άλι τα γ’ρούνια σήμερις!… Έ, λοιπον, ένας καλος ύπνος κάνει θαύματα! Βοηθάει και το μυαλο να δουλέψει καλύτερα… και να βρει πράγματα που του διέφευγαν – ενδεχομένως και μπροστα απ’ τα μάτια του. Στην κυριολεξία!

Κοιτάχτε, τώρα, τί παιχνίδια παίζουν οι συμβολισμοι! (Ο «συμπαντικος φαρσέρ», που λένε.) Αρχίζουμε… (Και συνεχίζουμε απ’το χθεσινο post, που το χρησιμοποιούμε σαν βάση.)

 • Ο Felipe Solis Olguin (πλήρες όνομα – πρόσφατη ειδησεογραφία λέει πως δεν πέθανε τελικα απο γρίππη των χοίρων) μεταφράζεται ως Φίλιππος Ηλιακος Olguin (αυτο αμετάφραστο, εκτος αν κανεις ξέρει Ισπανικα καλα!). Το «Φίλ-ιππος Ηλιακος» παραπέμπει ευθέως στο «άρμα του Ήλιου» (τέσσερεις ίπποι) και στον Φαέθωνα!!!
 • Ο F.S.O. ήταν καθηγητης της Ανθρωπολογίας και συγγραφέας. (Αυτα τα βρήκα με λίγο ψάξιμο στο Διαδίκτυο.) Κυρίως έγραψε βιβλία για τους Αζτέκους, όχι τους Μάγιας, άρα και το γλυπτο που απεικονίζεται πίσω του (στη φωτογραφία στο άρθρο του Macedoine) μάλλον είναι αζτέκικο.
 • Θυμηθείτε ότι η ειδικότητά του διεθνως αναφέρεται με τον ελληνικο όρο, anthropologist. Άρα, πάλι έχουμε παραπομπη στην αρχαία Ελλάδα!

Και νά ‘ταν μόνο αυτα…

 • Στη σημερινη πρωτεύουσα του Μεξικου, την Μέξικο Σίτυ, οι Αζτέκοι είχαν τη δικη τους πρωτεύουσα, την Τενοχτιτλάν. Κάποιοι λένε πως ήταν χτισμένη κάπως σαν την μυθικη Ποσείδια, την πρωτεύουσα της Ατλαντίδας! (Όντως, είχε κανάλια με νερο, αλλα δεν θυμάμαι τώρα αν ήταν και κυκλικη.)
 • Η σημαία του σημερινου Μεξικου είναι ένας αετος που κρατάει ένα φίδι. Αυτο παραπέμπει ευθέως στην Ιλιάδα, εκει όπου οι Τρώες είδαν έναν αετο να έχει γραπώσει στα νύχια του ένα φίδι, το οποίο τελικα γύρισε και τσίμπησε τον αετο… και το θεώρησαν κάκιστο οιωνο. (Όντως, έτσι αποδείχτηκε!) Αλλα εκει ο Έκτορας γύρισε και είπε στους οιωνοσκόπους το περίφημο «Εις οιωνος άριστος, αμύνεσθαι περι πάτρης!» (Και μετα πήγε στη μάχη, όπως πάντα.)
 • Μια που μιλάμε για Τροία, θυμηθείτε ότι μια κατηγορία …ιων (των ηλεκτρονικων υπολογιστων, όχι της Βιολογίας – ιων, πάντως! 🙂 ) ονομάζεται trojans (δούρειοι …ίπποι)!
 • Μια που μιλάμε για αετο (που τον δάγκωσε το φίδι), θυμηθείτε τί έγινε στις αρχες Απριλίου στον …Αετο (L’ Acquila) της κεντρικης Ιταλίας. Καταστροφικος σεισμος με θανάτους… (Το γεγονος αυτο το θεωρω κάτι σαν προπομπο των υπολοίπων, που θα συζητήσουμε παρακάτω.)
 • Και τέλος, αν θυμηθω ένα απο τ’ αγαπημένα τσιτάτα του …Μιμάκου (φτιάξε κανένα μπλόγκι, ωρε, νά ‘χουμε να διαβάζουμε!), το matrix εκφράζεται κατα σειρα με την Ατλαντίδα, την Τροία και τη …Ρώμη (L’ Acquila)! (Μέχρι στιγμης – ίσως και με τις ηπαπάρα προσφάτως).

Ας συνδυάσουμε τις (συμβολιστικες) ψηφίδες…

 • Η λέξη «ανθρωπολόγος» σημαίνει πως ο κάτοχος του τίτλου αυτου μελετάει την ιστορία της εξέλιξης του Ανθρώπου. Άρα, ο (κυριολεκτικος, αλλα και σε συμβολικο επίπεδο) θάνατος ενος ανθρωπολόγου ίσως σημαίνει πως η ιστορία της Ανθρωπότητας πρέπει να ξαναγραφει!…
 • …»απαλλαγμένη» απο «γουρούνια»! Άρα…
 • …Επίκειται κάποια καταστροφη «γουρουνιων» (δηλ. κατα τα φαινόμενα «ακαθάρτων» ανθρώπων, και συνεκδοχικα Ελλήνων), που άρχισε ήδη. Γιατί; Διότι συνδυάζουμε την καταστροφη του «αετου» (ιταλικου, μεξικάνικου, και ειδικα του τρωικου, μέσω ιου-«trojan») με την καταστροφη του ηλιακου άρματος (Felipe Solis), με την καταστροφη της Ατλαντίδας (Τενοχτιτλάν, πολιτισμου των Αζτέκων), που κι αυτη συνδέεται με τον (ανατιναγμένο) πλανήτη Φαέθωνα! (Και όχι μόνο λόγω απόλυτης καταστροφης! Αλλα δεν θ’ αναπτύξω εδω τη σύνδεσή τους – είναι πολυ μεγάλη ιστορία, και θα την αφηγηθούμε …κάποτε…) Εντάξει μέχρις εδω…

…Αλλα μένει ακόμη να βρούμε το «πότε».

Έ, λοιπον, η μεγαλύτερη γιορτη του σημερινου Μεξικου είναι η «γιορτη των νεκρων», στις 31 Οκτωβρίου το βράδυ. Μέσα στο ζώδιο του Σκορπιου!… του οποίου (απόκρυφα) σύμβολα είναι επίσης και ο αετος, και το φίδι! (Εκτος απ’ το «φανερο», τον σκορπιο.)
Εκει μαζεύονται όλοι με λαμπάδες και κεράκια, κάτω απ’ το ηφαίστειο Ποποκατέπετλ (όνομα σαφως αζτέκικο)…

…αλλα θυμηθείτε ότι τα ηφαίστεια προξενουν σεισμους! Όπως στην L’ Acquila!

Η 31η Οκτωβρίου βρίσκεται ακριβως απέναντι (στον κύκλο του χρόνου, και ζωδιακως) απο την Πρωτομαγια!…

…Άρα, σε δύο μέρες απο σήμερα να περιμένετε (άσχημα) γεγονότα στο Μεξικό!… (Των οποίων τη φύση δεν υποψιάζομαι. Καταστροφικος σεισμος ίσως; )

Αυτη ήταν η μέχρι στιγμης «αποκρυπτογράφηση» που έκανα. Αλλα φυσικα, όπως κάθε λογικος άνθρωπος, απεύχομαι τις καταστροφες, τους θανάτους και τη δυστυχία. Και… δεν ξέρω… προσεύχομαι να βρεθει κάποιος θεος να τους γλυτώσει.

Υγ: Αν θέλουμε να περιπλέξουμε το παραπάνω «μοντέλο» συνδυασμου των συμβολισμων, μπορούμε να προσθέσουμε μερικα πράγματα ακόμη:

 • Η αυτοκρατορικη φρουρα (οι «εύζωνοι», να πούμε) των Αζτέκων (κατα τη διάρκεια της σύγκρουσης με τους Ισπανους του Κορτέζ) ήταν το τάγμα των …αετων! (Αρχηγος τους ήταν ο περίφημος Κουαφτεμόκ, το αντίστοιχο του Αθανάσιου Διάκου στους Αζτέκους – ένα παλληκάρι απ’ τα λίγα, άξιο μνήμης και κάθε τιμης.)
 • Ο «Αετος» είναι επίσης και αστερισμος! «Όπως επάνω, έτσι και κάτω», που λέει και το πασίγνωστο αποκρυφιστικο ρητο. Αν κανεις ασχολείται με Αστρονομία… Αν πρόσφατα έσκασε καμια σουπερνόβα στον αστερισμο του Αετου, ή -ξέρω ‘γω- έγινε κάποιο άλλο αξιοπρόσεκτο αστρονομικο φαινόμενο εκει…
 • Τί είπαμε; Για ηλιακο άρμα; Χμμμ…. Ο Ήλιος συνδυάζεται με τον χρυσο, ο οποίος χρυσος στους Αζτέκους ήταν υπεράφθονος! (Ο χρυσος ήταν και ο λόγος που οι Ισπανοι θανάτωσαν τον «αετο» Κουαφτεμόκ με φρικτα βασανιστήρια: για να τους πει πού ήταν κρυμμένος ο υπόλοιπος, όσος διέφυγε το αρχικο πλιάτσικο.)

Για όσους-ες θέλουν να συνεχίσουν τους συνδυασμους, εύχομαι καλο διανοητικο σκάκι!

Υγ 2: Καλα ρε Macedoine, βαλτός είσαι; 🙂 Όσο περισσότερο διαβάζω το μπλόγκι σου, πάντως, τόσο περισσότερο εκτιμω το μυαλο σου! (Ή το ένστικτό σου, δεν ξέρω.)
Επειδη αυτη τη στιγμη στερούμαι το ζωγραφιστικο μου πρόγραμμα, μια ακόμη «παλαβη» ιδέα του γράφοντος θα δει το φως της δημοσιότητας ες αύριον!

Advertisements