τάνουμε, λοιπον, στο ψητο! Διότι, μέχρι τώρα, κι αφου διαβάσατε όλα τα προηγούμενα, δεν νομίζω ότι βρήκατε πολλα ενδιαφέροντα… Δικαίως, λοιπον, θα με ρωτήσετε τί σχέση έχετε εσεις μ’ όλ’ αυτα, μια που (πιθανολογω ότι) δεν πολυενδιαφέρεστε να γίνετε καλόγεροι και καλόγριες!

Μπορει εσεις να μην ενδιαφέρεστε, αλλα ενδιαφέρονται οι άλλοι! 🙂

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, και να εξηγήσω πού βρίσκεται ο «δράκος», που ζητάει ο φίλος Κουπάκια… Θυμάστε το σχήμα των επιπέδων της συνείδησης απο την πρώτη συνέχεια του παρόντος άρθρου; Λοιπον, με βάση αυτο το σχήμα, μπορούμε να δούμε πολυ καθαρα τί έχουν πετύχει οι διάφορες ομάδες ανθρώπων (και ανθρωποειδων!) ανα τους αιώνες! Ομάδες, θρησκείες, σέχτες, ιερατεία, μεμονωμένα άτομα, πολιτισμοι ολόκληροι…
Κι όχι μόνο: θα δούμε και τί μπορούμε να περιμένουμε απ’ τον καθένα!

Εννοείται, όσα ακολουθουν είναι απλα η γνωμούλα μου και μόνον!… Εντάξει; Μη μου γράψει στα σχόλια κανένας: «- Δεν είναι έτσι τα πράγματα!», «- Δεν έχεις δίκιο! Ξέρεις τί μπορει να πετύχει η τάδε θρηκεία, που δεν την ξέρεις;» (κτλ κτλ κτλ), διότι δεν θ’ απαντήσω. Σας λέω εξ ορισμου ότι σχόλια αυτου του τύπου είναι γραμμένα σε …softex – και να μη με συμπαθάτε καθόλου!
Όποιος έχει αντιρρήσεις κι επιχειρήματα, θέλει να μας πείσει, θέλει να μας δείξει τα καλα μιας συγκεκριμένης θρησκείας (που την ξέρει αυτος κι όχι εμεις οι δυστυχεις), κτλ κτλ κτλ, γραπτως και στο μπλόγκι του! (Ελευθερία έχουμε, απο γιγαμπάϋτζ κι εύρος ζώνης να φάν’ κι οι κότες, άρα πού το πρόβλημα; )

Οπότε, ξεκινάω κατάταξη… μάλλον καταγραφη, διότι τα γράφω όπως μου έρχονται. Θα μπορούσα να βάλω κριτήρια πιο αυστηρης κατάταξης στις διάφορες ομάδες (πχ χρονολογικη εμφάνιση, γεωγραφικη κατανομη…), όπως θα μπορούσα να γράψω τις ομάδες ανα επίπεδο συνείδησης. Ωστόσο, κρίνω ότι αυτο δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα του μπλογκιου, διότι θα παραγινόταν αυστηρο και πληκτικο. Δεν γράφουμε διδακτορικη διατριβη!
Επίσης, για λόγους πρακτικότητας, σε κάθε κατάταξη θα είμαι σύντομος – σχεδον τηλεγραφικος. Εξαίρεση θα κάνω (και θα γράφω δυο λογάκια) όταν κρίνω πως χρειάζεται.
Τέλος, για την ευκολία μας, στα παρακάτω

 • η έκφραση «κατα περιπτώσεις» σημαίνει κυρίως μεμονωμένες και ανεξάρτητες μικρες ομάδες (διότι κάθε άτομο ξεχωριστα μπορει δυνητικα να φτάσει κατ’ ευθείαν στο θείο επίπεδο),
 • και η έκφραση «τερματικως» σημαίνει ότι δεν πάει παραπάνω, που να χτυπιέται.

Πάμε!… ξεκινώντας απ’ τα δικα μας!

 • Ορθοδοξία: ανώτερο αστρικο. Αιτιατο και παραπάνω, κατα περιπτώσεις.
 • Αρχαία Ελλάδα: ανώτερο υπεραιτιατο (μέσωι των μυστηρίων) τερματικως. Θείο επίπεδο, κατα περιπτώσεις.
 • Καθολικισμος: ανώτερο αστρικο. Αιτιατο και παραπάνω, κατα περιπτώσεις.
 • Προτεσταντισμος: ανώτερο …φυσικο τερματικως. (Το πολυ κήρυγμα, η λογοδιάρροια μπουρ-μπουρ-μπουρ ad nauseam απλα οξύνει τη διάνοια μέχρι ένα σημείο. Γίνεσαι καλος ρήτορας, αλλα πλέον ού.)
 • Εβραϊσμος: κατώτερο αστρικο τερματικως. Εξαίρεση αποτελει η ανώτατη ηγεσία των εβραίων, οι πέντε αρχιρραββίνοι (ένας για κάθε ήπειρο) : ανώτερο αιτιατο τερματικως.
 • Μωαμεθανισμος: κατώτερο αστρικο. Έως ανώτερο αιτιατο, κατα περιπτώσεις.
 • Βουδδισμος: ανώτερο αιτιατο τερματικως.
 • Ταοϊσμος: υπεραιτιατο. Κατα περιπτώσεις, θείο επίπεδο.
 • Τάντρα και Μπέν (Boen) : ανώτερο αιτιατο τερματικως. Ειδικα η Τάντρα (έλεγχος του σέξ) σε ανεβάζει τρομερα εύκολα (και -αντικειμενικα- πολυ ψηλα, διότι το αιτιατο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση), επειδη χρησιμοποιει ενέργεια δύο ατόμων. Αλλα για τον ίδιο λόγο σε σταματάει στο αιτιατο, επειδη για παραπάνω πρέπει να προχωρήσεις μόνος/η σου.
 • Ινδουϊσμος: κατώτερο αιτιατο. Κατα περιπτώσεις, έως θείο.
 • Βουντου, μακούμπα και λοιπες «ανιμιστικες» θρησκείες: κατώτερο αστρικο.

 • Άγγελοι: ανώτερο αστρικο.
 • Αρχάγγελοι, εξαπτέρυγα, και λοιπα τάγματα του είδους: υπεραιτιατο.
 • Θεοι και Θεες της αρχαίας Ελλάδας, πλην Δία: υπεραιτιατο.
 • Δίας: Το θείο επίπεδο, ο Θεος!!!
 • Διάβολοι: κατώτερο αστρικο τερματικως.
 • Αρχιδιάβολοι – άλλως: ο Διάβολος (ή το κατα Λ. Χατζηνικολάου «μίασμα») : ανώτερο αιτιατο τερματικως. «Ο» Διάβολος, αν παρέμενε αρχάγγελος, θα ήταν ακόμη στο υπεραιτιατο. Αλλα τον κυρίευσε ο εγωϊσμος και κατέβηκε στο αιτιατο, απ’ όπου δεν μπορει να ξανανεβει.

Σας είχα γράψει ότι στο αιτιατο «ενδύεσαι» τη δυνατότητα αρνητικων συναισθημάτων… μίσος, εγωϊσμο, εκδικητικότητα, και τα ρέστα. Καταλάβατε, τώρα, πώς την πάτησε ο Διάβολος, και γιατί ζητάει ως αντάλλαγμα τις ψυχες, μπας και μπορέσει να τις αναλύσει και να φτιάξει δικες του;
Επίσης, μια που το κάθε επίπεδο μπορει να κάνει όλα όσα μπορουν τα παρακάτω του, καταλαβαίνετε γιατί ισχύει το ρητο ότι: «Ο Διάβολος μπορει να πάρει όποια μορφη θέλει»; (Η μορφη είναι ιδιότητα του αστρικου.) Τέλος… καταλαβαίνετε απο πού παίρνουν τη δύναμή τους οι πέντε μπαρμπάδες που αναφέραμε παραπάνω;

Καταλαβαίνετε το γιατί η αγγλίτσα έσφαξε και ταλαιπώρησε κόσμο και κοσμάκη επι αιώνες;… λόγωι της (κατα Λ.Χ.) «καμπαλιστικης συμφωνίας, υπογεγραμμένης με αίμα», μεταξυ της Ελισσάβετ Α’, του Τζων Ντή, και «ενος ανώτατου εκπροσώπου μονοθεϊστικης θρησκείας»; (Πες τα στα ίσα, ρε χρυσόστομε συγγραφέα! Τί φοβάσαι; Σεΐχ-ούλ-Ισλάμ δεν υπήρχε στην αγγλίτσα το 1550 – σήμερα …κοντεύει να υπάρξει!-, και ο «εκπρόσωπος» δεν ήταν ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ! Ποιος μένει; Έ; 🙂 )

Και το σημαντικότερο:

Καταλαβαίνετε τί πρέπει να κάνει κάποιος, για να τους νικήσει;

(Ναι, ν’ ανεβει παραπάνω! Απλο δεν είναι; 🙂 Θα επεκταθούμε αρκετα επάνω σ’ αυτο, αλλα σε ξεχωριστο -λίαν προσεχες- άρθρο.)

 • Ελευθεροτέκτονες: ανώτερο αστρικο τερματικως.
 • Οι (κατ’ εμένα ανύπαρκτοι) «Έψιλον»: κατώτερο αιτιατο. (Στο προσεχες άρθρο, που είπαμε, θ’ ασχοληθούμε ειδικα μ’ αυτους… εφ’ όσον οι «Έψιλοι» -με τα πρόσφατα καμώματά τους- μου έδωσαν την αφορμη! Αν με ρωτήσετε πώς γίνεται να μου έδωσαν αφορμη άτομα ανύπαρκτα, …υπομονη! Όλα θα τα εξηγήσουμε!)

 • Αστρολογία: ανώτερο αστρικο τερματικως. (Καταλάβατε τώρα, αγαπητοι «Αστροσυμμορίτες», γιατί έχω καιρο που παράτησα την Αστρολογία; επειδη ψάχνομαι στα παραπάνω! Δεν θέλω να ξέρω τί θα μου συμβει, αλλα γιατί θα μου συμβει – κι αν μπορω, να το αλλάξω.)
 • Ταρώ: ανώτερο αστρικο τερματικως.
 • Καφεμαντείες, μαγγανείες, βασκανείες, και τα παρόμοια: κατώτερο αστρικο τερματικως.

Αυτες είναι όλες οι προς κατάταξη κατηγορίες που θυμήθηκα. Κάπου εδω, λοιπον, τελειώνει το άρθρο. Αν ξέχασα κάτι, μη διστάσετε να ρωτήσετε μέσω σχολίων. Τις απαντήσεις θα τις ενσωματώσω στο κείμενο.

Καλη επιτυχία στην τυχον πορεία σας προς το θείο επίπεδο!


Advertisements