ς αφήσουμε λιγάκι τον φίλο μας τον καλλιτέχνη των τοίχων, για να δούμε τις περίφημες συνέπειες, για τις οποίες σας μίλησα.

Συνέπειες; Ένα τυχαίο (; ) γκράφφιτι ενος πιτσιρικα (; ) ; Τί συνέπειες να έχει;

Κι όμως!… Κι όμως!… ήδη σας μίλησα απέξω-απέξω.

Αφου είπαμε πως ο γκραφφιτάς μου άνοιξε τα (ήδη ανοιχτα, αλλα πλάνα!) μάτια, δείχνοντάς μου ξεκάθαρα ότι το κηρύκειο προβάλλεται επάνω στο έδαφος, καιρος είναι να δούμε τα πώς και τα γιατί αυτης της «προβολης».

Η ιδέα ότι διάφοροι «μύστες» διαφόρων θρησκειων και πολιτισμων έχτισαν πάνω στο έδαφος εικόνες του ουρανου (και άρα της «επικράτειας» των θείων όντων), δεν είναι και τόσο καινούργια. Δεν είναι καθόλου καινούργια! Θυμηθείτε το ρητο: «Όπως πάνω, έτσι και κάτω!»
Στην ελληνόφωνη βιβλιογραφία, ας πούμε, υπάρχει το κλασικο βιβλίο του Θεοφάνη Μανιά, «Τα άγνωστα μεγαλουργήματα των αρχαίων Ελλήνων». Νά ‘το!

Ο οποίος συγγραφέας, όμως, με τη σειρα του έχει πάρει ιδέες (σχεδον αυτούσιες) απο τον θείο του, τον Θεοφάνη Χαλά (έζησε προπολεμικα, και μου φαίνεται ήταν θεοσοφιστης). Και ο οποίος Χαλάς δεν πρωτοτύπησε ούτ’ αυτος! Απλούστατα, έφερε στην Ελλάδα την τότε νέα ιδέα (της αγγλόφωνης βιβλιογραφίας) για τις ley lines.

Φυσικα, στην Ελλάδα όλοι οι μελετητες των ley lines χτύπησαν φλέβα χρυσου! Γιατί; Μα, διότι η συντριπτικη πλειοψηφία των αρχαιοελληνικων πόλεων, είτε στον ελλαδικο χώρο, είτε αλλου (πχ Σικελία, αποικίες, κτλ), χτίστηκαν με βάση προδιαγραφες στην επιλογη της θέσης τους…

…τις οποίες προδιαγραφες έθετε το μαντείο των Δελφων – και όχι ο τυχαίος υπουργος ΠΕΧΩΔΕ!

Απο εκει και μετα, στην εντος της πόλεως πολεοδομία, υπήρχαν διαφοροποιήσεις.

Το παραπάνω βιβλίο εξετάζει κυρίως διάφορα σχήματα, όπως ισοσκελη τρίγωνα, κύκλους, κτλ και κυρίως σε κλίμακα πανελλαδικου εδάφους (πχ απόσταση Δελφων-Αθήνας και Αθήνας-Δήλου, κτλ). Για κλίμακα μερικων εκατοντάδων μέτρων, πχ μέσα σε μία πόλη, ή μερικων δεκάδων μέτρων (πχ σ’ ένα άλσος), δεν θυμάμαι ν’ αφιερώνει παραπάνω απο ελάχιστες γραμμες – και αν. (Συγκεκριμένα, μιλάει για γύρω απ’ την Ακρόπολη.)
Κι επίσης: δεν μιλάει καθόλου για κηρύκειο

Πράγμα που θα κάνουμε εμεις!

Με την ευκαιρία, αν έχετε βρει ότι τον Λόγιο Ερμη τον αντιπροσωπεύουν οι βιβλιοθήκες και τον Κερδώο τα εμπορικα μαγαζια, μπορείτε να μου πείτε τί αντιπροσωπεύει τον Ερμη Ψυχοπομπο;
Για να μη σας κρατάω σε αγωνία, οι εκκλησίες! (Διότι εκει γίνονται οι κηδείες σήμερα.) Άσε που τον κύκλο (του δεύτερου ερμητικου στοιχείου) τον αντιπροσωπεύει ο τρούλλος!
Δείτε επίσης κι αυτο:

Δεν είναι εκπληκτικο, διότι ο χριστιανισμος (όπως τόσες και τόσες θρησκείες κι ιδεολογίες…) ουσιαστικα γεννήθηκε στην ελληνιστικη Αλεξάνδρεια, οπότε οικειοποιήθηκε κάμποσα πράγματα απ’ την αρχαιότητα. (Ίσως μιλήσουμε κάποια άλλη φορα για την Αλεξάνδρεια, αν και δεν θα ήθελα το μπλόγκι ν’ αλλάξει θεματικη προς μαθήματα Ιστορίας.)

Βέβαια, οι κηδείες αντιπροσωπεύουν τον Ψυχοπομπο που πέμπει προς …αλλου! Υπάρχει, όμως, και ο Ψυχοπομπος που πέμπει προς τα εδω… κι αυτος αντιπροσωπεύεται απο τα μαιευτήρια! Οπότε, αν βρεις εκκλησία δίπλα σε μαιευτήριο… έχεις πετύχει διάνα τον συμβολισμο! 🙂 (Άσε που τα μαιευτήρια αντιπροσωπεύουν και το μικροκοσμικο κηρύκειο, ήτοι το DNA!)

Τέλος πάντων, στο θέμα μας.

Λέγαμε πως ο γκραφφιτάς μου έδειξε ότι υπάρχει μία προβολη του κηρύκειου επάνω στον ζωδιακο, κι αυτα όλα σ’ ένα μέγεθος εδάφους περίπου 400 μέτρα σε μήκος – δηλ. η διάμετρος του νοητου ζωδιακου είναι περίπου τόση. Οπότε, αμέσως-αμέσως αναρωτιόμαστε:

 • Ποια αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε απ’ την αρχαιότητα;
 • Αυτα που λέμε εδω υπάρχουν και σ’ άλλες πόλεις; Σε κάθε ελληνικη πόλη;

Να σας πω: στην αρχαιότητα έχουμε το παράδειγμα της Αθήνας, γύρω απ’ την Ακρόπολη. Γι’ αλλου δεν ξέρω, και οι έρευνές μου (πχ για την χωροταξία των Δελφων – του κέντρου καθεαυτου, που έδινε χωροταξικες οδηγίες, έ; ) δεν έχουν καταλήξει σε καταφατικη απάντηση. Στην Αθήνα, λοιπον (γύρω απ’ τον λόφο της Ακρόπολης), έχουμε:

 • Άρειο Πάγο
 • στύλους Ολυμπίου Διος
 • λόφο Νυμφων (και Πάνα – διότι ο Πάν πάει «πακέτο» με τις νύμφες)
 • κτλ

Με τη διαφορα πως η απεικόνιση του ηλιακου μας συστήματος δεν είναι υπο κλίμακα. Κάπως, όπως στις αγιογραφίες – όπου το σημαντικο πρόσωπο, που βρίσκεται μακρια, είναι μεγαλύτερο απ’ το ασήμαντο, που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

(Ο λόγος της μη σωστης αναλογίας ήταν να κοπει εξ αρχης η όρεξη στα παιδια του …σατανα να κάνουν έρευνες και ζημια στην περιοχη – αν και η ζημια τελικα έγινε, αν κι ευτυχως όχι 100%! Τί νομίζετε; Τυχαία πράγματα ξήλωσε ο λόρδος Έλγιν; Τυχαία, έ; Κούνια που σας κούναγε, αφελη Ελληνόπουλα…

Βέβαια, ο συφιλιδικος πόρδος κατουρήθηκε απάνω του, όταν άκουσε τη νύχτα το κρώξιμο της κουκουβάγιας! Έτσι γράφει ο ίδιος στο ημερολόγιό του. Εκείνο που δεν γράφει, είναι πως δεν θα μπορούσε να κάνει ό,τι έκανε, χωρις άδεια …άνωθεν! Σε λίγα χρόνια, όμως, αυτη η «άδεια» θα αρθει – και τα κλεμμένα θα έρθουν πίσω… όταν θα δοθει η απάντηση στο «τρεις -του κλέφτη- και την κακη του μέρα»!

Κάποια στιγμη θα σας τα εξηγήσω όλ’ αυτα τα κρυπτικα. Αλλα όχι τώρα, όχι σ’ αυτη τη σειρα των άρθρων.)

Τώρα, για τις σύγχρονες ελληνικες πόλεις…

Ειλικρινα, αν και οι σύγχρονες ελληνικες πόλεις παρα-σέβονται τις αρχαίες προκατόχους τους… τόσο τις σέβονται, ρε παιδι μου, που χτίζονται ακριβως απάνω τους, λες και χάθηκαν τα χωράφια παραδίπλα,… δεν έχω διαπιστώσει οριστικα και αναντίρρητα να έχουν κάποιο αξιόλογο νοητο σχέδιο (pattern), που ν’ απεικονίζει τον ουρανο, τον ζωδιακο, το κηρύκειο, ή δεν ξέρω τί άλλο παρόμοιο.
Εμεις εδω, εκτος του ότι δεν σεβόμαστε το «τσέντρο στόρικο» (ιστορικο κέντρο), είχαμε κι άλλον νταλκα πάνω στο κεφάλι μας: τα τετρακόσια (συν-πλην) χρόνια της Τουρκοκρατίας! Οπότε, οι («)νέες(«) ελληνικες πόλεις,

 • είτε χτίστηκαν για μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου, προστασία απο επιδρομες και τέτοια παρόμοια (πχ νησια),
 • είτε χτίστηκαν γύρω-γύρω απο τουρκοοικισμους (πχ Λιβαδεια, Λαμία, Λάρισα, Γιάννενα, κτλ – ειδικα οι δύο πρώτες είναι και ημιορεινες, οπότε το πολεοδομικο αλαλουμ επιτείνεται),
 • είτε χτίστηκαν εξ αρχης μεν (πχ Βόλος – με τετραγωνισμένο σχέδιο, της γαλλικης «σχολης»), αλλα στο διάβα του χρόνου έγιναν κι αυτες καρακιτσαρια (κυρίως οι νέες γειτονιες τους), απο τυχαίες, συμφεροντολογικες, αλαλουμ επεκτάσεις.

(Εκτος απ’ τον Βόλο, όπου δόθηκε βάρος στη χάραξη των δρόμων, άλλη πόλη με σοβαρη σχεδίαση είναι η …Ερμούπολη –Ερμούπολη!!! καλο;!-, όπου δόθηκε βάρος στην εμφάνιση των κτιρίων. Και πέραν τούτων, ού. Μια καινούργια «γαμάτη» πόλη είπαμε να κάνουμε στην Ελλάδα, τη Ρωμανία – αναφορες: πρώτη, δεύτερη, τρίτη -, αλλ’ ακόμη δεν έχει υπογραφει το σχετικο προεδρικο διάταγμα!… ύστερ’ απο …αιώνες, που η πρόταση «έπεσε στο τραπέζι»!…)

Φυσικα, ούτε τίποτε «μυστηριακες» τελετες θεμελίωσης, ούτε τέτοια πράγματα. Παρα την καταγωγη μας απ’ την αρχαία Ελλάδα, όπου τέτοιες ιστορίες τις παίζαμε στα δάχτυλα (αν θέλαμε), η Ελλάδα μετα το 1830 δεν εμφάνισε πολεοδόμους-γατόνια. (Μην μου πείτε για τον Δοξιάδη, διότι αυτος έδρασε εκτος Ελλάδος.)
Ούτε κάν κάποια πράγματα όπως τα προφανέστατα των αμερικανων τεκτόνων δεν έγιναν ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα, οι οποίοι έφτιαξαν πχ τους δρόμους της Ουάσινγκτων με χρυσες τομες, πεντάγωνα κτλ, και βάλανε μνημεία σε «σημαδιακες» θέσεις, έβαλαν θεμέλιους λίθους με το ελευθεροτεκτονικο τυπικο, κτλ κτλ. (Ψάχτε το Ιντερνέτι για σχετικες πληροφορίες, έχει ένα σωρο.) Για να μη μιλήσουμε για τις πιο γάτες, τους Γάλλους, που χάραξαν σε «σημαδιακες» κατευθύνσεις πχ τους οκτω δρόμους που ξεκινάνε απο την Αψίδα του Θριάμβου, κτλ κτλ.

(Κι αν ψάξει κανεις απο που περνάνε αυτοι οι οκτω δρόμοι, κάνοντας τον γύρο της Γης, θα εκπλαγει λιγάκι! Δες πχ και την περίφημη ταινία «Κώδικας νταΒίντσι», να καταλάβεις τη σημασία πχ του μεσημβρινου των Παρισίων!
Και θα εκπλαγει ακόμη περισσότερο, αν δει πώς συνδέονται διάφορα παγκόσμια γεγονότα, πχ μια έκρηξη στην αγορα του Καράτσι με πχ μια αυτοκτονία ηθοποιου στο Σαν Φραντζίσκο, κτλ κτλ. Ναι, σωστα μαντέψατε! Εν πολλοις με σχέσεις «χρυσης τομης» επάνω στους γεωδαιτικους κύκλους, που ορίζονται απο τους οκτω αυτους δρόμους!… Δες και τον «δάσκαλο» Γκόρο Αντάτσι για περισσότερα.)

Τελικο συμπέρασμα: κηρύκειο γιόκ!

Εκτος… εκτος κι αν προστέθηκε κάποια τέτοια διάταξη (πχ κηρύκειο) στις πόλεις μας εκ των υστέρων! Και οι έρευνές μου μου λένε πως μάλλον ναι, κάτι τέτοιο συμβαίνει. Αν κι είπαμε, ότι το συμπέρασμα δεν είναι οριστικο κι αναντίρρητο. Ακόμη.

Όμως, εμεις θα εκλάβουμε το «ναι» ως απάντηση (διότι αλλοιως σταματάει η κουβέντα!), και θ’ αναρωτηθούμε:

 • Ποιοι επενέβησαν (και είχαν τόση υπομονη!), ώστε να προσθέσουν κηρύκεια κτλ στις (πολεοδομικως αλαλούμικες) νεοελληνικες πόλεις;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω.

Συνεχίζουμε:

 • Αυτοι οι «κάποιοι» αποτελουν κάποια αδελφότητα;
 • Κι αν ναι, αυτη η αδελφότητα είναι συνέχεια με κάποια αντίστοιχη της αρχαίας Ελλάδας;

Ούτ’ αυτα τα γνωρίζω! Αλλα βλέπετε, η ρημάδα η έντονη φαντασία μου καλπάζει! 🙂

Τέλος, θ’ αναρωτηθούμε το κυριώτερο:

 • Όλ’ αυτα έχουν απλως θεωρητικο ενδιαφέρον;

Όχι… έχουν και πρακτικο! Κι εδω βρίσκεται το ζουμι! Δεν είπαμε πως η (επαν)ανακάλυψη ενος πλανήτη έχει συνέπειες; 🙂
Θυμηθείτε ακόμη το «φίδι της κουνταλίνι»!…

Καλη μου αναγνώστρια και καλε μου αναγνώστη, το θέμα είναι το εξης:

 • Η ανθρωπότητα πάει προς τα ψηλα, άνω θρώσκει, κι όσο πάει θ’ ανωθρώσκει περισσότερο, έστω και με πόνους και δάκρυα, και παρα τα ανελέητα εμπόδια που ορθώνουν «κάποιοι»!
 • Στην πορεία αυτη βοηθάει με τα δώρα του ο κάθε (επαν)ανακαλυπτόμενος πλανήτης!
 • Τώρα παίζουμε στο «ανερχόμενο» φίδι, το οποίο είναι η «κουνταλίνι» της ανθρωπότητας ολόκληρης!
 • Περιμένουμε (με τη σειρα) τον Πάνα και τον Ήφαιστο!

Και συμπεραίνουμε πως, τα επι του εδάφους «κηρύκεια» μας βοηθάνε στην ανηφορικη πορεία μας!… Διότι κάποιοι είχαν τέτοιες γνώσεις, πρόβλεψαν γι’ αυτο και τα κατασκεύασαν!…

Τώρα, το αν εγω διαπιστώσω ότι υπάρχει «κηρύκειο» πχ στη Θεσσαλονίκη ή στην Καλαμάτα, να με συμπαθας, αλλα δεν θα σου πω πού και πώς. Διότι φοβάμαι! – και θα δεις παρακάτω τί! Θα σε βοηθήσω ν’ ανοίξεις τα μάτια σου, να το ψάξεις μόνος σου και μόνη σου!
Παρόμοια, κι ο γκραφφιτάς δεν άνοιξε όλα τα «χαρτια» του σ’ εμένα, αλλα με ώθησε στο να ψάξω. Ούτε είναι τυχαίο ότι εσεις ήρθατε σ’ αυτο το μπλόγκι! Ίσως όλοι-ες ακούμε ένα «κάλεσμα» να δράσουμε… αν κι ακόμη δεν γνωρίζω πώς.

Επειδη, λοιπον, σε κάθε ιστοσελίδα υπάρχουν οι αναγνώστες, αλλα υπάρχουν και οι lurkers («ενεδρεύοντες» – αναγνώστες που δεν εκδηλώνονται ποτέ!), κι επειδη βαρυέμαι προς το παρον (και θεωρω ψιλο-ανοησία) να βάλω στατιστικη παρακολούθηση (ώστε να τους ξεβρακώσω), φοβάμαι πως άκαιρες ή/και πολυ δηλωτικες πληροφορίες θα πέσουν (κακως!) σε κακα χέρια… σε ψώνια, ή/και στα παιδια του …σατανα, και θά ‘χουμε το φαινόμενο διάφορα κακοήθη άτομα να σκαλίζουν αυτα που δεν πρέπει να σκαλίζουν! (Είπαμε: Έλγιν!)
Ακόμη κι αν απλα ενοχλουν φιλήσυχους και τρισάσχετους νοικοκυραίους (επειδη το «κηρύκειο» τους δείχνει ότι πχ ο κήπος ενος συνταξιούχου αντιστοιχει στη θέση του Πάνα), πάλι κάνουν κακο! Και δεν μου φταίνε σε τίποτε τέτοια ανθρωπάκια, να τους ανάψω φωτιες!

Ακόμη περισσότερο… αν πχ διαπιστώσετε ότι ο δρόμος που αντιστοιχει με τον άξονα του «κηρύκειου» προσανατολίζεται σιγα-σιγα (λόγω της μετάπτωσης του άξονα της Γης) προς τον άξονα μηδεν μοιρων Υδροχόου με μηδεν μοίρες Λέοντα… όπου θα φτάσει σε πχ δυόμιση χρόνια… (ναι! υπονοω το περίφημο χειμερινο ηλιοστάσιο του 2012!) και τότε «θ’ ανοίξει η πύλη»

 • Γιατί θα πρέπει να το πείτε αυτο και στον κάθε πονηρο;
 • Και γιατί θα πρέπει ο κάθε πονηρος να ψάχνει να ενοχλει (ίσως και να εξοντώσει) το άτομο που έφτιαξε το «κηρύκειο», αν αυτο το άτομο βρίσκεται ακόμη εν ζωηι;

Μα, θα μου πεις, υπάρχουν τέτοια άτομα, που θέλουν να χαλάσουν ένα «κηρύκειο» για να κάνουν κακο;
Φυσικα! Εδω υπάρχουν άτομα, που θέλουν να κάνουν σαλάτα το ηλιακο μας σύστημα! Ανάφλεξη του Δία, μετακίνηση της Γης σε άλλη τροχια… (Μπαγιάτικη είδηση, τουλάχιστον διετίας, που τώρα την πήρε χαμπάρι ο κύριος Κούλογλου, και την αναδημοσιεύουν διάφορα φιλικα μπλόγκια, όπως πχ το Atlas Music.)

…Όπως κάποτε, πολύυυυυ κάποτε, οι κάτοικοι του Φαέθονα-Εωσφόρου! Φαίνεται διαθέτουν σήμερα «άξιους» συνεχιστες!… (Καταλάβατε τώρα γιατί ανέφερα καναδυο φορες πιο πριν τα «παιδια του …σατανα»; Φαίνεται πως υπάρχει κάποια μυστικη αδελφότητα, που, ζηλώσασα δόξαν έργων των πάλαι ποτέ κατοίκων του Φαέθονα-Εωσφόρου, απεργάζεται έργα κακα για τη σημερινη εποχη.)

Ακόμη κι αν διαφωνείτε, το καλο με μένα είναι πως διαθέτω πλούσια φαντασία! 🙂 (Το κακο είναι …πως δεν ξέρω τί να την κάνω! Γι’ αυτο εκτονώνομαι στο μπλόγκι και σας ταλαιπωρω! 🙂 )

Λοιπον, για να μη μακρηγορούμε: το κυρίως βοήθημα για τις έρευνές σας είναι ο χάρτης! Έπονται ένα ζευγάρι καλα παπούτσια, και η σωματικη σας αντοχη! (Για περπάτημα!)
Όμως, «καλος χάρτης» ίσον χάρτης που έχει τρία πράγματα:

 • Κλίμακα.
 • Προσανατολισμο (ένδειξη Βορρά).
 • Γεωγραφικα μήκη και πλάτη.

Χάρτης χωρις τα παραπάνω είναι απλως για να σκουπίζετε τον κώλο σας (με το συμπάθειο). Τίποτ’ άλλο.

Δυστυχως, οι χάρτες που κυκλοφορουν για τις ελληνικες πόλεις, δεν διαθέτουν τίποτε απ’ τα τρία αυτα χαρακτηριστικα!… Όταν, λοιπον, παραπονέθηκα σχετικα σε κάποιον ιδιοκτήτη χαρτοπωλείου, μου απάντησε: «- Έλα μωρε, για τουρίστες είναι! Τί να την κάνουν την κλίμακα;»
Τί να του πεις! Ότι ακόμη κι ο τουρίστας πρέπει να ξέρει πόσο περπάτημα έχει μπροστα του (για να δει την πόλη με τα πόδια), για να υπολογίσει τον χρόνο του και το πρόγραμμά του; Τέλος πάντων…

Έτσι, το μόνο σίγουρο που έχετε για να δουλέψετε, είναι το Google Earth… και τα ποδάρια σας! 🙂 Διότι το Γκούγκλ Έρθ διαθέτει προσανατολισμο Βορρά, και μου φαίνεται και συντεταγμένες, αλλα δεν διαθέτει κλίμακα! Δύο στα τρία!… οπότε, ρίξτε και λίγο περπάτημα! Καλο κάνει, ελαττώνει και τα προκοίλια!

Στο επόμενο θα σας έχω κάτι για τα σύμβολα των ζωδ… έεεε…. τα πρώτα γράμματα του κλασικου αλφαβήτου μας! Έμ τί; Μιση δουλεια θα κάνουμε; 🙂

Υγ: Τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη δεν αξιώθηκα ακόμη να επισκεφθω, μου φαίνεται κιόλας πως δεν δουλεύει, αλλα κοντα είναι κι ο Σεπτέμβρης!

Advertisements