ιάβασα σήμερα στη σελίδα των σχολίων της Ίρανον (πόλη είναι η Ίρανον, έστω και φανταστικη! – εξ ού και το θηλυκο άρθρο) ότι τα παιδια έπεσαν θύματα άγριας λογοκλοπης απο το περιοδικο «Τρίτο Μάτι». (Όχι link εδω, για τιμωρία.)

Τα λέγαμε, πριν λίγο μόλις καιρο, ότι τα άτομα (του «ΤΜ») δεν στέκονται καλα… Και δυστυχως, φαίνεται πως το καλαμοκαβάλλημα («εμεις είμαστε κι άλλοι δεν είναι») δεν έρχεται μόνο του! Εφ’ όσον κάποιος νομίζει πως είναι μοναδικος και πρώτος και καλύτερος, λογικο είναι να βλέπει τους άλλους σα μυρμήγκια, και να τους ποδοπατάει. Άρα, και -ευκαιρίας δοθείσης- να τους κλέβει τον (πνευματικο ή όποιον άλλο) μόχθο.

Η λογοκλοπη είναι μόνον ένα απο τα μεγάλα κακα, που κυκλοφορουν σαν τις μύγες στο Ιντερνέτι – και ο γράφων την έχει υποστει απο τους πρώτους, αρκετα παλιότερα… πολυ πριν ξυπνήσει ο κάθε μαλάκας, που έμαθε να γράφει δυο ηλεκτρονικες προτασούλες με τα μπλογκζ. (Τότε ακόμη, που για να γράψεις στο Διαδίκτυο, έπρεπε να ξέρεις και html.)
Ένα άλλο κακο είναι η (ανώνυμη) συκοφαντία, κι ένα τρίτο είναι η χακιά. Κι ένα τέταρτο, συνεπακόλουθο, η μαλακία – διότι όλοι όσοι ξοδεύουν χρόνο, για να κάνουν στους συνανθρώπους τους (διαδικτυακο) κακο, δείχνουν ότι δεν τον ξοδεύουν σε δημιουργικες δραστηριότητες. Ούτε καν στο σεξ δεν τον ξοδεύουν! (Άρα, τον ξοδεύουν σε μαλακίες.)

Επειδη, λοιπον, δεν είμαστε πρωτάρες, έχουμε να προτείνουμε τα εξης αντίμετρα:

  • Πρώτον, τον δημόσιο ιντερνετικο εξευτελισμο του κλέφτη, και δη με ντοκουμέντα. (Όπως πολυ σωστα έπραξαν τα παιδια της Ίρανον στην περίπτωση που αναφέραμε.)
  • Δεύτερον, υδατογράφημα στις εικόνες (σκίτσα, φωτογραφίες) και το αντίστοιχο υδατογράφημα στα βίντεα. (Δεν έχω ασχοληθει ιδιαίτερα με video, παρα μόνο να περνάω σε DVD τα ταξιδιωτικα μου φιλμάκια απ’ τα κασετάκια της βιντεοκάμερας για ιδιωτικες προβολες με φίλους και σόγια. Αλλα πιστεύω πως κάποιο ανάλογο ηλεκτρονικο μέτρο πρέπει να υπάρχει και σ’ αυτα.)
  • Τρίτον, -κατα το δυνατον- χαμηλη ποιότητα στις φωτογραφίες. Ή να καταστήσετε τις εικόνες άχρηστες προς αντιγραφη, πχ με κάποιο αλλοιωτικο φίλτρο. (Προσωπικα χρησιμοποιω pixelize ή canvas βάθους 1, αλλα άμα δω κανέναν ψευτόμαγκα στα πέριξ, θα βάλω και παραπάνω βάθος.) Όποιος (πάντοτε φίλος) θέλει την καλη ποιότητα, να στείλει e-mail.
  • Τέταρτον, τα γραπτα κείμενα σε αναλλοίωτο φορμά (ίσως pdf; ).
  • Πέμπτον, απόκρυψη των καλων θεμάτων, εν όλω ή εν μέρει.

Το ίδιο κάνουν και οι «άρχοντες» της «έρευνας», άλλως τε! Ένα μεζεδάκι στα περιοδικα τους, και μετα κάτσε μαλάκα αναγνώστη και πλήρωνε και διάβαζε πέντε-δέκα («)σχετικα(«) βιβλία,… που δεν λένε απολύτως τίποτε παραπάνω απ’ όσα ήδη διάβασες!

(Η πιθανη απόκρυψη υφίσταται και γι’ άλλους λόγους: ένας είναι ο κίνδυνος, στον οποίο άθελά σου μπλέκεις τον κάθε περίεργο, πχ προτείνοντας εξερεύνηση σπηλαίων. Αυτη η δουλεια δεν είναι βόλτα στο Κολωνάκι… Ο άσχετος, αλλα φιλοπερίεργος παπάρας, κινδυνεύει να χάσει τη ζωη του την ίδια – και υπεύθυνος θα είσαι εσυ!
Και δεύτερος λόγος, είναι ότι εν γνώσει σου δείχνεις θησαυρο σε ληστες!)

  • Έκτον, τα βρισίδια! Να δούμε τί θ’ αντιγράψει ο λογοκλόπος, με δέκα «μαλάκα» σε κάθε παράγραφο κειμένου!… Θ’ αντιγράψει, δε λέω, αλλα κάτι τέτοιοι είναι και τεμπελαράδες!

Τουλάχιστον, δεν θα τα βρουν έτοιμα! Ο κόπος που θα κάνουν να βγάλουν τα «ζιζάνια», δεν θ’ αξίζει …τον κόπο! Καλύτερα νά ‘γραφαν οι ίδιοι ένα άρθρο εξ αρχης!
(Γιατί νομίζετε πως εδω πέρα χρησιμοποιω λεξούλες που απέφευγα στο «μαύρο φόρουμ»; Μήπως δεν ήξερα τότε τις νεοελληνικες βρισιες και τις έμαθα τώρα; )

  • Έβδομον, η προσωποποίηση του στυλ γραφης! Είναι πολυ ηλίθιος όποιος διαβάζει ένα κείμενο γνωστου του γραφιά, και δεν το ταυτίζει μ’ αυτον! Αλλα όλοι οι αναγνώστες του κάθε «ΤΜ» μπορει να είναι (είμαστε) ονειροπαρμένοι, αλλα ηλίθιοι δεν είναι!

Αυτα, φίλοι της Ίρανον! (Και συν-γατόφιλοι!) Και στο κάτω-κάτω, μη στεναχωριέστε: Η αντιγραφη είναι η ειλικρινέστερη μορφη κολακείας!…

Υγ: Λέγεται πως η Ίρανον βρίσκεται κάπου στην Υεμένη! Πράγμα που σημαίνει (ώπα! και ρίμα με το «Υεμένη»!) μωαμεθανισμο! Πράγμα που σημαίνει εφαρμογη της «σαρίας»!
Καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτο για τους κλέφτες! 🙂

Advertisements