ραία πανσέληνο είχαμε το Σαββατοκύριακο!…

-Καλα, ρε Εργοδότη, ξέραμε ότι είσαι ντιπ μουρλος, είσαι και ρομαντικος απο πάνω;
– Απο τότε που παντρεύτηκα, ο ρομαντισμος έφαγε μία σφαίρα στο κεφάλι και μας άφησε χρόνους! 🙂
– Πάντως, το σημαντικότερο γεγονος του Σαββατοκύριακου ήταν οι εκλογες!
– Το ξέρω… εσυ δεν ξέρεις ότι κι εγω στις εκλογες αναφέρομαι!
– Πώς;

…Κοιτάχτε: Το θέμα δεν είναι δικο μου, και ειλικρινα δεν θυμάμαι ούτε ποιος το πρωτοέθιξε, ούτε πού. Πρέπει νά ‘τανε κάποιος χρήστης στο «μαύρο φόρουμ». Ο μάγκας, πάντως, ήταν έξυπνος – τουλάχιστον απέδειξε (μια που παρατηρούσε τον ουρανο) ότι είναι άνω θρώσκων!

(Προσθήκη το βράδυ της ίδιας μέρας, 2009/10/06: Βρέθηκε κι ένας αναγνώστης να μου φρεσκάρει τη μνήμη με σχόλιό του – και τον ευχαριστω!
Το αρχικο κείμενο -που μου έδωσε την ιδέα- βρίσκεται στο site του Ίρανον! Εδω: http://www.iranon.gr/newsandmore/News5.htm )

Το συμπέρασμα είναι πως, απο το 1974 και μετα, οι εθνικες εκλογες κατα κανόνα γίνονται σε Κυριακη με πανσέληνο!!! (Διότι οι δημοτικες και οι ευρωεκλογες γίνονται σε σχετικα σταθερες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο.)

Ο συμ-ψάχτης, όμως, δεν έθιξε το πότε έγιναν, απο το 1828 και δώθε:

  • Δημοψηφίσματα.
  • Εκλογες (εθνικες και δημοτικες).
  • Κινήματα – πραξικοπήματα – χούντες.

Πχ… αν νομίζετε ότι η 21η Απριλίου (του 1967) επιλέχτηκε -δεν συζητάμε τώρα απο ποιους- ως τυχαία ημερομηνία και όχι ως είσοδος στο ζώδιο του Ταύρου, να με συμπαθάτε αλλα έχω διαφορετικη άποψη.

– Έ, ωραία, ρε Εργοδότη, και τί συμπέρασμα βγαίνει;

Να σας πω!
Αν δούμε ότι μαζεύονται πολλες πανσέληνοι, τότε αυτο δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλα υπάρχει ποιητικο αίτιο! Δηλαδης, αν με πιάνετε, κάποιος δίνει εντολη γι’ αυτο. Ίσως διαχρονικα.
Αν είναι έτσι, τότε ψάχνουμε τη χρονιά, απο την οποία άρχισε η μόδα αυτη. Μελετώντας παράλληλα την Ιστορία της χώρας μας, βγάζουμε πολλα, μα πάρα πολλα συμπεράσματα!

– Και λοιπον, ρε Εργοδότη; Ωραία, είναι κάποιος που ορίζει ότι οι εκλογες θα γίνονται Κυριακη με πανσέληνο! Και τί έγινε;

Έγινε, ότι αυτη η χώρα έχει πολλους πρωθυπουργους! Τον δικο της, τον των ηπαπάρα, τον της Αγγλίας, τον (νυν «την») αντίστοιχο της Γερμανίας, τον της …Τουρκίας, και μερικους ακόμη …φανερους. Έχει επίσης τον «Κανένα» των δημοσκοπήσεων…

…και τον αόρατο! Έ, ακριβως αυτος είναι, που ορίζει την πανσέληνο ως ημέρα εκλογων!

– Ωραία… και λοιπον;

Λοιπον, νέοι και νέες μου, αυτο σημαίνει ότι πρέπει να ψάξουμε για τη σημασία του γεγονότος! Και ξεκινάμε απ’ το ότι η Κυριακη των εκλογων έτσι μοιάζει με την Κυριακη των …Βαΐων! «Ιδου, ο Νυμφίος έρχεται, εν τωι μέσωι της νυκτος!»
Μια που ο νέος πρωθυπουργος πάντα γίνεται γνωστος βραδυνη ώρα, μήπως αρχίζετε να βλέπετε τον παραλληλισμο του εγκόσμιου άρχοντα με τον …Θεο; Όπως κάποτε, στους ρωμαϊκους χρόνους της παρακμης …και μεταγενέστερα …και παλιότερα (Βαβυλώνα πχ);

Μήπως αρχίζετε να πιάνετε το υποσυνείδητο μήνυμα ότι …πρέπει να τον προσκυνάμε;

Μήπως όλ’ αυτα παραπέμπουν σε κάποιους -κρυμμένους- αυτοκαλούμενους (μη χέσω) «συνεχιστες των αρχαίων μυστηρίων»; …σε κάποιους -κρυμμένους- θαυμαστες της «παλιας (δήθεν νέας) τάξης πραγμάτων»;

Κι ακόμη: Πρέπει ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε για τις «μυστικες» κινήσεις της Σελήνης!

Ξέρετε, όσα βιβλία θα βρείτε στο εμπόριο περι Αστρολογίας, δεν τα λένε όλα! Ένα απ’ όσα δεν λένε, είναι ότι η Σελήνη ενεργει σαν ραδιοφάρος. Οι ραδιοφάροι (για όσους δεν ξέρουν) είναι πομποι, που εκπέμπουν σε Μορς τον «αριθμο ταυτότητάς» τους, για να προσανατολίζουν τα πλοία σε περίπτωση πολυ άσχημου καιρου και έλλειψης ορατότητας. Αν έχετε ραδιόφωνο με βραχέα και υπερβραχέα, μπορείτε ν’ ακούσετε μερικους.
Κάνουν κάτι σαν: «τιπιρλιπιτίιιιιτττ ντιτ ντιτ ντιτ πιρλιτίτιτ ντιτ ντιτ», και φτου κι απ’ την αρχη.

Λοιπον, η Σελήνη κάνει κάτι τέτοιες «εκπομπες»… οι οποίες -ανάμεσα στ’ άλλα- ορίζουν επακριβως το πότε θα πάρει ένα μωρο την πρώτη του ανάσα! (Αυτη ακριβως είναι και η στιγμη της γέννησης στην Αστρολογία.) Κι αντίθετα, πότε θ’ αφήσει την τελευταία εκπνοη του ένας μελλοθάνατος.

Οπότε, εμεις πρέπει να ψάξουμε ποια «μοίρα» έχει ο νέος πρωθυπουργος, που «γεννιέται» το βράδυ της πανσελήνου!… μαζι με το πού βρίσκονται οι σεληνιακοι δεσμοι (που ορίζουν το κάρμα), και διάφορα άλλα παρόμοια!
Κι επειδη εγω δεν μπορω, δεν έχω χρόνο (έχουν αρχίσει να περπατάνε τα μωρα και ν’ αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστα τους – άρα πρέπει να τρέχω, να προλαμβάνω καταστροφες!), καλούνται τα «συμμαχικα» μπλόγκια (Αστροσυμμορίτες, κτλ) να πράξουν το πατριωτικο τους καθήκον!… 🙂

…Ξεκινώντας απο έναν κατάλογο ημερομηνιων εκλογων, κινημάτων, και τα ρέστα! Καλο κουράγιο παίδες – κι ό,τι βρείτε, πείτε το και σε μας!

– Και τί έγινε, ρε Εργοδότη; Σε πείραξε εσένα το φεγγάρι; Σ’ εμπόδισε να ψηφίσεις όποιον γουστάρεις; Έκανε η πανσέληνος κανέναν πρωθυπουργο καλύτερο, ή χειρότερο;…
…Έκανε τον λαο καλύτερο, ή χειρότερο;

– Τί να σας πω! Δίκιο έχετε!

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια,
ίσως πάλι φταίμ’ εμεις!

– Τελικα, εξακολουθεις να είσαι λιγάκι ρομαντικος!…
– Ναι, τρομάρα μου!…

Advertisements