υνεχίζουμε…

IV. Η βλακεία των («)αριστερων(«) και («)προοδευτικων(«)

Δυστυχως, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις -και μάλιστα καλες- στο πρόβλημα, φέρονται λες και τους τύφλωσαν! Το τί βλήματα πετάνε, όταν τους ρωτας για το πρόβλημα των λαθρομεταναστων, είναι άνευ προηγουμένου.

Σταχυολογω μερικα (βλήματα):

 • Αυτοι οι άνθρωποι παράγουν εισόδημα!

Αυτο το είπε πράγματι σοβαρο άτομο (ψηφοφόρος του «Συν», αν ενδιαφέρεστε – αλλα όντως σοβαρο άτομο). Και δεν είναι ο μόνος που το είπε και το πιστεύει! Βέβαια, εννοούσε «συνεισφέρουν στο -ακαθάριστο- εθνικο εισόδημα», διότι εισόδημα για την πάρτη του παράγει ο καθένας. Μέχρι και οι καλόγεροι του Αγίου Όρους, που πουλάνε εικονίτσες και φυτιλάκια «παράγουν εισόδημα», αλλα δεν συνεισφέρουν στο εθνικο αντίστοιχο.

Η αλήθεια είναι ότι για να συνεισφέρεις στο εθνικο εισόδημα, πρέπει:

 • Να πας στην Εφορία, να δηλώσεις έναρξη επιτηδεύματος.
 • Να σου θεωρήσουν μπλοκ αποδείξεων και τιμολογίων.
 • Μετα να πας στο ΤΕΒΕ, ν’ αρχίσεις να πληρώνεις ένσημα.
 • Και τέλος, να κόβεις αποδείξεις, όταν πληρώνεσαι, ώστε να φορολογείσαι.

Πότε έκοψε αποδείξεις η αλλοδαπη μαστοράντζα; Ποτέ! (Όπως ακριβως και η εγχώρια τοιαύτη!…)

Άρα, δεν φορολογήθηκε ποτέ! Επομένως, και φοροδιαφεύγει, και εισφοροδιαφεύγει! Άρα, για ποια συνεισφορα στο εθνικο εισόδημα μιλάμε; Διότι καλο είναι να λες μαλακίες (περνάει η ώρα ευχάριστα), αλλα η πολιτικη είναι η τέχνη του εφικτου! Όχι η τέχνη να φτιάχνεις φανταστικα σενάρια!

Τώρα, θα μου πεις, τί θα γίνει με τη σύνταξη όλων αυτωνων, άμα δεν κολλάνε ένσημα ποτέ και πουθενα. Έ, τί να σας πω; Το δικο μας το Δημόσιο είναι πολυ, μα πάααααρα πολυ μεγαλόκαρδο! Όλο και κάποιος πολιτικος θα τους χώσει πουθενα, «να πάρουν καμια συνταξούλα κι αυτοι οι κακομοίρηδες»!
Έχει ξαναγίνει αυτο, δεν είναι κάτι πρωτότυπο! Άσε που στην περίπτωση του ΟΓΑ, που δίνει συντάξεις σε ανθρώπους που δεν κόλλησαν ένσημα ποτέ τους, είναι και θεσμοθετημένο! Βέεεεεβαια! «Αγρότες» όλοι τους, αγροτικοι εργάτες και τσιφλικάδες παρέα! Ομοούσιοι και αδιαίρετοι… στο να τους πληρώνουν τη σύνταξη όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι!

 • Αν δεν ερχόντουσαν οι αλλοδαποι, τα ταμεία θα βούλιαζαν! Εχουμε υπογεννητικότητα, και μελέτες έδειξαν ότι (κτλ κτλ κτλ).

Μαλακίες! Και μάλιστα χοντρες!

Τα ταμεία βουλιάζουν πρώτα-πρώτα απο καθαρη κακοδιαχείριση των χρημάτων τους απ’ τους πολιτκους. Όλες, μα όλες, οι κυβερνήσεις απ’ το 1954 μέχρι σήμερα, τα ταμεία τα ξέσκισαν! Με κορώνα στο στέμμα της αρπαγής τον Τσιτουρίδη! (Που παραπονιέται, επειδη δεν τον βάλανε στα ψηφοδέλτια!)

Κι όσο γι’ αυτο που εννοουν οι μελέτες, δηλαδη ότι πρέπει να κρατηθει η αναλογία «ένας συνταξιούχος με τρεις εν ενεργείαι« (για να έχουν τα ταμεία χρηματικο πλεόνασμα), φυσικα και δεν επιτυγχάνεται με εισαγωγη αλλοδαπων! Διότι:
Ο αλλοδαπος που θα γραφτει σ’ ένα ταμείο και θα (κολλάει – αλλα κατα 99.99999% θα) του κολλάνε ένσημα, συνήθως Αλβανοι στην οικοδομη (δηλ. που έχουν περίθαλψη στο ΙΚΑ), θα βγάλει βιβλιάριο και για τη γυναίκα του και για τα παιδια του. Οπότε, απλα Μαθηματικα: Ένας κολλάει ένσημα, τέσσερεις ή πέντε έχουν περίθαλψη! Και μάλιστα, απ’ το πρώτο-πρώτο ένσημο!

Σιγα να μην κρατηθει στο θετικο οποιοδήποτε ταμείο με τέτοια αναλογία!

(Αυτο το καταλαβαίνουν και παιδάκια της πρώτης Δημοτικου, ότι το πέντε είναι μεγαλύτερο απ’ το ένα, αλλα δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι «αριστεροι» και «προοδευτικοι». Περαστικα τους! Τί να πω… Αν και η εγκεφαλικη μαλακία δεν θεραπεύεται.)

 • Άμα νομιμοποιηθουν όλοι, λύνεται το πρόβλημα!

Λέγεται πως κάποτε στη Σουηδία, τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι «μαυροκέφαλοι» (κάτι -τότε- Γιουγκοσλαύοι, κάτι Σικελοι, κάτι Ισπανοι, κάτι -ελάχιστοι- δικοι μας), παρενέβησαν τα συνδικάτα και απαίτησαν εγγραφη στο ασφαλιστικο σύστημα και ίση αμοιβη για κάθε αλλοδαπο εργαζόμενο – και το πέτυχαν.
Απόλυτα σωστο το μέτρο, διότι έκοψε την όρεξη στα λαμόγια της Σουηδίας για μαύρη και υπαμειβόμενη εργασία, όπως έκοψε και το μεταναστευτικο ρεύμα προς τη Σουηδία. Αλλα βλέπετε πως τα δικα μας τα συνδικάτα είναι ήδη είκοσι (20) χρόνια (διανοητικα) καθυστερημένα! Ακόμη να ζητήσουν κάτι τέτοιο επίσημα… τη στιγμη που έπρεπε να το ζητήσουν (επίσημα) απ’ το 1989!

Επίσης, το μέτρο αυτο δεν πάει μόνο του: Θά ‘πρεπε να μπορει ο οποιοσδήποτε (και ο ημεδαπος) να βάλει στην περίθαλψη και την οικογένειά του, αλλα μόνον αφου έχει συμπληρώσει τρεις χιλιάδες ένσημα! (Κάπου δέκα χρόνια.) Έτσι, θα κοβόταν και η όρεξη του κάθε πονηρου να κουβαλήσει εδω σύζυγο και πεντέξη κουτσούβελα.

 • Μα, τί λες; Η (σημερινη) Γερμανία (που έχει το ίδιο πρόβλημα με τα ταμεία, λόγωι υπογεννητικότητας) έκανε εισαγωγη μεταναστων!

Η Γερμανία έκανε εισαγωγη μεταναστων, αλλα ελεγχόμενη! Όχι «μπάτε σκύλοι αλέστε»! Και μάλιστα, έκανε εισαγωγη συγκεκριμένων ειδικοτήτων, με βάση τις ανάγκες της – και συγκεκριμένα-συγκεκριμένα, ζήτησε να πάνε εκει να δουλέψουν Ινδοι προγραμματιστες υπολογιστων!

Δεν ζήτησε, όμως, ούτε Ινδους ζητιάνους, ούτε ινδουϊστες γιόγκι, ούτε είπε: «- ‘Ντάξ’ μωρε, ρίχτε και τα πτώματα των ασκητων σας στον Ρήνο, να γίνει κι αυτος ένας μικρος Γάγγης, να έχουμε κουλέρ λοκάλ ανατολίτικο!»

Με τον ίδιο τρόπο και η Αγγλία έχει εδω και καιρο «εισάγει» Πακιστανους γιατρους στο εθνικο σύστημα υγείας της. Οι υπόλοιποι περνάνε κανονικο ξεβράκωμα στα αεροδρόμια και στέλνονται πίσω.

 • Θα τους δώσουμε ιθαγένεια!

Τί έκανε, λέει;

Τί είναι, ρε ξεφτίλες, η ιθαγένεια, να τη δίνετε σαν τα φυστίκια; Κωλόχαρτο απ’ τον καμπινε του σπιτιου σας;

Αυτη την κουβέντα την εξεστόμισε κάποιος πολιτικάντζας, και διανοητικα καθυστερημένος και ανιστόρητος. Γι’ αυτη τη ρημάδα την ιθαγένεια έχουν χυθει τόνοι ελληνικου αίματος! Άσε που κάποτε τα στρατοδικεία τη στερούσαν απ’ τους τσακισμένους στο ξύλο αριστερους! Αλλα ποιος να τα καταλάβει και να τα εκτιμήσει αυτα…

Συγκεκριμένα, επειδη μπορει πολλοι-ες απο εσας να μην ξέρετε περι τίνος πρόκειται, η ιθαγένεια απο νομικης πλευρας είναι η θεσμικη περιχαράκωση του Έλληνα. Δηλαδη, για να την έχεις, πρέπει οι πρόγονοί σου να βρισκότανε εντος των συνόρων του Ελληνικου Κράτους απο συστάσεως, δηλ. απο τον Φεβρουάριο του 1828 (συνθήκη του Λονδίνου). Σε ουσιαστικο επίπεδο, η ιθαγένεια είναι ο τρόπος μας να αναγνωριζόμαστε οι Έλληνες μεταξυ μας, και ότι είμαστε Έλληνες και όχι πχ Αζερμπαϊτζανοι, ή Κινέζοι, ή Σενεγαλέζοι.

Ωστόσο, η αρχικη απαίτηση (να βρίσκεσαι μέσα στα σύνορα της Ελλάδας) στοίχισε άσχημα κι εξακολουθει να στοιχίζει άσχημα… Μικρο, λοιπον, μάθημα Ιστορίας, για να δείτε ότι δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα:

Όλα καλα με το νεοσύστατο Ελληνικο Κράτος, αλλα χρειαζόντουσαν και υπάλληλοι εγγράμματοι, να στελεχώσουν την κρατικη μηχανη! Θες να το πεις ότι χρειαζόντουσαν άτομα να κάνουν οι τότε πολιτικοι ρουσφέτια; Πες το κι έτσι!
Εγγράμματοι, λοιπον, ήταν πολλοι Γιαννιώτες… (Όπως ο Γεώργιος Σταύρου, που ίδρυσε την Εθνικη Τράπεζα και ήρθε σε κόντρα με τους συμπατριώτες της zoyzoys, οι οποίοι είχαν ήδη δικες τους τράπεζες! Καλα τα λέω, βρε; ) Αλλα ο ορισμος της ιθαγένειας τους εμπόδιζε να προσληφθουν στο Δημόσιο! Διότι, απλούστατα, μετα την Απελευθέρωση του 1828, αυτοι εξακολουθούσαν να είναι ιθαγενεις …Οθωμανοι!

Οπότε, χρειάστηκε το περίφημο Γ’ Ψήφισμα, αν θυμάμαι καλα, το οποίο τροποποίησε τον ορισμο της ιθαγένειας ως εξης: «Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται Έλληνας!»

Ο ορισμος αυτος δεν είναι καθαρα νομικος, είναι νομικίστικος! Αλλα ήταν απόλυτα σωστος και δούλεψε! Φαίνεται τους τον έβαλε στο μυαλο των πολιτικάντηδων η Θεα Αθηνα, αλλοιως δεν εξηγείται!
Και σήμερα μπορει να δουλέψει… όταν Αλβανάκια αναδεικνύονται αριστούχοι μαθητες, και άρα πρέπει να κρατήσουν τη σημαία στις παρελάσεις! Κανεις, όμως, δεν ρώτησε τα παιδια αυτα αν αισθάνονται κάτι για το συγκεκριμένο σύμβολο… αν τους «μιλάει»! Διότι και οι δασκάλοι, και οι γονεις-κηδεμόνες είναι ανιστόρητοι! Αν ήξεραν Ιστορία, δεν θα προέκυπτε ποτε πρόβλημα! (Και δεν θα ασχολούνταν ούτε οι δημοσιοκάφροι!)

Στο μεταξυ, η Ελλάδα επεκτάθηκε προς τα βόρεια, και ο ορισμος αυτος χάθηκε στα βάθη της Ιστορίας. Αλλα εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα!…

…με τους Σκοπιανους, οι οποίοι είναι καθαρα δικοι μας (ναι! ναι!), οι οποίοι σε κάποιες ιστορικες περιόδους δοκίμασαν να μας προσεγγίσουν, αλλα το ρωμαίϊκο πάντα εκώφευε και τους «έγραφε» κανονικα… και οι άνθρωποι μετεβλήθησαν σε γενίτσαρους κι έρμαια του κάθε λαμόγιου τύπου Γκρούεφσκυ. Βλέπεις, αυτοι δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, όπως οι Γιαννιώτες – εκτος αν παίζει (που το υποπτεύομαι) και ξεπλήρωμα «δανεικων» των ημετέρων πολιτικάντηδων προς τις «μεγάλες δυνάμεις».

Αλλοιως, σήμερα τα Σκόπια θα ήταν Περιφέρεια Βόρειας Μακεδονίας, χωρις να έχει πέσει ούτε μία τουφεκια – και τα προβλήματα θα έλειπαν δια παντος! Αν κάποιος, έστω ένας, τους ρωτούσε αν αισθάνονται Έλληνες! (Κύριε Παπούλια; Ίσως Εσεις; )

Βλέπετε, λοιπον, πως η ιθαγένεια δεν είναι παίξε -γέλασε!… Γι’ αυτο κατέβασα καντήλια, όταν άκουσα τη συγκεκριμένη ηλιθιότητα.

 • Έ, εντάξει, θα τους δώσουμε υπηκοότητα! Αυτο εννοούσαμε!

Ωραία, η υπηκοότητα είναι πατσαβουρόχαρτο! Δώσ’ την άμα θες, αλλα μετα μην παραπονιέσαι, άμα περνας εσυ και η γυναίκα σου απο ξεβράκωμα στα αεροδρόμια των υπολοίπων ευρωπαίων «εταίρων»! Διότι εσυ μπορει να θες να εισάγεις στη χώρα σου ακόμη έντεκα εκατομμύρια βρωμιάρηδες πεμπτοκοσμικους, αλλ’ αυτο δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι σκέπτονται το ίδιο με σένα!
Και πού ‘σαι; Οι κοινοι (και κοινως υπογραφέντες) θεσμοι της Ευρωπαϊκης Ένωσης δεν είναι απόλυτα δεσμευτικοι για κάθε κράτος-μέλος! Αν κάποιο κράτος-μέλος κρίνει ότι θίγονται τα συμφέροντά του, μπορει να τους τροποποιήσει!

Αν άλλα νομίζεις, δεν τα ξέρεις καλα τα πράγματα! (Όχι, θ’ άφηναν τα σοβαρα κράτη έρμαιο την εθνικη τους κυριαρχία, για χάρη μιας υπογραφης και μερικων ευρωπαϊκων επιδοτήσεων!)

 • Έ, εντάξει, μωρε, που γκρινιάζεις, τελικα θα ενταχθουν στον κοινωνικο ιστο!

Αν οι πολιτικάντηδες ως «ένταξη» εννοουν τα βασικα μαθήματα συμπεριφορας στη σημερινη ευρωπαϊκη κοινωνία, πάω πάσο. Αν, δηλαδη, εννοουν ότι ο βρωμιάρης πεμπτοκοσμικος κάποτε θα μάθει ότι ούτε κατουράμε, ούτε χέζουμε στον δρόμο, αλλα στο δημόσιο αποχωρητήριο, ότι βγάζουμε εισιτήριο στο λεωφορείο, ότι χρειαζόμαστε χρήματα για να κινηθούμε και να ζήσουμε, ότι πλενόμαστε, διότι δεν χρωστάνε οι άλλοι τίποτε να μυρίζουν τη βρώμα μας, κτλ κτλ κτλ, πάω πάσο.

Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι μονάχα σουπερμάρκετ, κύριοι! Η Ελλάδα έχει και κάποιες άλλες …ιδιαιτερότητες!
Προσπαθω, λοιπον, να φανταστω πεμπτοκοσμικους λαθρομετανάστες να βαφτίζονται Ορθόδοξοι Χριστιανοι, να συμμετέχουν με λαμπάδες στην περιφορα του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευη, ν’ απαγγέλουν Όμηρο, ν’ ακουν μελοποιημένο Ελύτη με τη φωνη του Μπιθικώτση, να παρελαύνουν κάθε 28 Οκτωβρίου, να χορεύουν απο τσάμικα μέχρι νησιώτικα, και ούτω καθ’ εξης. Αλλα δεν μπορω!

Ναι, θα «ενταχθουν»!… όσο «εντάχθηκαν» και οι γύφτοι, που τους έχουμε εδω απ’ τον καιρο του Βυζαντίου!

‘Αντε σαπέρα, μαλάκες!

Αυτα είναι όσες αριστερης προέλευσης ηλιθιότητες μπόρεσα να θυμηθω και να παραθέσω.

Advertisements