μου πεις, μάλλον υπάρχει ακόμη μία κρυμμένη σκοπιμότητα…

Υγ 2: Αρχίζω να αισθάνομαι πως μάλλον ο Γουλιέλμος θα είναι ο ετοιμαζόμενος …»βασιλευς της …Ευρώπης»… Όπως προβλέπουν τα πασίγνωστα «Πρωτόκολλα των σοφων της Σιών»… Διότι το σόϊ του και ορκίζονται οικογενειακως (άμα τηι αναλήψει των βασιλικων καθηκόντων) στην «πέτρα του Δαυΐδ», και εβραίοι είναι!
Καραεξακριβωμένο αυτο! Η νυν βασιλεύουσα καρακάξα είναι γόνος της εβραϊκης οικογένειας των Λάϋονς.

Αρχαίε μου; Κάποιο σχόλιο;

Προσθήκη 2010-11-19:

Δαχτυλίδι με μαύρη πέτρα, δηλαδη «κάτι μαύρο σε τροχια»… Ένθα «μαύρο» ίσον κακο, ή νεκρο.

Ένας πλανήτης και κακος και νεκρος… σας θυμίζει κάτι; Πριν εκραγει, λοιπον, οι τροχιες όλων των πλανητων (ειδικα των έξω απ’ την τροχια της Γης) δεν ήταν τόσο πεπλατυσμένες ελλείψεις, όσο είναι σήμερα. Ήταν σχεδον κυκλικες.
Συν η ιστορία με τον πολύτιμο λίθο, που άρπαξε ο αρχάγγελος Μιχαήλ απ’ τον Σατανα.

Άρα, τέτοιο δαχτυλίδι ίσον: προσφορα θυσίας στον τέως πλανήτη και το κακοποιο πνεύμα που τον ανατίναξε!
Ά, ρε, έρμες Νταϊάνα κι αρραβωνιάρα…

Advertisements