ευτυχως, σώθηκαν… τελικα! Για τους Χιλιανους μεταλλωρύχους, λέω. Φαίνεται πως, ή εισακούστηκαν οι προσευχες του κόσμου, ή απο την αρχη δεν τους είχαν για …ξέκαμα.

Για να γίνω σαφέστερος, η όλη ιστορία (την οποία σίγουρα παρακολουθήσατε στις ειδήσεις, γι’ αυτο και δεν παραθέτω συνδέσμους κτλ) απο την αρχη μου μύριζε άσχημα. Κάτι τέτοια, στους αδαεις φαίνονται «συνηθισμένα εργατικα ατυχήματα», αλλα στα δικα μου μάτια δεν είναι τίποτ’ άλλο, παρα τελετουργικες ανθρωποθυσίες… που διαιωνίζουν πανάρχαιες αποτρόπαιες παραδόσεις.
Κι έτσι, έχουμε αμέσως δύο θέματα προς συζήτηση:

  • Γιατί είναι «ανθρωποθυσίες» αυτα τα ατυχήματα;
  • Και ποιοι είν’ αυτοι, που οργανώνουν τέτοιες μακάβριες τελετες;

Η πρώτη απάντηση: Αυτα τα «ατυχήματα» είναι

  • ανάμιξη δοξασιων των πρωτογόνων ανθρώπων, ότι δηλαδη πρέπει να θυσιάσουμε έναν δικο μας, για να εξευμενίσουμε τη Φύση (την οποία …κακοποιούμε, σκάβοντας …στοες, μετακινώντας χώματα, κτλ κτλ κτλ), βλέπε πχ «…του πρωτομάστορα την όμορφη γυναίκα»,
  • συν τελετουργικες προσφορες στον σατανα (κυρίως όμορφες παρθένες), για να κερδηθει η «εύνοιά» του!

Πώς το ξέρω;

Πάντοτε (πάντοτε, λέμε), αυτα τα «ατυχήματα» συμβαίνουν σε κάποιες συγκεκριμένες φάσεις της Σελήνης – κυρίως σε νέο φεγγάρι («Εκάτη»), ή πανσέληνο. Ο εγκλωβισμος των Χιλιανων εργατων έγινε με νέο φεγγάρι, αν δεν κάνω λάθος. Κάπου υπάρχει ένα «applet» που υπολογίζει τις φάσεις της Σελήνης, ώστε να επαληθεύσουμε τον ισχυρισμο μου, αλλα ποιος ψάχνει… (Βοήθεια, κανεις; ) Και με την ευκαιρία:

Η βύθιση του «Τιτανικου», σε ποια φάση της Σελήνης έγινε;

Βλέπεις, τα πλοία (και τ’ αεροπλάνα) στην Αγγλικη είναι γένους θηλυκου, και ο («η») «Τιτανικος» έκανε το …παρθενικο του (της) ταξίδι…
Πάντως, μη βιάζεστε να χαρείτε: ακόμη κι αν αποδειχθει πως «κάποιοι» ήξεραν ότι ο «Τιτανικος» θα βυθιζόταν και θα υπήρχαν ανθρώπινα θύματα, άρα έστειλαν εν γνώσει τους τον «Τιτανικο» στον χαμό, ποινικες ευθύνες ΔΕΝ μπορουν ν’ αποδοθουν. Όπως, δυστυχως, δεν μπορουν ν’ αποδοθουν (πέραν της αμέλειας – ήτοι: εξάμηνη φυλάκιση με αναστολη, εξαγοράσιμη) σε κανένα τέτοιο «ατύχημα», πχ θάνατοι εργατων κατα την κατασκευη της «Αττικης Οδου», κτλ.

Η δεύτερη απάντηση:

Μετα τις χαρες και τα πανηγύρια, ας ψάξουν οι Χιλιανοι μεταλλωρύχοι, ποια κουφάλα ανάμεσά τους αχρήστευσε τα υποστυλώματα της στοας κι έφραξε την έξοδο (λόγωι της συνακόλουθης αναπόφευκτης πτώσης χωμάτων απο υπερκείμενα στρώματα). Αν βρουν τον ένοχο (ή τους ενόχους), θα οδηγηθουν (κι εμεις μαζι τους) στους -τουλάχιστον ηθικους αυτουργους- αρχιενόχους.
Βλέπεις, εμεις στην Ελλάδα έχουμε πείρα απο ανάλογες ιστορίες… Πόσοι και πόσοι «εφοπλιστες» δεν έγιναν πλουσιώτεροι, επειδη η δασκαλεμένη κουφάλα έκλεισε τη μπουκαπόρτα απ’ έξω, με αποτέλεσμα -στο ναυάγιο λόγωι της …»κακιας στιγμης»– να πνιγει ο «ναυτόπαις»… συνήθως διανοητικα καθυστερημένο νησιωτάκι, απο πολυμελη φτωχη οικογένεια… και να εισπράξει την ασφάλεια του σαπιοκάραβου ο «εφοπλιστης»… Διότι τα «Λλόϋντς» δεν δίνουν αποζημίωση, εαν δεν υπάρξει ένας τουλάχιστον νεκρος!

Για την ταυτότητα αυτων των αρχιενόχων, ίσως είναι χρήσιμο να ρωτήσετε τον (προφυλακισμένο) αναρχικο Κουνταρδά.

Όλος ο κόσμος, λέει, παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τη διάσωση… ένα δις θεατες παγκοσμίως!
Να με συμπαθάτε, αλλα προσωπικα έγινα καραγομάρι: προτίμησα να δω το «Κολοσσος-Παναθηναϊκος» στο μπάσκετ, να δω αν κέρδισα στο «Στοίχημα». (Δεν το πέτυχα, αλλα δεν πειράζει – ένα μικροποσο έπαιξα, δοκιμαστικα.) Και ξέρετε γιατί; Διότι πρώτον είμαι παγερα αδιάφορος απέναντι στους διαφόρους «ενημερωτικους» βόθρους τύπου «Έν-Μπή-Σή» και τα ρέστα – και τις δημοσιοκαφρικες τους «επιτυχίες». Δεύτερον, επειδη έχω τη συνείδησή μου ήσυχη: έκανα προσευχες τις πρώτες μέρες, όταν έβλεπα απελπισμένους, ταλαιπωρημένους ανθρώπους να κάνουν εκκλήσεις για τη σωτηρία τους μπροστα στην κάμερα, και ξανα προσευχες τώρα τελευταία, όταν είδα πως η ΝΑΣΑ …αργούσε…
(Κοτζάμ Νάσα… Θα είχε τους …λόγους της ν’ αργήσει, ως φαίνεται… Μάλλον περίμεναν -κατόπιν …εντολων απο…κάπου- να πάνε ταυτόχρονα ο Σείριος κι ο Αλγκόλ σε συγκεκριμένα αζιμούθια, γι’ αυτο και το ξέχεσαν στην άργητα και στην αναβολη, εις βάρος λίαν επικίνδυνο τόσων ανθρώπων. Θα τα πούμε αυτα κάποια άλλη φορα.)

Και τρίτον, διότι τα πήρα στο κρανίο, όταν κατάλαβα ότι η όλη ιστορία ήταν ένα πολυ άσχημο παιχνίδι εις βάρος τόσο των ανυποψιάστων μεταλλωρύχων, όσο και του ενος δισεκατομμυρίου τηλεθεατων… παγκοσμίως… Σας έχω ξαναπει: είμαι καλος, σε σημείο να γίνω χαλί να με πατήσουν. Αλλα βάστα να μη δοκιμάσει κανένας να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μου!… Όπως έκαναν τα κωλο-οξαποδω μεγαλοαφεντικα των «ενημερωτικων» βόθρων με τους μεταλλωρύχους.

Η όλη ιστορία ήταν στημένη εξ αρχης, αν μ’ εννοείτε. (Εις βάρος ανθρώπων, βέβαια, αλλα ποιο σκουπίδι υπολογίζει τους ανθρώπους!)

Γιατί;

Μα, κοιτάξτε τον «δάσκαλο» Γκόρο Αντάτσι, τί λέει επι του θέματος! (Δεν τά ‘χω τζάμπα τέτοια λίνκς πρώτη μούρη! Για να τα κοιτάζετε τα έχω!) Και τρομερους συνδυασμους κάνει, και ωραίες εικόνες έχει. Θα δείτε και ποια σχέση έχει με το γεγονος ο προ μηνων σεισμος στη …Χιλη!
Ο συνδυασμος, μάλιστα, με την καινούργια κινηματογραφικη ταινία με το …ασανσερ, είναι παραπάνω απο δηλωτικος περι του τί «παίχτηκε».

Η ταινία αυτη έχει τίτλο «Άντεργουερλντ» (Κάτω Κόσμος), και υπόθεση ένα ασανσερ, το οποίο σταματάει ξαφνικα. Μέσα του βρίσκονται πέντε άνδρες, και τα πράγματα αρχίζουν να μην πάνε καλα… και ο ένας υποψιάζεται τον άλλον πως είναι ο …σατανας… που, πράγματι, κάποιος απ’ αυτους είναι! Αφελες, ντιπ μαλακία μπορω να πω, το σενάριο (ένα είναι το «κλειστοφοβικο» έργο, που σε βιδώνει στην καρέκλα ένα δίωρο: το «Σλούθ»! – όλα τα υπόλοιπα είναι ωχρες απομιμήσεις), όμως κάπου το πάει το νόημα ο «ποιητης».

Πού;

Λάβετε υπ’ όψη σας το γεγονος ότι, στα τηλεοπτικα θεάματα με τρομερη θεαματικότητα, πάντα υπάρχει («)κρυμμένο(«) μήνυμα!

Τί ήταν, λοιπον, αυτο που παρακολούθησε «ζωντανα» το ένα δίς κόσμου; Άαααα, πολυ απλο, κι απορω γιατί δεν το σκεφτήκατε ήδη:

Πρόβα για την έλευση του Αντιχρίστου απο τα έγκατα της Γης!

Ως φαίνεται, στα έγκατα της Γης (και σε «λογικο» βάθος), εκτος απο ορυκτα και πετρώματα υπάρχουν και κάποιες …οντότητες… (Οι «καλλικάντζαροι» της δικης μας παράδοσης!) Δεν γνωρίζω σε τί κατάσταση ζωης βρίσκονται (πχ «χειμερία νάρκη»), αν τρώνε -τί τρώνε- ή αν χέζουν, αλλα μετά τα χθεσινα βεβαιώθηκα πως υπάρχουν.
Δεν μιλάμε τώρα για «πνεύματα», ούτε για σενάρια ανόδου δηλητηριωδων αερίων, ώστε να εξοντωθει η ανθρωπότητα και να επιβιώσουν κάποι προειδοποιημένοι «εκλεκτοι». Ούτε για «Ντήρος» και «Τήρος». Μιλάμε για όντα με σάρκα και οστα – ο αρχηγος των οποίων είναι ο αναμενόμενος (; ) «Αντίχριστος».

Ήδη, λοιπον, γνωρίζετε το πώς θα «έρθει» στη Γη (απο …υπο την Γην), και ήδη υποψιάζομαι το απο πού!

Εσεις; Υποψιάζεστε τίποτε; Ή να σας το πω χύμα; Άντε, να το πάρει το ποτάμι:

Απ’ τη χώρα μας!

Δεν θα γίνω σαφέστερος τώρα (για τους δικους μου λόγους – ένας των οποίων είναι να μη μαζευτουν τίποτε «γκαγκά» άτομα και κάνουν αδικαιολόγητες φασαρίες ή/και καταστροφες), αλλα τα πλέον υποψήφια σημεία είναι δύο ή τρία. Το «πότε» δεν γνωρίζω ακόμη – και δεν έχω χρόνο να καθήσω ν’ αναλύσω τα τυχον («)κρυφα(«) μηνύματα της συγκεκριμένης τηλεοπτικης μετάδοσης.

Και γιατί το τραβάω τόσο μακρια το πράγμα (να μιλάω για «στημένη ιστορία», κτλ); Διότι πρόσεξα εκείνο, το οποίο δεν πρόσεξε ούτε ο Αντάτσι!

– Έλα, Αλέκο! Πόσοι, είπες, ήταν οι έγκλειστοι μεταλλωρύχοι;

Πόσοι;

…Γι’ αυτα και γι’ αυτα, λοιπον, δεν μπορω, παρα να ευχηθω στους διασωθέντες μεταλλωρύχους με τον παραδοσιακο τρόπο της (Καθολικης) εκκλησίας τους:

Έτ τίμπι πάξ, βάγια κόν Ντίος!

Υγ: Της τελευταίας στιγμης… Σχετικη ανάρτηση απ’ το «Τα χάλια» μας δίνει κι άλλο υλικο, για όποιον αναγνώστη θέλει να «την ψάξει»…

Το ορυχείο είναι χρυσου και χαλκου. Λέων και Ταύρος! Ήλιος και (προς το παρον) Αφροδίτη. Σημειώστε πως η Αφροδίτη αυτες ακριβως τις μέρες κάνει διέλευση μπρος απο τον Ήλιο, και απο «Αποσπερίτης» (δηλ. που φαίνεται το δειλινο) θα γίνει σε λίγες μέρες …«Εωσφόρος» (δηλ. που φαίνεται το πρωΐ, «φέρνοντας την αυγη» – αυτο σημαίνει «εωσφόρος» κυριολεκτικα)!

Επι της ουσίας, ο χαλκος είναι μέταλλο της Αφροδίτης, όχι του Ταύρου. Και, μια που διανύουμε το κατ’ εξοχην ζώδιο της Αφροδίτης, τον Ζυγο, ο συμβολισμος ψιθυρίζει «Αφροδίτη» δύο,… τρεις φορες.

Εαν, τώρα, θυμηθούμε κι όσα έγραψα εδω, ότι δηλ. ο πραγματικος κύριος του Ταύρου είναι ο -όχι ακόμη γνωστος στην εποχη μας- πλανήτης Πάν, τότε μπαίνουν κι άλλα στοιχεία στην εικόνα… Όπως και το ότι Λέων και Ταύρος είναι ζώδια του «σταθερου σταυρου». (Ο ισοσκελης σταυρος είναι το σύμβολο των Ατλάντων, αν κι αυτο δεν σας το είπα ακόμη. Τουλάχιστον όχι σαφως.) Όπως και το ότι Λέων και Ταύρος έχουν να κάνουν με την επάνω μερια του μακροκοσμικου κηρυκείου! Τά ‘παμε εδω απο πέρισυ το καλοκαίρι…

Ά! Ο χρυσος κι ο χαλκος είναι άριστοι αγωγοι του ηλεκτρισμου, αν αυτο μπορει να σας πει κάτι απο συμβολικης πλευρας. (Εμένα, όχι ακόμη. Αρίστο; )

Υγ 2: Δεν θα τελειώσουμε ποτέ με τα συμβολιστικα!… Γι’ αρμένικη επίσκεψη το πάμε!

Ο τελευταίος διασωθεις είναι μηχανικος. Τοπογράφος, ως λέγεται. Πράγμα που μας οδηγει στους συνειρμους: «…Ο Μέγας γεωμετρει…» και ΜΑΤΣ (μέγας αρχιτέκτων του σύμπαντος).
Το δε όνομά του είναι Λουΐς Ουρζούα… απο τις (λατινικες) ρίζες για το φως (Εωσφόρος; ) και την αρκούδα (Άρκτος; Πολικος αστέρας;…).

Ο δεύτερος διασωθεις στη σειρα, ο Μάριο Σεπούλβεδα, είπε πως εκει κάτω είδε και τον Θεο και τον διάβολο!

Ο δε πρόεδρος της Χιλης Σεβαστιανός Πινέρα είπε πως οι διασωθέντες έζησαν την εμπειρία ενος είδους αναγέννησης!!!

Προσθήκη 19 Οκτωβρίου 2010:

Και μία διαφορετικη πλευρα του θέματος, απο τον «Έλληνα Μακεδόνα». Πολυ ενδιαφέρουσα, όπως όλες οι αναρτήσεις του συγκεκριμένου ιστολογίου.
Αποδεικνύει το απο πού εκπορεύτηκε η τόση φασαρία! Πώς μαζεύονται οι μύγες στα σκατα; Έ, έτσι ακριβως μαζεύονται οι οξαποδω στο χρήμα…

Προσθήκη 20 Οκτωβρίου 2010:

Σήμερα ο
Αντάτσι «έγραψε» πάλι. Πολυ ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες των Χιλιανών μεταλλωρύχων, με τα φανελλάκια με το πεντάκτινο άστρο …προς τα κάτω!…
Επίσης, αναγράφει κι αυτος τα περι χρυσου και χαλκου, αλλα -για λόγους που δεν κατανοω προς το παρον- κολλάει στο όλο θέμα και τον διάδοχο Γουΐλλιαμ του αγγλικου θρόνου με τη
γκόμενά του.

(Ναι, «γκόμενα». Ουδεις «σεβασμος προς τις κυρίες» χωράει εδω. Εγω που δεν είμαι πρίγκηπας της αγγλίτσας, ποτέ δεν έσερνα τις γυναίκες μου δέκα χρόνια. Την τελευταία, δε, την παντρεύτηκα – καταξοδευόμενος. Άρα, περι γκόμενας πρόκειται – κι ας πρόσεχε. Αλλα τα θέλει κι αυτηνης ο …οπίσθιος, ως φαίνεται! Είναι να μην κάνει μια γκόμενα σχέση με πρίγκηπα – ειδικα στις μέρες μας; Έ; )

Μάλλον η δουλεια έρχεται προς έναν «ιερο», αλχημιστικο «γάμο», του Ήλιου και της Αφροδίτης, ένθα «Ήλιος» είναι ο πρίγκηπας (καθαρος ο συμβολισμος) και «Αφροδίτη» η …γκόμενα. (Η οποία δεν είναι Ζυγος στο ζώδιο, αλλα Αιγόκερως.)
Το ενδιαφέρον είναι πως η μαμα της γκόμενας λεγότανε «Γκόλντσμιθ» στο πατρικο της! «Χρυσοτεχνίτου», παναπει! (Και ναι, ξέρω πως το «Γκόλντσμιθ» είναι οξαποδικο επίθετο… Σάμπως ο Γουλιέλμος είναι άλλης καταγωγης, νομίζετε; )

Η ίδια η γκόμενα λέγεται «Κάθριν Μίντλετον», ήτοι «Αικατερίνη Μεσόπολις»! Ήτοι (περίπου), «Καθαρη Μέση …Γαία»!!!

Ενδιαφέρον, έ;

Προσθήκη 1 Νοεμβρίου 2010:

Ιδου και μερικες άλλες
λίαν ενδιαφέρουσες πλευρες της ιστορίας!

Καλα κουμάσια τα …συνεταιράκια-ιδιοκτήτες του ορυχείου! (Ο δημοκράταρος πρόεδρας της Χιλης κι ο επίσης δημοκράταρος αδελφος του – υπουργος Εργασίας του …Πινοσέτ!)

Σας τά ‘πα εγω, ότι ήταν …προμελετημένη, καρφωτη και λαδωμένη…

Προσθήκη 9 Νοεμβρίου 2010:

Δεν πάμε καλα… Δεν θα τελειώσουμε ποτέ με τους
εγκλωβισμένους Χιλιανους εργάτες ορυχείων, ως φαίνεται… Νέο κρούσμα, με -ίσως- νεκρο αυτη τη φορα.

Advertisements