το δεύτερο επίπεδο, ο ενδιαφερόμενος ξέρει ήδη πολλα! (‘Ντάξ’, δεν είπαμε και πως πρέπει να πεθάνει! 🙂 )

  • Και ποιος ήταν ο Τέσλα!
  • Και τί ήταν το πείραμα της Φιλαδέλφειας!
  • Και πού βρισκόταν η Ατλαντίδα!
  • Και τί λέγανε στα Ελευσίνια Μυστήρια! (Αυτο το τελευταίο σιγα μην το ξέρει κανένας, αλλ’ ας το καταπιούμε.)
  • Κι ό,τι θες!

Αν λέγαμε ότι έχει συμπληρώσει μια βασικη βιβλιογραφία (με λάθη – σε πολλες περιπτώσεις σοβαρα), θα περιγράφαμε την κατάσταση επακριβως. Και φυσικα, δεν λείπουν ούτ’ εδω απ’ την εικόνα τα έντυπα-καλοθελητες.

Στο τρίτο επίπεδο, αρχίζουν οι «μυήσεις»!… επειδη συνήθως ανοίγει η όρεξη να γνωρίσεις πρόσωπα που «ξέρουν»… κι ας λέει η σοφη κινέζικη παροιμία ότι «- Όποιος μιλάει δεν ξέρει, κι όποιος ξέρει δεν μιλάει!»!

Εδω, αν δεν πας απο μόνος σου γυρεύοντας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου την πέσουνε απρόσκλητοι διάφοροι «δάσκαλοι» (δες σημείωση). Εννοω δάσκαλοι του ξεπουπουλιάσματος κορόϊδων!…

…Να σε «μυήσουνε», ο Θεος κι η ψυχη τους ξέρει σε τί ακριβως. Οπότε μαθαίνεις μερικα πραγματάκια – συνήθως χαζομαρίτσες (πώς καλούμε τα πνεύματα, και τέτοια), αλλα με ανάλογο ξαλάφρωμα του πορτοφολιου σου.

(Σημείωση: Μην τολμήσετε να στείλετε επιστολη με τα πραγματικα σας στοιχεία σε έντυπα «του χώρου»! Διότι, απο την επομένη της κυκλοφορίας τους, τον ήπιατε! Το τί ψώνια και παλιάνθρωποι θα σας πάρουν τηλέφωνο και θα σας πρήξουν τ’ αμελέτητα, δε λέγεται. Το τί παραμύθι θα σας πουλήσουν -και δη σε συνωμοτικο ύφος-, δε λέγεται. Διαολοστείλτε τους, λοιπον, απ’ την αρχη, για να γλυτώσετε.

Ακόμη καλύτερα, ΜΗ στέλνετε επιστολες!… αν και δεν περιμένω να μ’ ακούσουν οι αρχάριοι… Ο ενθουσιασμος είναι κακος σύμβουλος.)

Το τέταρτο επίπεδο -αν ξεφύγετε απ’ τα σκατα του τρίτου- είναι ο πειραματισμος και η πρακτικη εφαρμογη, αλλα για λίγους. Γιατί; Μα, επειδη για να πειραματιστεις, πρέπει πρώτα να διαθέτεις την ικανότητα να σκέπτεσαι!… πράγμα που -όπως ξέρετε- δεν είναι δα και κοινο αγαθο!

Και το πέμπτο επίπεδο, αν γλυτώσεις απ’ το τέταρτο (διότι ποιος σας είπε πως τα πάντα είναι ανώδυνα; ), είναι η πρακτικη εκμετάλλευση των γνώσεών σου! Δεν εννοω να έρθει η σειρα σου να μαδας αφελεις, αλλα να χρησιμοποιεις τις γνώσεις σου για πρακτικο αποτέλεσμα, όπως χρησιμοποιει κανεις πχ ένα κατσαβίδι.

Γιατί έγραψα όλα τα παραπάνω;

Για το «δια ταύτα», όμως, φοβάμαι ότι πρέπει να περιμένετε το επόμενο post.

Advertisements