ς γνωστον, εμεις εδω στην Ελλάδα έχουμε μία άλφα νοοτροπία, και μ’ αυτην πορευόμαστε ανα τους αιώνες. Μέρος, λοιπον, αυτης της νοοτροπίας είναι να δεχόμαστε με τα χίλια ζόρια τα όποια καλα των ξένων εδω, αλλα όταν πάμε (για μόνιμη διαβίωση) στις χώρες τους, γινόμαστε …Παναγίες!
Για παράδειγμα, τρομάξαμε να μάθουμε να σεβόμαστε την προτεραιότητα στις ουρες – αν και η αγένεια δεν έχει εξαλειφθει εντελως. Άλλο παράδειγμα είναι η συστηματικότητα: θεωρούμε ηλίθιους ή ιδιόρρυθμους -σχεδον ψυχασθενεις-, όσους τηρουν κάθε μέρα κάποιες αρχες (πχ τακτοποιουν τον χώρο εργασίας τους φεύγοντας, κτλ), ενω αν τ’ αφήσουμε όλα πίσω μας σε κατάσταση χάους (με τη δικαιολογία: «- Δε μπα να γ.μηθουν!»), είμαστε «ωραίοι» και «μάγκες». (Προφανως θα έρθει ο δούλος μετα, και θα συγυρίσει. Έλα, όμως, που δεν έρχεται ο μπαγάσας, και πάμε το επόμενο καλοκαίρι στην ίδια παραλία, και βρίσκουμε πλαστικα μπουκάλια παρατημένα, λογης σκουπίδια, κτλ κτλ.)

Μην τρομάζετε, δεν πρόκειται να γκρινιάξω, απαριθμώντας σας τα προαιώνια ελαττώματα της φυλης. Άλλο με καίει!

Ένα απο τα ελαττώματα αυτα είναι η έλλειψη σχολαστικότητας, πχ στην τήρηση ληξιαρχικων πράξεων. Μόλις και μετα βίας τρομάξαμε να τηρούμε ληξιαρχείο, κι αυτο ήρθαν οι Γερμανοι το 1944 και τό ‘καψαν!
Βέβαια, φταίει και η συχνη αλλαγη νομοθεσίας! Κάποτε είχαμε τους δήμους του 1850, με τους (γνωστους απο τον Καραγκιόζη) βλαχοδήμαρχους. Μετα ξεχώρισαν οι δήμοι και οι κοινότητες, ώσπου ξανάγιναν μεγαλύτερα σύνολα με τον «Καποδίστρια»,… κι έχει ο Θεος.
Στο μεταξυ, οι κατα τόπους εκκλησίες -και μόνον αυτες- τηρούσαν βιβλία βαπτίσεων, γάμων, θανάτων, αλλα ασυντόνιστα. Ακόμη και σήμερα, την εποχη των δικτύων, δεν κάθησε κανεις να περάσει όλο αυτο το αρχειακο υλικο σε ηλεκτρονικη μορφη.

Εξ αντιδιαστολης, άλλες χώρες -κυρίως οι δυτικοευρωπαϊκες- έχουν παρόμοια αρχεία (πάλι απ’ τις εκλησίες τους) που φτάνουν πίσω σ’ εποχες μέχρι και τον ένατο αιώνα!…

Ποια είναι, λοιπον, η πρακτικη σημασία όσων γράφω; Είναι η έλλειψη της καταγραφης της καταγωγης του καθενος και της καθεμίας μας.

Γιατί; τι μας νοιάζει;

Εδω βρίσκεται το ζουμι!

Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει, προκειμένου να εξηγήσουμε την ανθελληνικη και ταυτόχρονα αντικοινωνικη (τύπου: «οι φτωχοι να πάνε να πνιγουν») συμπεριφορα μερικων-μερικων, η οποία δεν εξηγείται μόνο με όρους της πολιτικης επιστήμης!

– Και πώς εξηγείται, ρε Εργοδότη; Με όρους φυλετικους;
Φυσικα!
– Γιατί είσαι τόσο ρηχος;
– Εγω, ή αυτοι; Μήπως αυτοι επικαλούνται τίποτε πανανθρώπινα ιδανικα και δεν το ξέρω; (Μήπως τα εφαρμόζουν στην πράξη; Μπουάχάχάαααα!!!) Καθαρα την πάρτη τους κοιτάνε

Πάτε, λοιπον, στοίχημα ότι τα άτομα που επιδεικνύουν συστηματικη ανθελληνικη παύλα αντικοινωνικη συμπεριφορα είναι γόνοι ατόμων αλλοδαπης καταγωγης, που κάποια στιγμη «εξελληνίστηκαν»; Ενδεχομένως και «αλλαξοπίστησαν», διότι (και ορθως) η δικη μας εκκλησία δεν ευλογει γάμο, εαν ένα απ’ τα δύο μελλόνυμφα άτομα δεν ανήκει σε χριστιανικο δόγμα.

Δηλαδη μιλάμε για υβρίδια, και «Έλληνες/Ελληνίδες»-μαϊμου! Κάπως σαν τα «Λάλεξ» (σημείωση συγγραφέως: «Ρόλεξ»! …σαφως μαϊμου! 🙂 ) των Κινέζων μικροπωλητων στο Πεκίνο!
Έ, λοιπον, όσο καλα είναι τα υβρίδια (άνοστα καλαμπόκια, κτλ) και τα «Λάλεξ», άλλο τόσο χρήσιμα άτομα για την κοινωνία και την πατρίδα μας είναι αυτα τα άτομα…

Και τί θα κάνουμε εμεις, τώρα που τό ‘γραψα;

  • Μπορούμε να προστατέψουμε τις εκκλησίες μας (κυρίως όσες βρίσκονται σ’ ερημωμένα χωρια) απο …»τυχαίους» εμπρησμους!
  • Μπορούμε να πάρουμε τα ληξιαρχικα βιβλία των εκκλησιων των χωριων των γονέων και παππούδων μας και να τα ψηφιοποιήσουμε.
  • Μπορούμε να κάνουμε τη μικρη μας …έρευνα, ειδικα στις βαπτίσεις ενηλίκων, και να ξεμπροστιάσουμε τα συγκεκριμένα άτομα μέσω Διαδικτύου! Με τελικο σκοπο να τα εξουδετερώσουμε – να μη μετράει η όποια κοινωνικη τους παρουσία. (Το άνευ στοιχείων υβρεολόγιο είναι σαφως ηλίθια πρακτικη, διότι δεν ιδρώνει τ’ αυτι τους. Αλλα ένα έγγραφο …τους στέλνει!) Μην ξεχνάτε ότι το μόνο που τρέμουν είναι η …κοινη γνώμη! Γι’ αυτο και φροντίζουν να τη χειραγωγουν με δημοσιοκάφρους της επιλογης τους!

Πώς σας φαίνεται;

Υγ: Δε λέω, ήδη άρχισε το ξεμπρόστιασμα. Αλλα πρέπει να συνεχιστει!

Advertisements