έρασαν, λοιπον, οι χιλιετίες, και κάποτε ο πρωτόγονος που λέγαμε άφησε τα ελαφοτόμαρα, φόρεσε κοστούμι, απέκτησε καλους τρόπους (πχ δεν έκλανε μπροστα σε άλλους – αν και οι αγγλοσάξωνες διατηρουν ακόμη το ελευθέρως πέρδεσθαι), κι έγινε καθηγητης πανεπιστημίου. Μεγαλεία πράγματα!
Τότε, λοιπον, του άνοιξε η όρεξη να γεμίσει και το παρακάτω το κουτάκι. Με τί το γέμισε; Με τα φιλοσοφικα αξιώματα της Φυσικης! Κι έτσι, εμπλουτίζουμε το οικοδόμημα της Φυσικης μ’ έναν ακόμη «όροφο». Ως εξης:


Το θέμα, τώρα, είναι, πως κανεις δεν μιλάει για τα φιλοσοφικα αξιώματα! Όχι πως δεν υπάρχουν… Υπάρχουν και παραϋπάρχουν! Αλλα κανεις (καριερίστας) δεν μιλάει γι’ αυτα, κανεις δεν γράφει κάτι στα διδακτικα εγχειρίδια, διότι ντρέπονται! Και γιατί ντρέπονται, φίλτατοι; Μα… διότι αυτα που αποφάσισαν να κάνουν, ώστε να ερμηνεύσουν τις παρατηρήσεις και τα πειράματα, δεν είναι καθόλου προς έπαινον!

Εδω μάλλον θα με κράξετε! Τί μας λες, ωρε Εργοδότη; Και ποιος είσ’ εσυ που τα ξέρεις αυτα, ενω οι άλλοι τα αγνοουν; ‘Ντάξ’, δίκιο έχετε, αλλα γιάααα να τα δούμε μαζι! Τα φιλοσοφικα αξιώματα, λοιπον, είναι τα εξης:

  • Φιλοσοφικο αξίωμα πρώτον, ή του γενικευμένου πλιάτσικου: Απ’ όλες τις πιθανες ερμηνείες (παρατηρήσεων και φαινομένων), παίρνω όποια γουστάρω.
  • Φιλοσοφικο αξίωμα δεύτερον, ή του ειδικου πλιάτσικου: Συνήθως διαλέγω τα Μαθηματικα. (Γι’ αυτο το «συνήθως», θα κάνουμε αρκετη κουβεντούλα παρακάτω.)
  • Φιλοσοφικο αξίωμα τρίτον, ή της καφρίλας: Απο τα Μαθηματικα, παίρνω όποια γουστάρω (δίκην λίθων και πλίνθων και κεράμων ατάκτως ερριμμένων), και τα χρησιμοποιω όπως γουστάρω.

Το πρώτο αξίωμα δεν χρειάζεται συζήτηση, διότι ο πνιγμένος απ’ τα μαλλια του πιάνεται! Το δεύτερο, όμως, έχει πλάκα, διότι πολλοι διαλέγουν …τη Θεολογία! Αμφιβάλλετε; Κακως, κάκιστα αμφιβάλλετε, και με τον κηδεμόνα σας!

Έ, λοιπον, το τί τσίρκο γίνεται μ’ αυτο το ανακάτεμα Θεολογίας και Φυσικης (γενικότερα: θετικων επιστημων), δε λέγεται! Το πλέον πρόσφατο κρούσμα αυτης της ψυχασθένειας είναι τα (πεταμένα) δισεκατομμύρια ευρω για το …σωματίδιο του Θεου!!! Παλιότερα κρούσματα έχουν να κάνουν με τους Ιησουίτες και την προσπάθειά τους ν’ αποδείξουν την ύπαρξη του Θεου μέσω Μαθηματικων (έφαγαν τα μούτρα τους κατα το 1670 και τα παράτησαν, αλλα φαίνεται πως πολλοι άλλοι πνευματικοι επίγονοί τους δεν έβαλαν μυαλο), τη διατήρηση καλογερικων (παύλα παπαδίστικων) ηθων και εθίμων στα «παραδοσιακα» πανεπιστήμια – που (στο κάτω-κάτω) είναι απ’ ευθείας μετεξελίξεις μεσαιωνικων μοναστηριων (ποιο να πιάσεις, και ποιο ν’ αφήσεις; τη Σορβόννη ή το Καίμπριτζ; ) -, τη φανατικη υποστήριξη της θεωρίας του Big Bang απο ιερωμένο (τον Αββα Λεμαίτρ – που μόλις την άκουσε, έτρεξε σαν παλιόσκυλο στα κόκκαλα), και πολλα άλλα.

Το αποκορύφωμα είναι η απονομη των βραβείων Nobel Φυσικης συστηματικα σε τρεις κατηγορίες θρησκολήπτων:

  • εβραίους,
  • καθολικους,
  • προτεστάντες!

Όλοι οι υπόλοιποι (Ινδοι, Ιάπωνες, κτλ), μειοψηφία άλλως τε, είναι απλως για ξεκάρφωμα «δημοκρατικότητας». (Επειδη το site του ιδρύματος Nobel δεν είναι και ό,τι καλύτερο απο πλευρας ευχρησίας, να σας παραπέμψω κατ’ ευθείαν στη σελίδα, απο την οποία ξεκινάνε οι βιογραφίες των Νομπελιστων, νά ‘χετε να διαβάζετε! ) Κι αν αμφιβάλλετε, κάντε μια στατιστικη μόνοι σας, να δείτε ποιου θρησκεύματος άτομα παίρνουν το βραβείο.

Παρεμπιπτόντως: Ορθόδοξος, και δη Έλλην, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάρει το βραβείο – τελεία και παύλα. Για να σκεφθείτε, αρνήθηκαν το βραβείο στον Τόμας Υψηλάντη, με τη δικαιολογία ότι ήταν απλα διδάκτορας!… λες κι ο Τζόζεφσον που το πήρε, ήταν καθηγητης!… τη στιγμη που, όταν διατύπωσε τη θεωρία του, δεν είχε ούτε κάν διδακτορικο!!!

Κι ακόμη… Όλα μα όλα τα άτομα των παραπάνω τριων θρησκευμάτων που διακρίνονται, έχουν τους θρησκευτικους τους καθοδηγητες και μέντορες, που τα παρακολουθουν απο παιδικης ηλικίας (κατηχητικα σχολεία) μέχρι γεροντικης! (Περιττο να το συζητήσουμε, κύριοι! Έχω ιδίαν πείραν και ξέρω ΚΑΛΑ το σχετικο παρασκήνιο!) Αν, πάλι, αμφιβάλλετε, θα σας πω μονάχα πως τις συγκεκριμένες κουλτούρες δεν τις γνωρίζετε σε βάθος – και θα κόψω την κουβέντα. (Εδω συζητάμε τα περι Φυσικης, δεν θα σας παραδώσω και μαθήματα Κοινωνιολογίας! Πάει πολυ! Άμα γουστάρετε, ψάξτε μόνοι σας – περισσότερα θα μάθετε.)

Δε μπορω!… αν δεν το πω θα σκάσω! Κι ενω γίνεται στην κυριολεξία της πουτάνας με τις φανατικες θρησκευτικες αντιλήψεις μερικων-μερικων, που διατρέχουν το σώμα της Φυσικης, έχεις κάποια εγχώρια «επαναστατημένα» παιδάκια, που διακόπτουν τη θεία λειτουργία στην πανεπιστημιούπολη Ιλισίων-Ζωγράφου, …για να μείνει η θρησκεία έξω απ’ τις επιστήμες!!!!!

Ρε, άει στο διάολο, μαλακισμένα!!!

(Δεν ξέρω …επιστημονικα βρισίδια, γι’ αυτο χρησιμοποιω τα θρησκευτικης φύσεως! LOL!!!)

Τα ίδια ακριβως ανιστόρητα μαλακισμένα, όταν κάποια μέρα αποφοιτήσουν, θα παρατήσουν πάραυτα τις «επαναστάσεις», θα βάλουν κουστούμια και γραββάτες (σκασμος εδω οι έχοντες αντιρρήσεις, διότι το έργο το είδαμε πάμπολλες φορες), και ίσως πάνε για μεταπτυχιακα μέχρι και στο Καίμπριτζ, που λέει ο λόγος. Αγνοώντας, βέβαια, ότι το Καίμπριτζ, ως κατ’ ευθείαν μετεξέλιξη μεσαιωνικου ανδρικου μοναστηριου, εδέησε να δεχθει φοιτήτριες μόλις το 1954!!! – ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, μια που η Αγγλία απέκτησε …βασίλισσα το 1952! Κι αγνοώντας το ότι η ακαδημαϊκη τήβεννος και το ράσο είναι ένα και το αυτο. Κι αγνοώντας άλλες λεπτομέρειες, όπως πχ ότι τα ακαδημαϊκα συσσσίτια εκει πέρα αρχίζουν με την προσευχη του τραπεζάρχη.

Κι αγνοώντας ότι τα πράγματα δεν είναι παίξε-γέλασε, διότι κάποτε στη Σορβόννη έκοψαν τα απαυτα του Αβελάρδου – και σήμερα ποιος ξέρει γιατί εμποδίζονται να ξαναρχίσουν (οι κρατούντες) τα ίδια στους έξω απ’ το μαντρι. Ίσως είναι οι δημοκρατικες παραδόσεις των τελευταίων αιώνων που τους εμποδίζουν, και σήμερα στα πανεπιστήμια σε κόβουν σε μάθημα, δεν σου κόβουν το πέος. (Μόνο στο Γκουαντάναμο συμβαίνουν αυτα – αλλα δε μπορεις να πεις, ο δυτικος κόσμος έχει εξελιχθει. Τα πανεπιστήμια είναι κυριλε πλέον.)

Αυτα κι άλλα πολλα συμβαίνουν εις τας Ευρώπας και τας Αμερικας, αλλα των εγχωρίων «επαναστατων» (του κώλου) τους έφταιγε το εκκλησάκι στου Ζωγράφου! Αυτο διαφθείρει με θρησκευτικο φανατισμο τις καθαρες κι αμερόληπτες επιστήμες!!!… Βρε, ούστ απο ‘δω, κοπριες!

Πάρα πολλα είπαμε για το ανακάτεμα Θρησκείας και Φυσικης, αλλα το -ανομολόγητο- δεύτερο φιλοσοφικο αξίωμα της Φυσικης μας έδωσε καλη αφορμη. (Καταλάβατε τώρα γιατί είναι ανομολόγητο; )

Το τρίτο φιλοσοφικο αξίωμα, τώρα, είναι το υπεύθυνο για την αμηχανία των καθηγητων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν διδάσκουν Φυσικη στην Α’ Λυκείου. Όταν ο (έξυπνος) μαθητης διατυπώσει εύστοχες απορίες, συνήθως θα λάβει ως απάντηση διάφορες άναρθρες κραυγες («- Έ», «- Τί», «- Πώς», «- Γκλούπ», «- Έχμ») στη χειρότερη περίπτωση, και στην καλύτερη ένα: «- Έτσι τα βρήκαμε αυτα και δεν τα εξετάζουμε!».
Για παράδειγμα, δύο μονοδιάστατα αντίθετα διανύσματα στα Μαθηματικα προστίθενται με έναν και μοναδικο συγκεκριμένο τρόπο: κάνουν μηδεν! Ενω στη Φυσικη προστίθενται με δύο τρόπους: Άλλο οι δυνάμεις, κι άλλο οι ταχύτητες !… (Στη δεύτερη περίπτωση το διάνυσμα x και το -x προστιθέμενα ΔΕΝ κάνουν μηδεν! Στο κάτω-κάτω, αν αμφιβάλλετε, όταν δείτε ότι κάποιος έρχεται με το αμάξι του καταπάνω σας, πατήστε κι εσεις το γκάζι καταπάνω του! 🙂 )

Επίσης, το τρίτο αυτο αξίωμα είναι υπεύθυνο για την (έως) κακομεταχείριση μερικων περιοχων των Μαθηματικων απ’ τους Φυσικους! Για παράδειγμα, οι τελευταίοι σχεδον εκσπερματώνουν με τους μιγαδικους αριθμους! Τέτοια αγάπη πια!… Κι εντάξει (και πάλι πχ), η μεγαλοφυία του Τέσλα περιέγραψε το εναλλασσόμενο ρεύμα με μιγαδικες εξισώσεις – αλλα όποιος νομίζει πως αυτο δεν είναι αυθαιρεσία, ας ανοίξει μια πρίζα κι ας πιάσει με τα δάχτυλα το μαύρο καλώδιο! Ξέρετε, εκει στην άκρη, που δεν έχει μόνωση! Να δούμε αν αυτο που θα πάθει θα είναι φανταστικο ή μιγαδικο! 🙂

Η αρρώστια με τους μιγαδικους φτάνει μέχρι τα στοιχειώδη σωμάτια: μερικα απο δαύτα περιγράφονται με τις μιγαδικες ομάδες του τύπου SU… μέχρι σημείο που ν’ αναρωτιέσαι: μα καλα, αυτα τα σωμάτια δεν είναι πραγματικα; Τί διάολο… Φαντασιώσεις έχουνε αυτοι οι Φυσικοι; Δεν ψάχνουνε την πραγματικότητα; Και τόσα λεφτα δίνονται για φανταστικα σωμάτια;…

Θα μπορούσα να σας πω κι άλλα ένα σωρο, αλλα καλύτερα να σταματήσουμε εδω! Με τους κάφρους δεν βγάζεις άκρη!

Πάντως, αφου οι Φυσικοι γουστάρουν Μαθηματικα (έστω και με βιτσιόζικο τρόπο), ας δούμε και το δομικο σχήμα των Μαθηματικων:


Εδω δεν έχει πολλα-πολλα με αμφιβολίες και τέτοια! Η καθαρότητα της αριστοτελικης λογικης δεν αφήνει πολλα περιθώρια. (Εκτος απο κάτι πράξεις με απειροσύνολα και Τοπολογίες και τέτοια – αλλα αυτα είναι ειδικη περιοχη.)

Θα συνεχίσουμε στο επόμενο σχετικο ποστάκι.

Υγ: Το θυμήθηκα κι έχει πλάκα! Ένα ακόμη δείγμα της νεοελληνικης παράνοιας αποτελουν οι οργισμένες κραυγες συγκεκριμένου συγγραφέα «του χώρου», ο οποίος ωρύεται πως δεν γουστάρει με τίποτε …δυτικο ορθολογισμο, τη στιγμη που αποκαλει τον Αριστοτέλη «Μέγα Αει Πανεπιστήμονα». Τί να πει κανεις…

Advertisements