ώρα, τί να πω; Ότι κλέβω απο ξωκκλήσι… έεεε… θέματα και ιδέες απ’ τον megapolisomancy και την «Ομάδα Παυσανίας»; Τέλος πάντων!…

Με τα μωρα στη βόλτα (μετα καροτσίου διπλου), άρχισα να βλέπω τον γύρω χώρο με άλλα μάτια!… Όχι πως δεν είχα πάντοτε (όσο ασχολούμαι με το Παράξενο) τέτοια ματιά, πλην όμως, με το καροτσάκι είναι αργος ο ρυθμος και βοηθάει τη σκέψη! Να μην πω «την επικεντρώνει» επάνω σε κάτι τέτοια!

Σήμερα, το θέμα μας είναι το ακόλουθο γκράφφιτι:

…Το οποίο, αμέσως μόλις το είδα, χτύπησε καμπανάκια! Πολλα είναι τα γκράφφιτι, λίγα τα σημαντικα, ακόμη λιγώτερα τ’ αξιοπρόσεκτα (απο την αφεντια μου, εννοω). Το εικονιζόμενο ανήκει ακριβως σ’ αυτη την κατηγορία.

Κι έχει και μια κάποια ομορφια, δεν είν’ έτσι; Συμπαθητικούλι! 🙂

(Γνώμη, βέβαια, την οποία δεν συμμερίζονται άλλες -μη χέσω!- «συμμορίες» νιάτων, που προσπάθησαν να το σβήσουν, όπως φαίνεται και στη φωτό.

Και τί έχουν ν’ αντιπροτείνουν; Τα περισσότερα γκράφφιτι είναι μέχρι εκει που δεν πάει τυποποιημένα… είτε παραποιημένα, «επισεσυρμένα», σαν Αραβικα, γράμματα σε βαθμο να είναι αγνώριστα – αν οι συγκεκριμένοι γκραφφιτάδες ξόδευαν τον χρόνο τους εποικοδομητικα, θα είχαν μάθει …πραγματικα Αραβικα!-, είτε πρωτόγονα εφφε σκίασης, είτε στένσιλζ, είτε σκέτες προτάσεις με ανοησίες.)

Πριν συζητήσουμε ο,τιδήποτε, θα περιμένω να σκάσει μύτη το νιάτο που το ζωγράφισε (αν, βέβαια, διαβάζει το μπλόγκι κι έχει διάθεση για επικοινωνία), και να μας πει τί εννοούσε το ποιητη. Θα περιμένω καναδυο μηνάκια… όχι παραπάνω. Μετα, θα σας πω εγω τί έπιασε το ασυνείδητο του νέου με το σπραίϋ, διότι ο νέος είν’ ωραίος, αλλα και ο παλιος είν’ αλλοιως!

Αν βαρυέστε μέχρι τότε, δοκιμάστε εσεις να δώκετε μίαν ερμηνείαν τινα.

Υγ: Για πολλα μπορει να με κατηγορήσει κανεις… πχ ότι τα θέματά μου δεν είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο. Πότε είναι λάϊτ και αστειευτικα, και πότε ούλτρα σοβαρα. Και το χειρότερο… ότι είμαι απρόβλεπτος. Δεν σας προειδοποιω πότε αλλάζω!
Τέλος πάντων, αυτο εδω το θέμα είναι πολλα βαρυ με ολίγη! Άσχετο με το αν ο εν λόγω πιτσιρικας φανει και μας πει ότι έφτιαξε ένα λόγκο χωρις ιδιαίτερη βαρύτητα (πχ τιμάει τη μάρκα του «ακροβατικου» ποδηλάτου του), σας προειδοποιω πως η λύση τούτου εδω του γρίφου μας πάει μακρια, πολυ μακρια! Ένα βήμα πριν το τελικο…

Advertisements