μένα μη με βλέπετε έτσι!… Καμια φορα, μου κόβει! 🙂

Έ, λοιπον, έλαβα αφορμη απο κάποια (σύντομη) ανάρτηση του «Αρχαίου», σχετικη με την Κρήτη (ξέρετε, αμέσως ή εμμέσως η ηλίθια ιστορία -την οποία επαναλαμβάνουν όλα τα παπαγαλάκια, διαδικτυακα και μη- για δήθεν «αυτονόμηση της Κρήτης το 2012 με δημοψήφισμα», το οποίο …δεν προβλέπεται πουθενα, σε καμμία συνθήκη!), και ταυτόχρονα με τους Άτλαντες, και το πτωχο μυαλο μου έκανε «ώπατις»!

Ιδου και η «αρχαϊκη» ανάρτηση, για να καταλάβετε!

Λοιπον…

  • Γεγονος 1: Ένα απο τα καλύτερα πανεπιστημιακα τμήματα κι ερευνητικα κέντρα Βιολογίας παγκοσμίως, βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ηράκλειο. Πολυ κοντα στην αρχαία Κνωσσο, έδρα του Μίνωα.
  • Γεγονος 2: Ένα απο τα καλύτερα, δυσκολώτερα, «σκληρότερα» -τουλάχιστον για Ελλάδα- τμήματα Πληροφορικης βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο. Πολυ κοντα στην αρχαία Ιωλκο (Ιάσων, Πελίας, Μήδεια, Χρυσόμαλλο Δέρας, κτλ).

Εαν, τώρα, συνδυάσουμε -εύκολα!- τα καμώματα της σημερινης Βιολογίας (μεταλλαγμένα, κλωνοποιήσεις, κτλ κτλ) με τ’ αντίστοιχα καμώματα του Μίνωα…

…Τότε, με τί πρέπει να συνδυάσουμε τη σύγχρονη Ιωλκο με την αρχαία; Μήπως με την τεχνολογία της Αργους;

Θα ήμουν υπόχρεως σε αναγνώστες, που τυχον ξέρουν ποια είναι τα αντικείμενα των πτυχιακων εργασιων και διδακτορικων διατριβων των φοιτητων Πληροφορικης στο Γιουνιβέρσιτυ οφ Θεσσάλια!

Ά, και κάτι άλλο πριν κλείσουμε:

Συμβαίνουν συχνα σεισμοι (χαμηλων εντάσεων, πχ 2.5 έως 3.5 Ρίχτερ) και ανεμοστρόβιλοι στο Ηράκλειο; Διότι στον Βόλο συμβαίνουν (συχνα, ιδίως οι σεισμοι)!
Έχω την εντύπωση ότι στο Ηράκλειο η απάντηση είναι αρνητικη, διότι, ως φαίνεται, τα (όποια) σχέδια ακολουθουν πιστα το …χρονοδιάγραμμα! Στον Βόλο (πάλι ως φαίνεται), κατα καιρους, επιδεικνύονται …κίτρινες κάρτες! 🙂

Υγ: Μην ξεχνάτε, μάγκες (συνέλληνες) και «μάγκες» (πέραν του Ατλαντικου) ότι αυτο το βιολί πήγαινε περίφημα στ’ αρχαία χρόνια, μέχρι που εμφανίστηκε ο Θησέας! Εκει και εξύνισεν ο ατλάντειος …τραχανας!
Υγ2: Η περίπτωση «Ιωλκος» κρύβει πολυ περισσότερα, απ’ όσα υποψιάζεται κανεις, έστω και «ψαγμένος». Θα τα πούμε κι αυτα με τη σειρα τους, στο μέλλον.

Advertisements