ερικα σκόρπια σήμερα – αλλα σημαντικα.

Μια που σαν λίγες μέρες πριν (στις 25 Απριλίου) γεννήθηκε ένας απο τους ανθρώπους που θαυμάζω, πρέπει να του ευχηθω – έστω και με καθυστέρηση:

HAPPY BIRTHDAY, MR. HOAGLAND!

Κάτι άλλο, που με χαροποιει τα μάλα: η είδηση ότι για πρώτη φορα βρέθηκε (παρατηρήθηκε) νερο σε αστεροειδη! (Σε μορφη πάγου, φυσικα.) Εντάξει, ξέραμε ότι υπάρχει πάγος στην ουρα των κομητων, αλλα τώρα αποδείχθηκε ότι υπάρχει και σε αστεροειδεις.
Φυσικα, δεν λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστη – και οι μ.λακίες απ’ την Αστροφυσικη: Οι «επιστήμονες», λέει, υποθέτουν ότι κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι ωκεανοι της Γης!…

Καλα, είναι φανερο πως μιλάμε για μεγάλα μυαλα. Για διάνοιες! Κατα τη γνωμούλα τους, δηλαδη, προφανως έπεσε βροχη αστεροειδων και πλημμυρίσαμε! 🙂 Τώρα, το ποια η αναλογία νερου και στερεας ύλης στους αστεροειδεις, και το (αν έπεσαν τόσοι αστεροειδεις στη Γη, ώστε να δημιουργήσουν ωκεανους) πού πήγαν όλ’ αυτα τα στερεα μπάζα, είναι ασήμαντες λεπτομέρειες για κάτι τέτοιους «επιστήμονες».

Τί να πεις!… Τουλάχιστον εσεις, το νοήμον κοινον μου, γνωρίζετε καλα πόθεν το νερο των αστεροειδων! (Τά ‘παμε, δεν τά ‘παμε; )

Τέλος τα επίκαιρα, να προχωρήσουμε στην κυρίως ταινία! Όμορφη η πανσέληνος χθες, στον Σκορπιο. Την απολαύσατε;

Υγ: Ο Μάρτης κάποια στιγμη θα …λείψει απ’ τη Σαρακοστη. Γιατί; Μα, επειδη οι ημερομηνίες του Πάσχα μετατοπίζονται προς το καλοκαίρι (λόγωι της διαφορας των ημερολογίων, ιουλιανου και γρηγοριανου, η οποία όσο πάει και αυξάνει). Τα δισέγγονά μας θα κάνουν Πάσχα με μαγιω!

Οι μ.λακίες των Αστροφυσικων δεν ξέρω αν θα λείψουν ποτέ.

Advertisements