ν οι Πόλοι της Γης είχαν την …τιμητικη τους απο «εξερευνητες» (και… υποψιάζομαι πως έχουν ακόμη!), ας δούμε και τα υπόλοιπα έξι «υπερδιαστατικα» σημεία.

Όταν έγραφα το «σενάριο» για την ανάρτηση αυτη,… (Πώς, νομίζετε, κρατάω λογαριασμο σε τόσο μεγάλα θέματα; 🙂 ) …έλεγα να σας παραθέσω απλως τα έξι υπερδιαστατικα σημεία, και να μην γράψω τίποτε – αφήνοντάς σας να ψάξετε μόνοι-ες σας τα υπόλοιπα. (Διότι, άμα λες στον άλλον πράγματα, του βάζεις ιδέες. Τον επηρεάζεις να πορευτει σε συγκεκριμένο δρόμο, κι αυτο δεν είναι σωστο.)
Σήμερα, πάντως, σκέφτηκα να σας γράψω και δυο λογάκια για το καθένα. Αλλα να έχετε υπόψη σας πως ούτε κι εγω έχω προχωρήσει τόσο πολυ την έρευνα στα σημεία αυτα. Άρα, μπορείτε να δείτε την όλη προσπάθεια ως το 7ο ερευνητικο θέμα (φανερο κι αυτο), που σας προτείνει το παρον ιστολόγιο.

σημείο 3: Μάουνα Λόα, Χαβάη, 155° 36′ 09.6» Δυτικό Μήκος – 19° 28′ 46.3» Βόρειο Πλάτος

Αυτο κι αν είναι υπερδιαστατικο σημείο!!! Για την ακρίβεια, είναι η βάση μας να βρούμε τα υπόλοιπα πέντε. Ο κρατήρας του Μάουνα Λόα πέφτει (απο γεωγραφικο πλάτος) εκπληκτικα κοντα στο μαθηματικως ιδανικο «υπερδιαστατικο» σημείο της σφαίρας – αν και η Γη μας κάθε άλλο παρα τέλεια σφαίρα είναι. Απέχει απο το ιδανικο κάπου 6 δεύτερα της μοίρας, δηλαδη κάπου 150 μέτρα! (Ένα δεύτερο ισοδυναμει με μήκος περίπου 28.5 μέτρων.) Άρα, κάλλιστα μπορει να θεωρηθει η βάση των ορισμων των υπολοίπων.

Ιδου το Μάουνα Λόα απο μακρυα…

…απο λιγάκι πιο κοντα…

…και ακόμη πιο κοντα:

Μήπως αρχίζετε να βλέπετε με άλλο μάτι τη βιασύνη των ηπαπάρα να φτιάξουν πολεμικο αγκυροβόλιο προπολεμικα στη Χαβάη… και να ενσωματώσουν τα νησια ως 50η πολιτεία μεταπολεμικα;

(Το γεωγραφικο μήκος των επομένων δύο σημείων και το γεωγραφικο πλάτος των επομένων πέντε θα το γράψω «στρογγυλεμένο», αλλα τα λιγώτερο σημαντικα ψηφία είναι τα ίδια.)

σημείο 4: Ειρηνικος Ωκεανος, υφαλορράχη Μεντόζα (Mendosa) 95° 36′ Δ – 19° 29′ Ν

Εδω δεν έχει και πολλα να πούμε. Βέβαια, αν ήμουνα κυβερνήτης πυρηνικου υποβρυχίου, ίσως να είχα ιστορίες να σας πω… πχ αν στο μέρος αυτο χάνεται ξαφνικα το σήμα των ασυρμάτων, κτλ. Αλλα δεν είμαι, και δεν γνωρίζω.
Με την ευκαιρία: μήπως γνωρίζει κανεις σε ποιο ακριβως μέρος έχουν θεαθει ιπτάμενοι δίσκοι να βουτάνε (κυριολεκτικα) στη θάλασσα, ή να βγαίνουν απ’ αυτην και να χάνονται στον ουρανο; Σημειώστε επίσης ότι απο το σημείο 4 (πολυ ανοιχτα στα δυτικα της Χιλης) δεν περνουν και πολλα πλοία, διότι οι εμπορικες ρότες είναι πολυ βορειότερα.

σημείο 5: Ατλαντικος Ωκεανος, 35° 36′ Δ – 19° 29′ Β

Μία απ’ τα ίδια με το προηγούμενο… Εκτος απ’ την υποψία του γράφοντος, πως εδω ακριβως κάποτε υπήρχε η Ποσείδια, η πρωτεύουσα της Ατλαντίδας! (Η Ατλαντίδα, κατα τη γνώμη μου, υπήρξε κράτος αποτελούμενο απο σύνολο νησιων, απο τα Κανάρια μέχρι την Καραϊβικη, και όχι μία ενιαία ήπειρος.)
Κύριε Αριστοτέλη Ωνάση μας, θυμάστε αν ο Πλάτων μιλάει για τίποτε θερμοπηγες στην Ποσείδια;

σημείο 6: Μποτσουάνα, Μάουν (Maun), 24° 23′ 50.4» Α – 19° 29′ Ν

Εδω έχουμε το δεύτερο στεριανο σημείο – και, κατα τη γνώμη του γράφοντος, κάπου εκει κοντα πρέπει να βρισκόταν το εργαστήριο κατασκευης των «αδαμικων» σπαρτων. (Ξέρετε, «Παλαια Διαθήκη» και τα ρέστα.) Οι οποίοι «αδαμικοι» σπαρτοι αργότερα ξεχύθηκαν προς Σομαλία μερια. (Καταλαβαίνεις τώρα, αγαπητη mnk, το γιατί οι Σομαλοι είναι απο τους πλέον επικίνδυνους λαθρομετανάστες; )

Ιδου το σημείο αυτο απο μακρυα…

…απο κάπως κοντύτερα…

…κι ακόμη πιο κοντα:

Δεν φαίνεται, βέβαια, κάτι «ύποπτο» στην προσεγγιστικη φωτογραφία, παρα μόνον ένα τυπικο κομμάτι αφρικανικης σαββάνας.
Αλλα… δε μου λέτε… Μήπως ξέρετε αν εκει κοντα βρέθηκαν τίποτε σκελετοι πιθηκανθρώπων; (Ξέρω, ξέρω, ευρήματα υπήρξαν λιγάκι νοτιώτερα, στο Transvaal. Αλλα λέω μήπως βρέθηκε τίποτε και κατα τη Μποτσουάνα, στο σημείο 6…)

(Το γεωγραφικο μήκος των επομένων δύο σημείων θα το γράψω «στρογγυλεμένο», αλλα τα λιγώτερο σημαντικα ψηφία είναι τα ίδια.)

σημείο 7: Ινδία, θερμοπηγη Τάπτα Πάνι (Tapta Pani) 84° 24′ Α – 19° 29′ Β

Αυτο βρίσκεται κάπου στην ανατολικη Ινδία, αρκετα νοτιώτερα της Καλκούτας. Απο μακρια…

…απο πιο κοντα…

…και ακόμη πιο κοντα:

Τί ενδιαφέρον έχει αυτο το σημείο – εκτος απ’ την προφανη πυκνη ζούγκλα της φωτογραφίας;

Μαντέψτε!…

Όλοι λένε πως η καταγωγη των γύφτων είναι απο Ινδία, αλλα δεν ορίζουν απο πού ακριβως. Μήπως τώρα ξέρετε καλύτερα; 🙂 Μήπως μαντεύετε και ποια -χμ- «παραγωγικη μονάδα» βρισκόταν (κι ίσως ακόμη βρίσκεται) εκει;
Άλλως τε, η μεγαλύτερη συγκέντρωση «ανέγγιχτων» παρατηρείται ακριβως σ’ αυτες τις περιοχες: στο νοτιοανατολικο τμήμα της Ινδίας!

Με την ευκαιρία: υποψιάζομαι ότι ο πραγματικος στόχος των -απο τις πανάρχαιες εποχες- ελληνικων εκστρατειων προς την Ινδία (Ράμα, Διόνυσος, Μέγας Αλέξανδρος…) ήταν ακριβως το σημείο αυτο… Θες, όμως, επειδη βρέθηκαν πολυ μακρυα απο τη βάση τους (μέσα σε εχθρικη ενδοχώρα), θες επειδη μπήκαν στη μέση άλλοι, αστάθμητοι παράγοντες (πχ η νοσταλγία των στρατιωτων του Μ. Αλεξάνδρου, να γυρίσουν πίσω στη Μακεδονία), όλες αυτες οι εκστρατείες «φράκαραν» κάπου στη βορειοδυτικη Ινδία, κοντα στο σημερινο Νέο Δελχί – και δεν προχώρησαν μέχρις εκει που σχεδίαζαν.
Εαν τα πράγματα είναι έτσι, τότε μπορούμε να κάνουμε άπειρες άλλες ενδιαφέρουσες υποθέσεις: «Κάποιοι» σχεδίαζαν να φτιάξουν σπαρτους, και «κάποιοι άλλοι» τους πήραν χαμπάρι, και δοκίμασαν να τους εξουδετερώσουν – κι αυτους και τα έργα τους.

Κι απο ποιες εποχες; Πόσο αρχαίες;

Μήπως απο τότε που ο Φαέθων έλαμπε ακόμη στον νυχτερινο ουρανο; Μήπως αργότερα, απο τους διασωθέντες της έκρηξης… που δεν έβαλαν μυαλο;…

Προσθήκη το ίδιο βράδυ της δημοσίευσης: Άαααχχχ, πάλι η βιασύνη μου! Πρέπει οπωσδήποτε εδω να κάνω μνεία του άκρως σημαντικου θέματος της κατοχης της Ινδίας απο τους Άγγλους – κάπου απο το 1780, μέχρι το 1948.

Οι Άγγλοι είχαν περιοριστει κυρίως στα αστικα κέντρα, διότι εκατο χιλιάδες απ’ αυτους δεν μπορούσαν να κρατήσουν υπόδουλο έναν λαο (έστω κι ετερογενη) μερικων εκατοντάδων εκατομμυρίων. Στην ύπαιθρο της Ινδίας, η παρουσία και η επιρροη των Άγγλων ήταν ασήμαντες.
Ωστόσο… Δεν νομίζω πως σκοπος της κατοχης της Ινδίας ήταν μονάχα το μονοπώλιο των μπαχαρικων, για να μη βρωμάνε τα κρέατα …προ της εφευρέσεως των ψυγείων!

Κάτι άλλο είχαν στο μυαλο τους οι αλεπούδες αυτες! Πιθανώτατα είχαν «μυριστει» (κι αυτοι) πού πρέπει να βρίσκονται τα ίχνη των πάλαι ποτε Φαεθωνιανων – αν και, για να είμαι δίκαιος, δεν νομίζω πως έφτασαν ποτέ μέχρι την Τάπτα Πάνι.
Το συνδυάζω με το ότι οι Άγγλοι λύσσαξαν να κατακτήσουν την Αυστραλία και την Αφρικη…

σημείο 8: Αυστραλία, Κουήνσλαντ (Queensland) 144° 24′ Α – 19° 29′ Ν

Απο μακρυα:


…πιο κοντα…


…κι ακόμη πιο κοντα:

Προσέξτε το (συμμετρικο) εξόγκωμα στο μέσον της φωτογραφίας! Υπόγειο κτίριο; Το μόνο διασωθεν εργαστήριο κατασκευης σπαρτων (των Αμποριτζίνων), το οποίο δεν έχει ανασκαφει ακόμη;

Να σας πω (μια που το θυμήθηκα) και κάτι που άκουσα, ως φήμη – δηλαδη δεν παίρνω όρκο πως έτσι έγιναν τα πράγματα. Ανεπιβεβαίωτο μεν, αλλα ενδιαφέρον:
Λέγεται πως ο μακαρίτης ο Μανόλης Ανδρόνικος -με όμικρον, τί να κάνουμε; 🙂 – (ξέρετε, ανασκαφες στη Βεργίνα, Φίλιππος Β’, κτλ), πριν τη μεγάλη του ανακάλυψη πέταξε με ελικόπτερο πάνω απ’ την «τούμπα» των βασιλικων τάφων. Έχοντας παρέα του …τον μεγαλύτερο αρχαιοκάπηλο της εποχης!!!
Γιατί; Μα, για να βεβαιωθει (και απο μία «δεύτερη γνώμη») πως όντως, «κάτι» υπήρχε απο κάτω! (Πού, βέβαια, Google Earth τωι καιρωι εκείνωι – το 1977!)

Πλάκα θά ‘χει να έχω βρει κι εγω κάτι απ’ τις φωτογραφίες που παρέθεσα! Μέγιστη πλάκα… αν και δεν βλέπω ν’ ανακοινώνουν τίποτε για «εργαστήριο κατασκευης σπαρτων»! (Για ευνόητους λόγους: αν πιστοποιηθει επιστημονικως ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες -δηλ. εργαστηριακως κατασκευασμένες- φυλες, τότε πάραυτα …ξεκινάει ο Γ’ ΠΠ!) Το πολυ-πολυ να βγάλουν ανακοίνωση του τύπου «δεν γνωρίζουμε». (Απορία ψάλτου…)

Αυτα και για σήμερα. Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον σας, όσο πάει κι ανεβαίνει! Κάνω λάθος;

Προσθήκη το ίδιο βράδυ της δημοσίευσης:
Υγ: Γιατί συνδέω τους σπαρτούς με «υπερδιαστατικα» σημεία; Μέχρι τώρα το έκανα ενστικτωδως, διότι καταλάβαινα ότι κάποια σχέση έχουν – αν και δεν μπορούσα να την ξεκαθαρίσω.
Μάλλον, όμως, επειδη τα 8 σημεία τραβάνε ενέργεια απο το αιθερικο, θα «εμφυσουν» στους σπαρτούς την ψυχικη ενέργεια της «ζωϊκης ψυχης» (της «anima»), που λέει κι ο φίλος μας ο Αρίστος. Αυτο πρέπει νά ‘ναι!


Advertisements