ιστεύω πως είχατε την περιέργεια (απο χθες), ή τουλάχιστον θα την έχετε το ερχόμενο Σού-Κού… άντε, και τις μέρες που έρχονται (αν καθήσετε στα σπίτια σας και δεν πάτε μπάνια ή διακοπες), να ρίξετε μια ματια σε βιβλία κι Ιντερνέτια, να δείτε τί φρούτο είναι αυτη η Αστρολογία. Γλυκο; πικρο; υπόξινο; ζουμερο; τρώγεται, ή απλα είναι για τις κατσίκες; 🙂

Τέλος πάντων, μπορούμε να προχωρήσουμε λιγάκι με μερικα βιβλία του αγαπημένου μου συγγραφέα αστρολογικων θεμάτων, του Robert Hand. (Μονάχα τα βιβλία αυτουνου να διαβάσετε, ελάχιστα άλλα θα χρειαστείτε.)
Πρώτα-πρώτα, μια κάπως βαθύτερη (αν και λιγάκι κουραστικη) επεξήγηση παύλα ερμηνεία των αστρολογικων συμβόλων, περιέχεται σε τούτο εδω:

Μετα, αν είσαστε πιο νεούλια απ’ την αφεντια μου («εδω που είσαι ήμουνα…»), σί-γου-ρα θα ψάξετε το θέμα των σχέσεων και του σέχ! Ιδου ο απόλυτος οδηγος, να βρείτε αν ταιριάζετε με άλλα άτομα:

Σημειώστε πως τα περισσότερα προγράμματα Αστρολογίας (και βιβλία) επιμένουν σε μια μέθοδο ταιριάσματος, που λέγεται «συναστρία». (Σ’ αυτην ανήκουν και οι ερωτήσεις των αρχαρίων, του τύπου: «- Είμαι Ζυγος, ταιριάζω με Διδύμους;») Την οποία συναστρία, ωστόσο, ο Hand θεωρει όχι 100% σωστη (κι έτσι είναι!), γι’ αυτο κι έβγαλε τη δικη του μέθοδο. (Η οποία είναι ακριβέστατη!… σχεδον «ακτινογραφία» των σχέσεων! Σας βεβαιώνω!)

Τέλος (για σήμερα), θα πούμε πως υπάρχουν ένα σωρο ακόμη τομεις της Αστρολογίας, όπως πχ η Αστρολογία κρατων και εθνων, η εσωτερικη Αστρολογία (κάρματα και δράματα!), κτλ κτλ κτλ. Συμβουλη: Μη μπλέξετε, εκτος αν έχετε πολυ μεγάλη όρεξη. Αρκουν λίγα και καλα βιβλία, για να πιάσετε το νόημα. Αλλοιως, θα παρασυρθείτε σε μια θάλασσα αστρολογικων αντικειμένων, και θα τρώτε 15 ώρες της μέρας (αυτες που είσαστε ξυπνητοι-ες και δεν τρώτε και δεν πάτε στον καμπινέ) κάνοντας υπολογισμους. Προσέξτε, την έχει πατήσει πολυς κόσμος!

Μια, λοιπον, που μιλήσαμε για άλλους τομεις της Αστρολογίας, ο τομέας που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η λεγόμενη «Αστρολογία της επικαιρότητας». Αλλοιως, η Αστρολογία που δίνει τις (καθημερινες και όχι μόνον) προβλέψεις! Ιδου ένας ακόμη καλος οδηγος:

Αυτο το «transit» (μετάβαση, διέλευση), τώρα, που βλέπετε στον τίτλο, είναι μεγάλη ιστορία… διότι –κι εδω ήθελα να καταλήξω, διότι εδω ακριβως αρχίζει το ενδιαφέρον για μας– η Αστρολογία δεν είναι μόνο ένα πακέτο υπολογισμων και συμβολισμων. Παρουσιάζει επίσης και κάποιες πολυ-πολυ-πολυ ενδιαφέρουσες ιδέες, όπως είναι πχ η λεγόμενη «συμπύκνωση του χρόνου»! Αιώνες πριν την Ειδικη Σχετικότητα… (Βέβαια, αυτη η τελευταία μιλάει για «συστολη μηκών», αλλα η βασικη ιδέα είναι περίπου η ίδια.)

Στην «Αστρολογία της επικαιρότητας», λοιπον, κάνουμε προβλέψεις με τέσσερεις «συμπυκνώσεις χρόνου»:

  • Μία μέρα «πλανητικων» μεταβολων στην «εφημερίδα» ισοδυναμει με μία μέρα της ζωης μας. (Αυτο ακριβως είναι το «transit»: η σχέση ένα προς ένα.)
  • Μία μέρα «πλανητικων» μεταβολων ισοδυναμει μ’ έναν (σεληνιακο) μήνα της ζωης μας.
  • Μία μέρα «πλανητικων» μεταβολων ισοδυναμει μ’ έναν χρόνο της ζωης μας.
  • Μία «πλανητικη» μεταβολη κατα 3 πρώτα λεπτα και 56 δεύτερα της ώρας (μη ρωτάτε γιατί τόσο… είναι το λεγόμενο «αστρικο ρολόϊ», που μετράει 24 «ώρες» απο εαρινη ισημερία σε εαρινη ισημερία – τόσο αλλάζει σε μια κανονικη μέρα) ισοδυναμει μ’ έναν χρόνο της ζωης μας.

…Κι όσο πιο μεγάλη η «συμπύκνωση χρόνου», τόσο σπουδαιότερα γεγονότα προβλέπει!

Ενδιαφέρον, έ;

Μια που σας κέντρισα το ενδιαφέρον, να δείτε τί έχει παρακάτω!… Πριν προχωρήσουμε (στην επόμενη συνέχεια…), να πούμε πως υπάρχουν πολλοι εξυπνάκηδες, που θα σπεύσουν να ειρωνευτουν την όποια συζήτηση. Συνήθως μ’ ένα επιχείρημα του τύπου: «- Έλα μωρε, ο ηλεκτρισμος που κουβαλάει ο μαιευτήρας, που ξεγεννάει το παιδι, είναι πολυ μεγαλύτερος του ηλεκτρομαγνητικου πεδίου ακόμα και της Σελήνης επάνω στο παιδι!»

Σοβαρα; Μόνο στατικης, πεδιακης μορφης είναι οι ηλεκτρομαγνητικες αλληλεπιδράσεις; Κοίτα τί μαθαίνει κανεις!… 🙂

Advertisements