ύο ή τρεις φορες δοκίμασα ν’ ανεβάσω την ενότητα αυτη στον «Τιτανικο» (άλλως: «μαύρο φόρουμ»), αλλα μας έφαγαν οι αναβαθμίσεις! (Και οι βυθίσεις!) Θες, λοιπον, να πρόκειται για παιχνίδι της μοίρας, θες επειδη ήταν ανάδρομος ο Ερμης, τα (ψιλα) που έγραψα τά ‘φαγε το ψηφιακο σκότος.

Εδω, όμως, θ’ ανεβαστουν τα άρθρα, θέλουν δε θέλουν!

Προσωπικα, μ’ ενοχλει τα μάλα ο εμποτισμος του Ελληνικου Λαου με ναρκωτικα παραμυθολογήματα, οπόθεν κι αν προέρχονται. (Ήτοι: τηλεόραση, συγγραφεις «έρευνας», δημοσιογράφους, και λοιπα βαποράκια ιδεολογικων δηλητηρίων των πέραν του Ατλαντικου μυστικων υπηρεσιων κι οργανώσεων.) Και ειδικα του πλέον ανήσυχου τμήματος του λαου μας: της νεολαίας, που δεν κάθεται να χάφτει ποδόσφαιρα και διακοπες με πιστωτικες κάρτες, αλλα «την ψάχνει» μανιωδως.
Είμαι, λοιπον, θανάσιμος εχθρος των ναρκωτικων αυτου του τύπου και των αισχρων διακινητων τους.

Τό ‘χω ξαναγράψει: Εγω με την Ελλάδα ΔΕΝ παίζω.

Ένα απο τα πλέον δημοφιλη παραμυθολογήματα των τελευταίων χρόνων, είναι τα δήθεν υπερ-παιδια που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Μαθαίνουμε (απο πρόθυμες γραφίδες και πληκτρολόγια) ότι αυτα τα καλόπαιδα «θα» σώσουν την Ελλάδα και «θα» κατατροπώσουν τους εχθρους της -δίκην νέου Μεγάλου Αλεξάνδρου εις πολλαπλουν- και ότι οι κακοι της ιστορίας τα κυνηγάνε να τα εξοντώσουν, αλλα μέχρι στιγμης ανεπιτυχως.

Πριν ξεκινήσουμε, να πούμε το σωστο – διότι το δίκιο, δίκιο: Δεν υπάρχει καπνος χωρις φωτια. Κάτι έπαιξε και παίζει μ’ αυτη την ιστορία, και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Αλλα δεν μας ενδιαφέρει αυτο τώρα, ούτε οι σχετικες φήμες. Αυτα ίσως μας απασχολήσουν σαν κουτσομπολια σε κάποιο υστερόγραφο, αλλα το παρον blog δεν προσφέρεται για ιστορίες που θα τις αφηγείστε στους φίλους σας ανάμεσα σε φραππε και μπάνιο στην παραλία. Εδω θ’ ασχοληθούμε με την αφύπνιση του αδρανοποιημένου μυαλου του νεοέλληνα.

Ως πρώτο, λοιπον, ερώτημα, θέτουμε το εξης:

Αλήθεια, λέτε ένας πολιτισμος κάποιων δεκάδων χιλιάδων ετων (που πέρασε δια πυρος και σιδήρου) να περίμενε -και μάλιστα τώρα πρόσφατα- κάποιες δεκάδες παιδάκια να εξασφαλίσουν το μέλλον του;

Έχετε απόλυτη ελευθερία να επιλέξετε απάντηση ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι», αλλα η μία απάντηση -απ’ αυτες τις δύο- σημαίνει αυτομάτως ότι είσαστε για να σκάβετε βόθρους.

Καλη επιλογη!

(Εννοείται!… οι μη υποψήφιοι αποσκατωτες θα διαβάσουν και την υπόλοιπη σειρα των άρθρων. Οι υπόλοιποι… καλα κρασα… Κατ’ ευθείαν για τον πέο.)

Advertisements