ε λέω, καλοκαιράκι είναι – και δη, στην κορύφωσή του! Προηγούνται τα «μπάνια του λαου»! Και το …μπανιστήρι του λαου στις παραλίες! (Ιδού «άπαιχτη» σχετικη ανάρτηση του συμπαθέστατου ιστολογίου adena-gr!) Και για όσους μένουμε αναγκαστικα στα πάτρια, το μπανιστήρι το κάνουμε στα τηλεοπτικα «ρεπορταζ του …κώλου»!

Επίσης δε λέω, μάλλον απουσιάζετε στας εξοχας, μακρια απο πληκτρολόγια, γι’ αυτο κι έχει ξεκινήσει μία (εποχιακη πιστεύω) κυριαρχία των …αραχνων στα μπλόγκια των περισσοτέρων σας! (Ανανεώσεις απο τρεις-τέσσερεις μέρες πριν και βάλε!)

Αλλα, βραδερφε, ούτε μία ουσιαστικη σκέψη εδω πέρα; ούτ’ ένα ουσιαστικο σχολιάκι; τίποτις; (Πλην Αρίστου, φυσικα, τον οποίον και ευχαριστω – και συμφωνω απόλυτα με όσα γράφει.)

Λέω, για τον χαρακτηρισμο «αηδία» που κονόμησε η προηγούμενη ανάρτηση κατα πλειοψηφίαν! Δεν με πειράζει (σιγα μη με πείραζαν κάτι τέτοια – και το φαγάκι μου το τρωω, και κοιμάμαι σαν πουλάκι!), αλλα δείχνει σαφως ότι βαρυέστε να σκέφτεστε! ‘Οτι τα θέλετε όλα έτοιμα!

Ουδεις και ουδεμία σκεφτήκατε πχ τί στην ευχη μπορει να είναι αυτα, που δείχνουν ατλάντεια παρουσία (κοντα) στον Βόλο, ή οπουδήποτε αλλου!

Ουδεις και ουδεμία σκεφτήκατε σε τί μπορει να φανουν χρήσιμα τα πανεπιστημιακα μαθήματα Πληροφορικης, πέρα απ’ το κατσαβίδιασμα υπολογιστων και το χάκεμα! (Για Βιολογία δεν μιλάω, διότι αγνοω εντελως το αντικείμενο. Ούτε κάν τη γυμνασιακη Βιολογία με τα «χυμοτόπια» δεν θυμάμαι!)

Άντε, να σας το απαντήσω αυτο το δεύτερο! Μεταξυ άλλων, υψηλου επιπέδου Πληροφορικη μαθαίνεις για:

  • Την μοντελοποίηση.
  • Και την ανάδειξη «φιλίων» μορφων μέσα απο «εχθρικες», πχ σήματος μέσα απο θόρυβο. (Πώς νομίζετε πχ ότι βγήκε το πρόγραμμα, που αναπλάθει το πρόσωπο κάποιου, που φοράει κουκκούλα-μάσκα; )

Και ποια είν’ εδω τα μοντέλα; Μοντέλα ποιας πραγματικότητας;

Και ποιες είν’ εδω οι «φίλιες» μορφες, που θέλουν «ανάδειξη»;

Άααααα, όλα κι όλα! Σας αγαπω, σας εκτιμω, αλλα όχι δημοσίως αυτα! 🙂

Δεν σας εμποδίζω, όμως, να σκεφτείτε! Φάτε και κανα πεπονάκι …Διμηνίου (τα πιο γλυκα πεπόνια όλης της Ελλάδας), μπας και σας βοηθήσει! 🙂

Υγ: Κι αυτο έτοιμο; Ας το πάρει το ποτάμι… Τί να σας κάνω, που σας συμπαθω!

Πώς θα σας φαινόταν η μοντελοποίηση πχ της χωρικης κατανομης των γκράφφιτι του «Σωκράτϋ»; Αν κάποιος ήθελε να τον χώσει φυλακη (για φθορα ξένης περιουσίας), θα μπορούσε να βρει πού ακριβως θα ζωγραφίσει το επόμενο και πότε!

Πώς θα σας φαινόταν, τώρα, μοντελοποίηση (και ανάδειξη «νοητικων σχημάτων» – δηλ. patterns) σε πιο σοβαρα πράγματα; Σε πιο σοβαρες …χωροταξικες …κατανομες; Και φυσικα, τα δεδομένα θα μπουν στον υπολογιστη απο δορυφορικες φωτογραφίες φοβερης ευκρίνειας, απρόσιτες σε κοινους θνητους…

Υγ 2: Ά, και πού ‘στε! Δεν είν’ απαραίτητο να βγάλει τέτοια συμπεράσματα αυτος που έφτιαξε το σχετικο πρόγραμμα!
Απο τη στιγμη που αυτο θα γίνει διαθέσιμο, θα πάει πάραυτα και στα …(α)κατάλληλα χέρια… πέραν του Ατλαντικου! (Μπορει κι εδω κοντα μας, κάπως πιο νοτιοανατολικα κι απο την Κύπρονννν!) Γι’ αυτο υπάρχει το …γρήγορο Ίντερνετ! Τί νομίσατε! Πως υπάρχει απλως για να βλέπετε εσεις φιλμάκια-τσόντες απ’ το έξ-τιούμπ και το έξ-πόρν; 🙂

Κατάλαβες, τώρα, ταλαίπωρε φοιτητάκο, για ποιους δουλεύεις και ποιοι …σε δουλεύουν; Χάειντε λοιπον, φόρα εσυ την …τήβεννο και το τετράγωνο καπέλλο, πάρε και το πτυχιάκι σου, και καμάρωνε! Κι εσυ και οι αγρίως φορολογούμενοι γονεις σου!

Υγ 3: Κάτι ακόμη, για να μην αμφιβάλλετε! Τα βρισίδια εναντίον ηπαπαραίων, οξαποδω και τακατάκηδων τα είχα ρίξει μπροστα σε συμφοιτήτριά μου, εντελως ζώον – αλλα κόρη καποιανου υψηλου κυρίου …λίγο παρακάτω απο δεσπότη! Πώς λέγεται «σεβασμιώτατος» ο δεσπότης; Έ, ο μπαμπας της γελάδας ήταν …σεβάσμιος άνθρωπος! 🙂

Υγ 4: Τυχαία η δημιουργία Βιολογικου Τμήματος σε απόσταση αναπνοης απ’ την Κνωσσο; Δε νομίζω! 🙂

Και ποιος, μωρε, έκανε τις ανασκαφες στην Κνωσσο; Σύσσωμες οι «υπερεσίες» της αγγλίτσας!!!

Ξυπνάτε! …Και περι του θέματος, αρκετα προσεχως. Θα μάθετε και ποιος ήταν στ’ αλήθεια ο Ήβανς, και ποιος ο μονόφθαλμος «φίλος» των Κρητικων, που συμμετείχε στα γλέντια τους και κατέβαζε την τσικουδια με το βαρέλι, και τί άλλο έκαναν αυτοι οι «κύριοι» (κι άλλοι σαν αυτους), εκτος απο ανασκαφες στην Κνωσσο. Και το τί ακριβως έψαχναν.

Στο μεταξυ…

…Ξυπνάτε!!!

Ίσως έτσι καταλάβετε και το τί ακριβως γυρεύουν και κάποιοι σημερινοι …νοτιοανατολικοι συνεχιστες αυτωνων, και κωλοτρίβονται με την Κρήτη σ’ ενοχλητικο βαθμο!

Ο Εργοδότης ουδέποτε κάνει πλάκα με σοβαρα θέματα, άσχετο αν χαμογελάει και γελάει με το παραμικρο!

Υγ 5: Εκτος απ’ τις …γεωγραφικες κατανομες, υπάρχουν και οι άνθρωποι! Σκεφτείτε πού γεννιούνται οι εξυπνότεροι Έλληνες, και ποια η μετέπειτα πορεία τους – και αν αυτη μπορει να επηρεαστει, και πώς.

Το θέμα κάνει απείρως «τζίζ»!

Θα καταλάβετε, όμως, προς τί η κωλοστριμούρα μερικων-μερικων για κάποιες …γεωγραφικες μορφες…

Advertisements