ώς είναι κάτι τύποι με φόρμα μάστορα που οδηγουν φορτηγάκια, που γράφουν απάνω «Τζακοτεχνική», «Αεριοτεχνική», κτλ; Έ, κάπως έτσι! (Μόνο «Προβατοτεχνική» δεν είδα ακόμη, αλλα μπορει κάποια στιγμη ν’ ανοίξει ανώνυμη εταιρεία ο Κουπάκιας και να πάρει επιδοτήσεις! LOL!!!)

Λοιπον… το πρόβλημα είναι το εξης: Πώς διαχωρίζω τα αρθράκια μου σε μερικες χοντρες ενότητες, και πώς αυτες μπορουν να φαίνονται (και να επιλέγονται) με ένα είδος «ετικέτες» επάνω-επάνω στην κύρια σελίδα;

Για να καταλάβετε, είχα σκεφτει (και είχα οραματιστει, ωσαν πολιτικάντης) ότι:

  • Τα άρθρα θα μπαίνουν στην κύρια σελίδα.
  • Τα σχετικα με τον κυρ-Παντελη και όλος ο παραπαράξενος (όπως «παραπολιτικος»! 🙂 ) σχολιασμος θα μπουν υπο την ευρεία ενότητα -πχ- «κατινισμος»!
  • Τα projects (πχ καταγραφη ακατοίκητων σπιτιων) θα μπουν σε άλλη ετικέτα, πχ τις «δραστηριότητες» – η οποία ίσως θα έπρεπε να είναι και ψιλο-κρυφη. (Δηλ. να είναι ορατη μόνο για όσους φίλους το ζητήσουν, που ταυτόχρονα θα γίνουν συν-συγγραφεις του project.)

Το κακο είναι πως δεν έχω βρει ακόμη πώς γίνεται αυτο, και ζητάω ταπεινα τη βοήθειά σας! (Δώσι ό,τι θιές, καλιέ κύριε, θιος σχωρέσ’ τ’ αποθαμένα σ’! καρα-LOL!!!!!)

Ποιες προσπάθειες έκανα ήδη, όμως, και ποια αποτελέσματα είχαν; (Μη με περνάτε και για τεμπέλη, δηλαδης!)

  • Κατ’ αρχην, πήγα στο απέναντι μαγαζι (στη WordPress) και κατοχύρωσα το domain ergdhmerg! (Λες και τό ‘βλεπε κανένας στον ύπνο του, το λαχταρούσε τόσο πολυ, και θα μου τ’ άρπαζε στο ξύπνιο του.) Πάντως, γενικα καλη ήταν αυτη η κίνηση, έχει τρία γίγα χώρο, έναντι ενος ενθάδε. Συν μερικα άλλα καλούδια. (Άμα φρακάρουμε, ή άμα βαρεθούμε εδω, συνεχίζουμε εκει.)
  • Μετα, μετέφερα (αυτόματα) όλο το μπλόγκι.
  • Μετα, δοκίμασα να φτιάξω υποσελίδες όπως τις ήθελα, διότι δίνουν το παράδειγμα του «about».

Στην αρχη ενθουσιάστηκα κάπως… διατί να το κρύψωμεν, άλλως τε; Υπάρχει μεν η δυνατότητα να «κρύψεις» κάποια υποσελίδα, αλλα το κακο είναι πως αυτες οι υποσελίδες θεωρούνται στατικες, δηλ. δεν επιτρέπεται δυναμικη ροη άρθρων, όπως στις κύριες σελίδες των μπλογκιων! Επίσης, η λύση που δοκίμασα να δώσω, δηλ. υποσελίδες μέσα στις υποσελίδες, δεν φαίνεται να δουλεύει! (Οι υπο-υπο-σελίδες δημιουργούνται μεν, αλλα δεν φαίνονται!)
Επίσης, για κάποια άλλα πράγματα το λένε ευθαρσως ότι δεν είναι τελειωμένα – κι ούτε φαίνεται πότε θα τα τελειώσουν. (Λες και είναι δημόσια έργα στην Ελλάδα!)

  • Στο παρον μαγαζι, τώρα, σου λένε «φτιάξε άλλα μπλόγκια» – και υπάρχει, λέει, τρόπος, να φαίνονται όλα μαζι στην ίδια σελίδα (σαν υποσελίδες ας πούμε), με κάποιο είδος επιλογης.

Μέχρι στιγμης, όμως, ουτ’ αυτο κατόρθωσα να το ανακαλύψω.

Επειδη συνολικα δεν βλέπω φως στο τούνελ, κι επειδη υποψιάζομαι ότι οι «παρατημένες» και ατελεις συσσωρεύσεις κώδικα xml, JavaScript, css, κτλ κτλ, δεν θα είναι ούτε παρατημένες, ούτε ατελεις αν τ’ ακουμπήσεις, κι επειδη χρηματοδοτω ήδη τα δημόσια έργα στην Ελλάδα (εκτος απ’ τις πάνες των μωρων μου) και δεν έχω άλλους παράδες περισσευούμενους, μήπως ξέρει κανεις κανένα πονηρον τέχνασμα, να κάνουμε τη δουλεια μας βραδερφε;

Ευχαριστω σας εκ των προτέρων!

Advertisements