ς δούμε και τα υπόλοιπα ερωτήματα που μάζεψα μέχρι στιγμης!

Πρώτον, το γιατί το ακόλουθο γκράφφιτι είναι τόσο φθαρμένο. Αυτο σημαίνει πως είναι αρκετα παλιο, όπως φαίνεται καθαρα απ’ τη φθορα, που προκάλεσε ο χρόνος.

Υπολογίζω πως, όταν άρχισα να μελετω τα γκράφφιτι του «Σωκράτϋ», γύρω στο τέλος Μαΐου, αυτο ήταν ήδη τουλάχιστον έξι μηνων. (Δηλ. το έφτιαξε κάπου τον Ιανουάριο του 2009, το πιο πρόσφατο.)

  • Γιατί, όμως;
  • Και γιατί υπήρξε τόσο μεγάλο χρονικο χάσμα ανάμεσα σ’ αυτο και τα επόμενα;

(Ξέρω ότι ο «Σωκράτϋς» άρχισε την υπερπαραγωγη γκράφφιτι περίπου τον καιρο που εγω άρχισα τις βόλτες με τα μωρα – επειδη κάθε μέρα περνούσα απ’ την ίδια διαδρομη, κι έβλεπα τις αλλαγες.)

Για να προχωρήσουμε στα επόμενα ερωτήματα, ας δούμε ένα γενικο τοπογραφικο διάγραμμα της κατανομης των γκράφφιτι:

Παρατηρούμε πως έφτιαξε τη …σωστη γραμμη, δηλ. γραμμη με γωνία κλίσης ακριβως την κατεύθυνση του ιερου του Αγ. Κωνσταντίνου (ο οποίος φαίνεται στο σημείο Β), σε άλλο μέρος. Συγκεκριμένα, αυτη είναι η ανοιχτη πράσινη γραμμη. Η οποία αρχίζει απο το σημείο Α και κατευθύνεται αριστερα.
Επομένως, ρωτάμε:

  • Γιατί έφτιαξε τη γραμμη εκει, και όχι να ξεκινάει μπροστα απ’ την εκκλησία;
  • Γιατί συσσωρεύει τα «οδοδεικτικα» (δηλ. που απλα σημαδεύουν τη διεύθυνση, χωρις να φέρουν κάποιο άλλο μήνυμα) γκράφφιτι προς το τέλος της γραμμης αυτης;

Η σκούρα μπλε γραμμη, τώρα, είναι η γραμμη που αντιστοιχει στην προβολη του άξονα του ουράνιου κηρύκειου για το 1947. Η αλήθεια είναι πως κι αυτη δεν έχει γκράφφιτι επάνω της, παρα μόνο μερικα «οδοδεικτικα» συσσωρευμένα στο τέλος της.
Η δε μαύρη γραμμη (άξονας του ναου) απλα έχει ένα και μοναδικο «οδοδεικτικο» γκράφφιτι στο τέλος της.

  • Γιατί, τώρα, η συσσώρευση είναι διαφορετικη για κάθε γραμμη;
  • Και -όπως φαίνεται απ’ το σχήμα- γιατί οι γραμμες του σταματάνε 100 μέτρα απ’ την περιοχη με τ’ αρχαία;

Κάτι ακόμη, που δεν φαίνεται απ’ το σχήμα: Έκανα μια πρόχειρη έρευνα, και η εν λόγωι αρχαία περιοχη δεν έχει κάποιο σημαντικο κτίσμα (πχ ναο). Μόνο θεμέλια σπιτιων και θεμέλια της αρχαίας αγορας.

  • Άρα: γιατί η προέκταση των γραμμων του δεν περνάει απο σημαντικα αρχαία;
  • Κι επίσης: Γιατί οι γραμμες του δεν σχετίζονται με μία σημαντικώτατη ley line της περιοχης, η οποία κρατάει …απ’ τα προϊστορικα χρόνια;

Η γραμμη αυτη είναι (α) σηματοδοτημένη με μενίρ, και (β) λίγο πιο νότια έγινε κάποτε ένας τόσο μεγάλος τεκτονικος σεισμος, που είναι σα να έκοψε ένας γίγαντας το βουνο μ’ έναν τεράστιο μπαλτα, και μετα κόλλησε αδέξια το νότιο μισο πενήντα μέτρα παρακάτω απ’ το βόρειο!

Υπολογίζω την ηλικία των μενίρ κάπου στα 8,000 (οκτω χιλιάδες χρόνια) πΧ – και υπολογίζω πως τοποθετήθηκαν πριν τον σεισμο. Γιατί; επειδη κάτι τέτοιες κατασκευες σηματοδοτουν «γεωενέργεια», και είναι γνωστο πως, με την πάροδο των ετων, οι γραμμες και τα σημεία (ή μικρες περιοχες) «γεωενέργειας» μετακινούνται. Άρα, οι άνθρωποι της εποχης των 8,000 ετων πΧ σηματοδότησαν την ενεργειακη γραμμη, η οποία αργότερα μετακινήθηκε νοτιώτερα και απετέλεσε το κανάλι, στο οποίο διοχετεύτηκε η σεισμικη ενέργεια.

Δεν λέω, όμως, περισσότερα, διότι δεν θέλω να κάνω ανοιχτα λόγο για το συγκεκριμένο θέμα προς το παρον. (Άσε που δεν έχει άμεση σχέση με τον «Σωκράτϋ».) Αν, ποτέ, κάνουμε κουβέντα στο μέλλον, θα ρωτήσω όπως-και-δήποτε και τη γνώμη του Κουπάκια. (Για τη σοβαρότητα του πράγματος.)

Τελευταίο, αλλα όχι έσχατο:

Το γενικο τοπογραφικο σχήμα, το οποίο σηματοδοτουν τα γκράφφιτι του «Σωκράτϋ» (ελάχιστα απο τα οποία βρίσκονται εκτος γραμμων), είναι αυτο:

…Το οποίο εμένα μου θυμίζει αυτο:

Ναι, το κολιμπρί της Νάζκα! Έψαχνε, λέει επι χρόνια η Μαθηματικος Μαρία Ράϊχε, μπας και βρει νόημα στις γραμμες των σχεδίων της Νάζκα, αλλα δεν… (Δεν ρώτησε εμένα, όμως! 🙂 )

Βρε, μπας;

Είπαμε, ο «Σωκράτϋς» επικαλείται αρχαίους πολιτισμους!

Τώρα, οι κατέχοντες ισοπεδωτικο χιούμορ (ή και καθόλου χιούμορ) μπορει να μου πουν ότι το διάγραμμα που έφτιαξα μοιάζει και μ’ ένα led! Άρα, ποιο συμπέρασμα βγαίνει;

Θα σας απαντήσω μ’ ένα ακόμη μυστήριο σύμπλεγμα:

Προσέξτε το γκράφφιτι επάνω στο κιβώτιο κατανομης (ηλεκτρικου ρεύματος)! Είναι πολυ παλιότερο των του «Σωκράτϋ», δεν είναι ούτε κάν δικο του, αλλα ο φιλαράκος μας το μάρκαρε μ’ ένα σωρο «υπογραφες»… μέσ’ στην τρελλη χαρα!…
Το συγκεκριμένο γκράφφιτι είναι σαφέστατα «καλλιτεχνικη» απόδοση ενος ηλεκτρικου κυκλώματος απο άσχετο με τα ηλεκτρικα άτομο. Προσέξτε, όμως, τον «πυκνωτη» κάτω αριστερα!

Ενέργεια (ηλεκτρικης φύσης; ) που ρέει μέσα απο κάποιον άξονα; Έτσι φαίνεται – αλλα με τον «Σωκράτϋ» ποτέ δεν ξέρεις!

Advertisements